Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-12-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΤΑΛΑΤ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΗΜΙΚΡΑΤΙΚΟΙ - ΕΤΑΙΡΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΜΑΘΗΤΡΙΑ - ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΤΑΛΑΤ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

    Τη διαβεβαίωση πως θα πράξουν ό,τι είναι δυνατόν για να φθάσουν σε μια λύση του Κυπριακού το συντομότερο δυνατό, έδωσαν τη Δευτέρα οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τ/κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, στο πλαίσιο της τελευταίας, για το 2008, συνάντησής τους.

    Σε κοινή τους δήλωση, την οποία ανέγνωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ μετά το τέλος της συνάντησης, που διήρκεσε πέραν των 2,5 ωρών, οι δύο ηγέτες αναφέρουν ότι αναγνωρίζουν πως αν και έχει επιτευχθεί κάποια πρόοδος αυτή ήταν ανεπαρκής.

    Επίσης, αναγνωρίζουν το γεγονός ότι χρειάζεται ακόμη να μελετήσουν μια μακρά λίστα κεφαλαίων, ωστόσο, επαναβεβαιώνουν τη σθεναρή τους δέσμευση για εξεύρεση μιας συνολικής λύσης στο Κυπριακό.

    Σε δήλωσή του μετά στους δημοσιογράφους, ο κ. Ντάουνερ είπε ότι η επόμενη συνάντηση των ηγετών θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιανουαρίου και σε αυτήν παρών θα είναι ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ταγιέ - Μπρουκ Ζεριχούν.

    Ο κ. Ντάουνερ είπε ότι ο ίδιος θα βρίσκεται στην Κύπρο για τις συναντήσεις στις 12 και 16 του Γενάρη.

    Σήμερα, είπε ο κ. Ντάουνερ, οι δύο ηγέτες συνέχισαν τη συζήτηση για τις εξωτερικές σχέσεις.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΗΜΙΚΡΑΤΙΚΟΙ - ΕΤΑΙΡΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ

    Η Κυβέρνηση σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της ευρωστίας των ημικρατικών οργανισμών μειώνει τον εταιρικό φόρο από 25% σε 10%, μια μείωση που αντιστοιχεί σε απώλεια εσόδων από το κράτος της τάξης των 25 εκατομμυρίων ετησίως, όπως δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης.

    Ο ΥΠΟΙΚ συναντήθηκε τη Δευτέρα με τους Προέδρους και Γενικούς Διευθυντές των μεγαλύτερων ημικρατικών οργανισμών της Κύπρου, Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (AHK), Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (Cyta) και Αρχής Λιμένων Κύπρου (ΑΛΚ), στο πλαίσιο των προσπαθειών του Υπουργείου για ενίσχυση των ημικρατικών οργανισμών και στήριξη του αναπτυξιακού προγράμματος των οργανισμών αυτών.

    Στις δηλώσεις του, ο κ. Σταυράκης είπε πως η μείωση του εταιρικού φόρου ``οπωσδήποτε αυξάνει τα καθαρά κέρδη των ημικρατικών οργανισμών και έτσι ενισχύει την προσπάθεια να διατηρήσουν το αναπτυξιακό τους πρόγραμμα και να μειώσουν τις τιμές στα μέγιστα δυνατά επίπεδα``.

    Αναφέρθηκε στην ανάγκη οι οργανισμοί αυτοί με μεγάλα αναπτυξιακά προγράμματα (πέραν των 250 εκ. για ΑΗΚ και πέραν των 100 εκ. για Cyta) να αυξήσουν το ποσοστό υλοποίησης των προγραμμάτων τους, προκειμένου να αυξηθεί και να ενισχυθεί και ο γενικότερος βαθμός υλοποίησης του αναπτυξιακού προγράμματος της Κυβέρνησης σε μια χρονιά, που κρίνεται ``ιδιαίτερα δύσκολη`` λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, προσθέτοντας πως το ΥΠΟΙΚ θα αναλάβει ρόλο συντονιστή, για να αποφευχθούν οι γραφειοκρατικές και νομικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση των προγραμμάτων αυτών.

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΜΑΘΗΤΡΙΑ - ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ

    Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Ανδρέας Δημητρίου, ο οποίος επισκέφθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο τη μαθήτρια αφρικανικής καταγωγής, που κτυπήθηκε πρόσφατα από συμμαθητές της σε Γυμνάσιο της Λευκωσίας, κάλεσε την κοινωνία σε επαγρύπνηση ``γιατί υπάρχει υφέρπων ρατσισμός, ο οποίος πρέπει να μας ανησυχεί``.

    Σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη, ο Υπουργός είπε πως το συγκεκριμένο περιστατικό ``είναι σαφώς φαινόμενο ρατσισμού``.

    ``Εκφράζω τη λύπη και αγανάκτησή μου για το επεισόδιο. Εκφράζω εκ μέρους της πολιτείας και του Προέδρου της Δημοκρατίας τη λύπη μου προς τη Μαργαρίτα, που είναι το θύμα του επεισοδίου, και στην οικογένεια της``.

    ``Στο Υπουργείο ανησυχούμε. Η ομάδα για την άμεση αντιμετώπιση επεισοδίων αντικοινωνικής συμπεριφοράς και ρατσισμού είναι έτοιμη και θα αρχίσει να εργάζεται αμέσως μετά τις γιορτές, όπως και πολλά άλλα σχετικά μέτρα που θα εφαρμοστούν, όμως πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η αντιμετώπιση του ρατσισμού είναι υπόθεση του κάθε πολίτη``, πρόσθεσε.

    Ειδικά σαν κοινωνία μεταναστών που για πολλές δεκαετίες πηγαίναμε σε άλλες χώρες, σημείωσε, θα πρέπει όλοι μας, και οι οικογένειες να δώσουν το μήνυμα στα παιδιά τους ότι η αξία του καθενός μας, βγαίνει από το σεβασμό και την αγάπη που δίνουμε στο συνάνθρωπό μας ανεξάρτητα από την προέλευση του ή τη φυλή του.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 22 December 2008 - 18:46:00 UTC