Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-12-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΟΘΕΣΗ "ΗΛΙΟΣ" - ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΩΝ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

  • [01] ΥΠΟΘΕΣΗ "ΗΛΙΟΣ" - ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΩΝ

    Η Νομική Υπηρεσία καταχώρησε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας το κατηγορητήριο για την συντριβή του αεροσκάφους της ``Ηλιος`` τον Αύγουστο του 2005, που είχε ως τραγικό αποτέλεσμα το θάνατο 121 ατόμων.

    Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ακης Παπασάββας ανέφερε πως το κατηγορητήριο αφορά πέντε στελέχη της ``Ηλιος`` και περιλαμβάνει τις σοβαρότερες κατηγορίες του ποινικού κώδικα, δηλαδή της ανθρωποκτονίας και της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης.

    Η πρώτη ακρόαση ορίστηκε για τις 26 Φεβρουαρίου 2009.

    ``Εχει καταχωρηθεί το κατηγορητήριο και είναι εναντίον πέντε ατόμων``, είπε ο κ. Παπασάββας προσθέτοντας πως η πράξη αυτή επιβεβαιώνει την δέσμευση της Νομικής Υπηρεσίας για διατύπωση καταγγελιών πριν το τέλος του χρόνου.

    Ο κ. Παπασσάβας δεν απεκάλυψε τα ονόματα εναντίον των οποίων απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες, διότι δεν έχουν επιδοθεί, όπως είπε, τα κατηγορητήρια. «Είναι ίσως πιο δεοντολογικό να επιδοθούν πρώτα τα κατηγορητήρια και μετά», ανέφερε.

    Οπως είπε ο κ. Παπασάββας, οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν είναι δύο από τις σοβαρότερες, δηλαδή το 205 για ανθρωποκτονία, που συνεπάγεται σε περίπτωση καταδίκης και ενοχής σε ισόβια κάθειρξη και το 210, της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης που σε περίπτωση ενοχής συνεπάγεται ποινή φυλάκισης μέχρι τέσσερα χρόνια και χρηματικό ποσό ή και τα δύο μαζί.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Την ευχή για μια μεγάλη στροφή στο Κυπριακό και την εξεύρεση μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης μέσα στο 2009, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας μαζί με τη σύζυγο του Ελση, και το προσωπικό του Προεδρικού Μεγάρου άκουσε εντός της μεγάλης αίθουσας του Προεδρικού, λόγω βροχών, τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τη Φιλαρμονική της Εθνικής Φρουράς, τη Φιλαρμονική του Αστυνομικού Σώματος και τη Φιλαρμονική της ΕΛΔΥΚ.

    Ευχόμενος χρόνια πολλά στα μέλη της Εθνικής Φρουράς, της Αστυνομίας και της ΕΛΔΥΚ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε ``να βρέξει και ειρήνη στον τόπο μας`` και ``λύση στο Κυπριακό λειτουργική και βιώσιμη``.

    Ευχόμενος χρόνια πολλά στη Φιλαρμονική της Αστυνομίας, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε: ``Χρόνια Πολλά και του χρόνου τα Χριστούγεννα να τα κάνουμε εντός. Και να βρέξει και ειρήνη στον τόπο μαςκαι τάξη για να μην μας φεύγουν οι.``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 23 December 2008 - 14:29:34 UTC