Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-01-28

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ - ΜΕΤΡΑ
  • [02] ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

  • [01] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ - ΜΕΤΡΑ

    Ενδεχομένως να ξεπεράσουν τα 40 εκατομμύρια ευρώ τα νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας, που θα εξαγγείλει η Κυβέρνηση εντός των επόμενων ημερών για αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την παγκόσμια οικονομική κρίση, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι μέλημα της Κυβέρνησης είναι να ελαχιστοποιήσει ``το κόστος αυτών των μέτρων για τον Κύπριο φορολογούμενο, υιοθετώντας τα πιο στοχευμένα και τα πιο αποτελεσματικά μέτρα``.

    Σε δηλώσεις, ύστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Εφοριακού Συμβουλίου, ο κ. Σταυράκης είπε ότι ``τα πιθανά μέτρα θα επικεντρωθούν στον τουρισμό και στην κατασκευαστική βιομηχανία, τομείς που επηρεάζονται περισσότερο από τη διεθνή ύφεση``, προσθέτοντας ότι ``αυτό που πρέπει να αντιληφθεί ο κάθε πολίτης είναι ότι οποιαδήποτε μέτρα στήριξης θα έχουν κόστος``, καθώς, όπως είπε, ``θα αυξήσουν το έλλειμμα και το δανεισμό της Κυβέρνησης και θα πρέπει να αποπληρωθούν τα επόμενα χρόνια μέσω αυξημένων φορολογιών ή ελαττωμένων κοινωνικών παροχών``.

    Το ζητούμενο, συνέχισε, είναι να επιλεγούν οι πιο στοχευμένες προτάσεις και μέτρα, να τεθούν μπροστά στον Πρόεδρο και στην υπόλοιπη Κυβέρνηση για να ληφθούν οι τυχόν τελικές αποφάσεις. Ανέφερε ότι προς οριστικοποίηση των μέτρων, έχει ήδη συναντηθεί με το ΚΕΒΕ και την ΟΕΒ και αυτή την εβδομάδα συμπληρώνονται οι επαφές για το θέμα με τα κοινοβουλευτικά κόμματα, ενώ αύριο θα συγκληθεί η Συμβουλευτική Οικονομική Επιτροπή, στην παρουσία του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιου Ορφανίδη.

    [02] ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

    Μείωση 3,5% ή 65,3 εκατομμύρια ευρώ παρουσίασαν τα έσοδα από τον τουρισμό το 2008 σε σύγκριση με το 2007. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Στατιστική Υπηρεσία, με βάση τα αποτελέσματα της Ερευνας Ταξιδιωτών, για την περίοδο Ιανουαρίου Δεκεμβρίου 2008, τα έσοδα από τον τουρισμό υπολογίζονται σε 1.792,8 εκ. ευρώ, σε σύγκριση με 1.858,1 εκ. ευρώ, την αντίστοιχη περίοδο του 2007.

    Το Δεκέμβριο του 2008, τα έσοδα από τον τουρισμό σημείωσαν αύξηση 0,4% και ανήλθαν σε 51,6 εκ. ευρώ, σε σύγκριση με 51,4 εκ. ευρώ το Δεκέμβριο του 2007.

    Τις μεγαλύτερες δαπάνες, κατά ημέρα, το Δεκέμβριο του 2008, παρουσίασαν οι τουρίστες από το Ισραήλ με 231,1 ευρώ, από το Βέλγιο με 135 ευρώ και από τη Ρωσία με 107,6 ευρώ, ενώ τις μικρότερες δαπάνες είχαν οι τουρίστες από τη Σουηδία με 21,5 ευρώ, από τη Νορβηγία με 26 ευρώ και από τη Δανία με 54,4 ευρώ. Οι αφίξεις το 2008 παρουσίασαν μείωση 0,5%, σε σύγκριση με το 2007.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 28 January 2009 - 14:29:12 UTC