Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-02-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΞ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
  • [02] ΥΠΕΞ ΕΛΛΑΔΑΣ ΗΠΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [03] ΚΥΠΡΟΣ ΠΣ ΕΕ

  • [01] ΥΠΕΞ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

    Η Κυβέρνηση προβαίνει σε όλες τις ενέργειες που έχει στη διάθεσή της για να διατηρήσει τη νομιμότητα, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού όταν κλήθηκε να σχολιάσει δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο, σύμφωνα με τα οποία οι παράνομες τ/κ αερογραμμές θα εκτελούν δρομολόγια προς Τεχεράνη, μέσω Κωνσταντινούπολης, ενώ θα υπάρξει και ακτοπλοϊκή σύνδεση της Αμμοχώστου με τη Χάιφα.

    «Δεν είναι θέμα αρνητικής στάσης έναντι στους Τουρκοκυπρίους αλλά θέμα διατήρησης της νομιμότητας. Τα λιμάνια και αεροδρόμια στα κατεχόμενα είναι κλειστά και απαγορευμένα με βάση το διεθνές δίκαιο», υπογράμμισε.

    Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τις αεροπορικές συνδέσεις, ο Υπουργός είπε ότι οι συνδέσεις αυτές παρουσιάζονται αρχικά ωσάν να πρόκειται για μια τουρκική εταιρεία με πτήσεις προς την Τουρκία, ενώ αργότερα αλλάζει ο αριθμός της πτήσης και συνεχίζουν στα κατεχόμενα. Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι οι ενέργειες αυτές είναι γνωστές και ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες.

    [02] ΥΠΕΞ ΕΛΛΑΔΑΣ ΗΠΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Στις ΗΠΑ μεταβαίνει την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου, η Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Ντόρα Μπακογιάννη, όπου θα έχει επαφές με στελέχη της νέας αμερικανικής διοίκησης με τα οποία θα συζητήσει μεταξύ άλλων και το Κυπριακό.

    Οπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Κουμουτσάκος, η κ. Μπακογιάννη μεταβαίνει στις ΗΠΑ με τη διπλή ιδιότητα της, ως Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας και ως προεδρεύουσα του ΟΑΣΕ, ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την ατζέντα των συνομιλιών με την κ. Κλίντον, ανέφερε ότι αφενός θα συζητηθούν θέματα ΟΑΣΕ και αφετέρου θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

    Στη δεύτερη θεματική των συνομιλιών των δύο Υπουργών Εξωτερικών, ο κ. Κουμουτσάκος ενέταξε διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, όπως οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στον Καύκασο, αλλά και ζητήματα ιδιαίτερης ελληνικής προτεραιότητας, όπως το Κυπριακό, οι σχέσεις με την Τουρκία και η κατάσταση στα Βαλκάνια.

    [03] ΚΥΠΡΟΣ ΠΣ ΕΕ

    Η Κύπρος έχει μέχρι σήμερα αντιμετωπίσει την ``καταιγίδα`` της χρηματοοικονομικής κρίσης, αλλά οι προοπτικές για το 2009 είναι περισσότερο αβέβαιες, αναφέρεται στο Αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας (ΠΣ) για την περίοδο 2008 - 2012, που κατέθεσε το Υπουργείο Οικονομικών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Το Πρόγραμμα Σταθερότητας, το οποίο εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 17 Δεκεμβρίου του 2008 και είναι το πρώτο που κατατίθεται από τη σημερινή Κυβέρνηση, λαμβάνει υπόψη την πρόσφατη πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ένα Πρόγραμμα που θα αντιμετωπίζει την υφιστάμενη οικονομική επιβράδυνση και την κοινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το Δεκέμβριο του 2008.

    Σύμφωνα με το ΠΣ, στόχος της Κυβέρνησης είναι να προωθήσει την ανάπτυξη και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, ενώ βασική στρατηγική είναι η σημαντική μείωση, μεσοπρόθεσμα, του Δημόσιου Χρέους ως ποσοστό επί του ΑΕΠ, έτσι ώστε να υπάρξει περισσότερη ευελιξία στην οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 17 February 2009 - 20:29:11 UTC