Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-01-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
  • [02] ΥΠΕΞ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [03] ΕΦ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ
  • [04] FIFA - ΚΟΠ Τ/Κ

  • [01] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

    Τα φαινόμενα κακοδιοίκησης και γραφειοκρατίας πλήττουν καίρια τους θεσμούς και διαβρώνουν τον ίδιο τον κοινωνικό ιστό, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος αναφέρθηκε και στην ανάγκη για άμεση λήψη μέτρων για την εξυγίανση των υπηρεσιών του Δημοσίου, σημειώνοντας πως χωρίς την εύρυθμη λειτουργία της Δημόσιας Υπηρεσίας κανένας προοδευτικός κοινωνικός στόχος δεν μπορεί να υλοποιηθεί.

    Μιλώντας κατά την τελετή διαβεβαίωσης του Πόλυ Μιχαηλίδη ως Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Χριστόφιας υπογράμμισε ότι ο απόλυτος σεβασμός προς τον πολίτη καταναλωτή αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο και καθημερινή φροντίδα της κυβερνητικής πολιτικής.

    Από την πλευρά του, ο κ. Μιχαηλίδης διαβεβαίωσε ότι θα εκτελεί πιστά και αντικειμενικά τα καθήκοντά του σε όλη τη διάρκεια του διορισμού του, τονίζοντας ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τη σοβαρότητα της αποστολής του, το ρόλο και το έργο που καλείται να υπηρετήσει καθώς και την ευθύνη που θα απορρέει από τις μελλοντικές πράξεις και ενέργειες του.

    «Γι αυτό βασική στόχευσή μου θα είναι η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, η προάσπιση των αρχών σωστής και δίκαιης αντιμετώπισης όλων των ενδεχομένων», είπε ο κ. Μιχαηλίδης.

    Επεσήμανε ότι στα πλαίσια της συνεχούς και ραγδαίας εξελισσόμενης κοινωνίας της πληροφορίας, στην οποία η ανθρωπότητα και στην οποία η δική μας μικρή πατρίδα συμπορεύεται, αλλά και στα πλαίσια του μικτού συστήματος της εθνικής μας οικονομίας, το όραμά μου θα είναι η περαιτέρω ανάπτυξη μιας υγιούς και ανταγωνιστικής ελεύθερης αγοράς στην παροχή ηλεκτρονικών επικοινωνιών και των ταχυδρομικών υπηρεσιών ώστε ο Κύπριος πολίτης να μπορεί να επιλέγει ποιοτικές και να αξιοποιεί σύγχρονες υπηρεσίες με βάση τις καλύτερες δυνατές τιμές.

    Ο κ. Μιχαηλίδης διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε το Γραφείο του Επιτρόπου να ρυθμίσει σωστά την περαιτέρω εισαγωγή και σωστή διαχείριση της ηλεκτρονικής και ταχυδρομικής καινοτομίας στον τόπο μας, να συμβάλει θετικά στην πρόσθετη ανάπτυξη της σχετικής ιδιωτικής πρωτοβουλίας, να προάγει εντατικά τη συνεργασία και τη μεγιστοποίηση του έργου των αρμοδίων αρχών του κράτους για διασφάλιση των ωφελημάτων του Κύπριου πολίτη και να ενημερώσει αυτόν ακόμη καλύτερα για το τι του παρέχει η κοινωνία της πληροφορικής και τέλος να συνεχίσει σε σωστή συγκροτημένη και μακρόχρονη διαμόρφωση κρατικής πολιτικής έτσι ώστε ο τόπος να καταστεί κέντρο παροχής ηλεκτρονικών και ταχυδρομικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.

    Διαβεβαίωσε επίσης τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Εργων Νίκο Νικολαϊδη ότι θα δικαιώσει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.

    Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι συμπληρώνονται επτά χρόνια από τον Ιανουάριο του 2002 όταν εισήχθη στην Κύπρο ο θεσμός της ρύθμισης των τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων ως πράξη εναρμόνισης της κυπριακής νομοθεσίας με το σχετικό ευρωπαϊκό κεκτημένο. Φορέας αυτού του θεσμού έχει από τότε ορισθεί το Γραφείο Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας εξήρε το έργο που έχει μέχρι σήμερα επιτελέσει το Γραφείο του Ρυθμιστή. «Το έργο αυτό αποτελεί το προϊόν της σκληρής εργασίας και αφοσίωσης όλων των εργαζομένων στο Γραφείο του Ρυθμιστή και είναι δείγμα της σταθερής τους προσήλωσης προς το λειτούργημα που υπηρετούν», ανέφερε, συγχαίροντας όλους .

    «Αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο και καθημερινή φροντίδα της κυβερνητικής πολιτικής ο απόλυτος σεβασμός προς τον πολίτη καταναλωτή. Ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να απολαμβάνει τα βασικά αγαθά και τις υπηρεσίες σε αναβαθμισμένα επίπεδα ποιότητας, αλλά και σε προσιτές τιμές», επεσήμανε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

    Τόνισε ότι η «πετυχημένη πολιτική στήριξης και διασφάλισης των δικαιωμάτων του πολίτη σε τελευταία ανάλυση ενισχύει την οικονομία προς όφελος του κοινωνικού συνόλου».

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας χαρακτηριστικά σημείωσε ότι «είναι με λύπη μου που αναφέρω πως τα τελευταία δυσάρεστα γεγονότα υποδεικνύουν προς όλους μας ένα σοβαρό καθήκον. Την άμεση λήψη μέτρων για την εξυγίανση των υπηρεσιών του Δημοσίου. Χωρίς την εύρυθμη λειτουργία της Δημόσιας Υπηρεσίας κανένας προοδευτικός κοινωνικός στόχος δεν μπορεί να υλοποιηθεί. Τα φαινόμενα κακοδιοίκησης αλλά και γραφειοκρατίας πλήττουν καίρια τους θεσμούς αλλά και διαβρώνουν τον ίδιο τον κοινωνικό ιστό», ανέφερε ο Πρόεδρος και κάλεσε όλους σε «μια πανστρατιά συμπόρευσης για την υλοποίηση του πιο πάνω ευγενικού στόχου».

    Είπε ότι η επιλογή του κ. Μιχαηλίδη για διορισμό σε αυτή την ουσιαστικής σημασίας νευραλγική θέση ακριβώς στοχεύει στην υπογράμμιση αυτού του ενδιαφέροντος για τον πολίτη καταναλωτή.

    Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ο κ. Μιχαηλίδης «με τη συσσωρευμένη του πείρα, την εντιμότητα που τον διακρίνει, αλλά και την εργατικότητα του θα υπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και πάντα σε αγαστή συνεργασία με τους υπόλοιπους λειτουργούς του Γραφείου του Επιτρόπου Ρύθμισης, τους πιο πάνω σκοπούς και στόχους», ανέφερε ο Πρόεδρος.

    Διαβεβαίωσε επίσης ότι στο πρόσωπο του «θα βρίσκετε πάντα τον ένθερμο υποστηρικτή των δικαιωμάτων του πολίτη καταναλωτή, πάντα μέσα στα πλαίσια της ομαλής λειτουργίας του τομέα των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Η συνεχής διεύρυνση αλλά και η ποιοτική αναβάθμιση αυτού του τομέα συμβάλλει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας».

    [02] ΥΠΕΞ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Εάν η τουρκοκυπριακή πλευρά ακολουθήσει μια εποικοδομητική στάση, τότε είναι εφικτό να έχουμε λύση του Κυπριακού μέσα στο 2009, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, προσθέτοντας παράλληλα πως η στάση που θα προβάλει η τουρκοκυπριακή πλευρά θα πρέπει να συνάδει με τη συμφωνημένη βάση λύσης του προβλήματος. Είπε ακόμα ότι η ενέργεια του Προέδρου της Βουλής και Προέδρου του ΔΗΚΟ Μάριου Καρογιάν να επιστρέψει τα δώρα του Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ δεν οφείλεται στο δώρο αλλά στα σύμβολα του ψευδοκράτους.

    Σε δηλώσεις προτού αναχωρήσει για επίσκεψη στη Ρώμη και σε περιοδεία σε χώρες της Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής, ο Υπουργός Εξωτερικών κλήθηκε να σχολιάσει τη θέση της τ/κ πλευράς, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Ταλάτ, για επίλυση του Κυπριακού εντός του 2009. «Πρέπει να επαναλάβουμε αυτό που λέμε πάντα ότι η ταχύτητα και ο χρόνος ολοκλήρωσης της διαδικασίας εξαρτάται από τις θέσεις που παρουσιάζονται και τις τοποθετήσεις που γίνονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», είπε και πρόσθεσε πως «εάν η τ/κ πλευρά ακολουθήσει μια εποικοδομητική στάση, τότε είναι εφικτό να έχουμε λύση μέσα στο 2009».

    Ωστόσο, υπέδειξε, «θα πρέπει να είναι στάση που θα προβάλλει και θα παρουσιάζει θέσεις και προτάσεις που συνάδουν με τη συμφωνημένη βάση λύσης, δηλαδή διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, μια διεθνή προσωπικότητα, μία κυριαρχία και μία ιθαγένεια. Εάν τα πλαίσια της λύσης αντικατοπτρίζονται στις προτάσεις, τότε μπορεί να προχωρήσουμε γρήγορα» σημείωσε.

    [03] ΕΦ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ

    Σειρά ενημερωτικών επαφών με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του τόπου για το θέμα της αναδιοργάνωσης της Εθνικής Φρουράς, εγκαινίασε ο Υπουργός Αμυνας Κώστας Παπακώστας, ο οποίος επισκέφθηκε την Πέμπτη τον Πρόεδρο της Βουλής Μάριο Καρογιάν. Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση ο κ. Παπακώστας ανέφερε ότι το θέμα της αναδιοργάνωσης είναι ένα κεφαλαιώδες θέμα, όπως και το θέμα της περαιτέρω μείωσης της θητείας, χαρακτηρίζοντας τα δύο αυτά θέματα συγκοινωνούντα δοχεία. Είπε επίσης ότι το Υπουργείο Αμυνας έχει προγραμματίσει μια σειρά από ενημερώσεις και ότι την Παρασκευή θα γίνει ενημέρωση της Επιτροπής Αμυνας της Βουλής στο ΓΕΕΦ και στη συνέχεια θα ενημερωθούν όλα τα κόμματα, κοινοβουλευτικά και μη.

    Ο Υπουργός Αμυνας επανέλαβε ότι στόχος της αναδιοργάνωσης είναι η δημιουργία προϋποθέσεων για μια πιο λειτουργική, αξιόμαχη και ευέλικτη Εθνική Φρουρά. Πρόσθεσε ότι την ίδια ώρα έχει μελετηθεί από μέρους των στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων το θέμα της μείωσης της στρατιωτικής θητείας και έχει διαπιστωθεί ότι είναι δυνατή η περαιτέρω μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 19 μήνες. Είπε επίσης ότι το Υπουργείο Αμυνας είναι έτοιμο να καταθέσει την πρότασή του στο Υπουργικό Συμβούλιο και ότι αναμένεται ο καθορισμός της ημερομηνίας συζήτησης του θέματος στο Υπουργικό Συμβούλιο.

    Ο Υπουργός εξήγησε ότι με βάση τη μελέτη η εφαρμογή της μείωσης αρχίζει από τον Ιανουάριο του 2010. Υπενθύμισε ότι ήδη η κλιμακωτή μείωση της θητείας άρχισε με τη μείωση από τους 25 στους 24 μήνες για δύο χρόνια αφού, όπως συμπλήρωσε, πρέπει η μείωση να έπεται της αναδιοργάνωσης της Εθνικής Φρουράς. Είπε επίσης ότι για να εφαρμοστεί πλήρως η αναδιοργάνωση, όπως την εννοεί το Υπουργείο, πρέπει πρώτα να περάσει μια δεκαετία, αφού μια τέτοια διαδικασία δεν είναι απλή. Σημείωσε ότι όσοι στρατοί επιδίωξαν να κάνουν αναδιοργάνωση δεν το πέτυχαν νωρίτερα από τη δεκαετία.

    [04] FIFA - ΚΟΠ Τ/Κ

    Τις περαιτέρω ενέργειες σε ό,τι αφορά την ένταξη των Τουρκοκυπρίων στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) θα συζητήσουν τη Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου, 2009, στη Ζυρίχη η FIFA, η ΟΥΕΦΑ και η ΚΟΠ, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκ των Αντιπροέδρων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και Επίτιμος Πρόεδρος της κυπριακής Ομοσπονδίας Μάριος Λευκαρίτης.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Λευκαρίτης είπε: ``έχει συμφωνηθεί και θα γίνει συνάντηση στις 12 Ιανουαρίου το πρωί στη Ζυρίχη μεταξύ της FIFA, της ΟΥΕΦΑ και της ΚΟΠ για να συζητηθούν οι περαιτέρω ενέργειες σε ό,τι αφορά την ένταξη των Τ/κ στην ΚΟΠ``. Ερωτηθείς ποιοι θα συμμετέχουν από πλευράς της ΚΟΠ στη συνάντηση, ο κ. Λευκαρίτης είπε ότι θα συμμετέχει ο ίδιος, ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Κωστάκης Κουτσοκούμνης, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Γιώργος Κούμας και ο Α` αντιπρόεδρος Χάρης Λοϊζίδης.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 8 January 2009 - 12:29:12 UTC