Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-01-26

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΞ ΕΕ - ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ 2008

  • [01] ΥΠΕΞ ΕΕ - ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

    Το παλαιστινιακό πρόβλημα και η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, καθώς και η Κοινοτική πολιτική στον τομέα της προμήθειας ενέργειας μετά την πρόσφατη κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας, ήταν τα βασικά θέματα της συνεδρίας του Συμβουλίου Υπουργών Γενικών Υποθέσεων, στην οποία την Κύπρο εκπροσώπησε ο Υπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Κυπριανού. Η συζήτηση αποτελούσε συνέχεια των συναντήσεων που είχαν οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ με τους ομολόγους τους του Ισραήλ και της Παλαιστινιακής Αρχής, της Αιγύπτου, της Ιορδανίας, της Τουρκίας και της Νορβηγίας.

    Αναφερόμενος στη συζήτηση που έγινε στο Συμβούλιο, ο κ. Κυπριανού δήλωσε ότι προκύπτουν από αυτήν δυο συμπεράσματα, η ανθρωπιστική πτυχή και η επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας. Οπως είπε, η ΕΕ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην επίλυση ανθρωπιστικού προβλήματος και στην ανοικοδόμηση της Γάζας, που σχετίζονται με το άνοιγμα των διόδων και άρση του αποκλεισμού. Η ανθρωπιστική βοήθεια που εισέρχεται δεν θεωρείται αρκετή δεδομένου ότι σύμφωνα με τον Παλαιστίνιο ΥΠΕΞ από τα 800 φορτηγά που είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση των αναγκών εισέρχονται σε καθημερινή βάση μόνο 150 φορτηγά.

    Σχετικά με το πολιτικό σκέλος, σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού, η ΕΕ στηρίζει τις προσπάθειες της Αιγύπτου για την αντιμετώπιση της κρίσης καθώς και την Παλαιστινιακή Αρχή και τον Πρόεδρο Αμπάς. Αναμένουμε ότι μέσω της αιγυπτιακής πρωτοβουλίας μπορεί να υπάρξει η παλαιστινιακή συμφιλίωση, ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών. Η Κύπρος στηρίζει ανεπιφύλακτα την Αίγυπτο και την Παλαιστιανιακή Αρχή, θεωρεί ότι η ανθρωπιστική κρίση και ο αποκλεισμός της Γάζας πρέπει να τερματιστεί το συντομότερο, διότι δυναμώνει ακραίες καταστάσεις σε βάρος μετριοπαθών Παλαιστινίων που επιδιώκουν πολιτική λύση του προβλήματος, κατέληξε ο κ. Κυπριανού.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ 2008

    Ως τον πιο σημαντικό χρόνο στην ιστορία του κυπριακού αθλητισμού, χαρακτήρισε το 2008, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι ``η πολιτεία θα συνεχίσει και θα εντείνει τις προσπάθειές της ώστε να είναι συμπαραστάτης του όποιου συγκροτημένου σχεδιασμού για πραγματική πρόοδο του αθλητισμού``. Σε χαιρετισμό του στην ετήσια τελετή βράβευσης των κορυφαίων αθλητών του 2008, που διοργανώθηκε από την Ενωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ), στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι αταλάντευτος στόχος της Κυβέρνησης ``παραμένει η πρόοδος και η περαιτέρω πολύπλευρη και πολυεπίπεδη ανάπτυξη του αθλητισμού στον τόπο μας σε όλους τους τομείς``, προσθέτοντας ότι επιδίωξη είναι όπως η κυπριακή κοινωνία εξελιχθεί σε κοινωνία μαζικής άθλησης, πέραν από τις προσπάθειες για επιτυχίες στον αγωνιστικό αθλητισμό.

    Προς αυτή την κατεύθυνση, συνέχισε, θα αφιερώσουμε όλες μας τις δυνάμεις αναβαθμίζοντας οικονομικά τους συγκεκριμένους σχεδιασμούς. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η υπόσχεση, προεκλογικά, για αύξηση του προϋπολογισμού του ΚΟΑ στα 51 εκατομμύρια ευρώ υλοποιείται σταδιακά από φέτος, προσθέτοντας ότι ο προϋπολογισμός του 2008 με έσοδα και δαπάνες ύψους 41 εκατομμύρια ευρώ έχει αυξηθεί για το 2009 σε 48 εκ. ευρώ, ενώ έχει εγκριθεί ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός του ΚΟΑ για το 2008 ύψους 2,8 εκ. ευρώ.

    Καθορίζοντας τον επόμενο μεγάλο κοινό αθλητικό στόχο, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι αυτός είναι η άψογη οργάνωση των επόμενων Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης (ΑΜΚΕ), που θα γίνουν το καλοκαίρι στην Κύπρο.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 26 January 2009 - 20:29:11 UTC