Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-03-10

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΣΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [03] ΚΥΠΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - RICS ΕΚΘΕΣΗ
  • [04] ΚΟΤ ΑΦΙΞΕΙΣ ΜΕΤΡΑ

  • [01] ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

    Συνέρχεται σήμερα στις 10 το πρωί το Εθνικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

    Στη συνεδρία, τα μέλη του Σώματος θα καταθέσουν τις θέσεις τους για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

    Στην προηγούμενη συνεδρία του Εθνικού, στις 27 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ενημέρωσε ενδελεχώς τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο κεφάλαιο της διακυβέρνησης.

    Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέφανο Στεφάνου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε επίσης για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο κεφάλαιο των περιουσιών.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΣΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ψήφισμα αλληλεγγύης προς τον κυπριακό λαό και τους Κύπριους εργαζόμενους ενέκρινε το Προεδρικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) στην τακτική σύνοδό του που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο στις 8 και 9 Μαρτίου 2009.

    Στο ψήφισμα, η ΠΣΟ αναφέρει ότι θεωρεί τη συνεχιζόμενη διαίρεση και τη συνεχιζόμενη παρουσία τουρκικών στρατευμάτων στο νησί ως απαράδεκτη, παράνομη και ασυμβίβαστη με τα συμφέροντα του λαού της Κύπρου, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

    Επίσης εκφράζει τη βαθιά αλληλεγγύη του και την αμέριστη συμπαράσταση του με όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες της Κύπρου στον αταλάντευτο αγώνα που διεξάγουν για την επανένωση της πατρίδας τους, την ειρήνη, την ευημερία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

    Ταυτόχρονα υπογραμμίζει την αναγκαιότητα εξεύρεσης μίας δίκαιης, βιώσιμης και αμοιβαία αποδεκτής λύσης μέσα από την υπό εξέλιξη διαδικασία διακοινοτικών συνομιλιών υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), η οποία θα προνοεί την άρση της διαίρεση της νήσου και του λαού της, την αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων και την αποστρατικοποίηση της Κύπρου και την μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε δικοινοτικό, διζωνικό ομόσπονδο κράτος με δύο πολιτικά ίσες κοινότητες όπως καθορίζουν τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, με μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και ιθαγένεια και με διασφαλισμένη την ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα.

    [03] ΚΥΠΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - RICS ΕΚΘΕΣΗ

    Το ισχυρό χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου ``συγκρατεί`` τις συνέπειες της αγοράς ακινήτων, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή έκθεση Housing Review 2009, την οποία εξέδωσε το RICS (Royal Institution of Chartered Surveyors).

    Ανακοίνωση της Action Global Communications αναφέρει ότι η έκθεση που εξέδωσε το RICS τονίζει πως ``το ισχυρό χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου, μπορεί να απορροφήσει τους κραδασμούς της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, χωρίς η αγορά ακινήτων να παρουσιάσει ιδιαίτερη πτώση``.

    Σύμφωνα με την έκθεση, οι τιμές ακινήτων σε όλη την Ευρώπη βρίσκονται σε στατική κατάσταση ή σε πτώση, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται μηδαμινές οι πιθανότητες να αποφευχθεί η συνέχιση αυτής της αρνητικής τάσης μέσα στο 2009.

    Το αποτέλεσμα, ειδικά για μια χώρα όπως είναι η Κύπρος, που ομολογουμένως παρουσίασε ανοδικές τάσεις το 2007 και τάσεις σταθεροποίησης το 2008, η κατάσταση κρίνεται σήμερα σοβαρή, ωστόσο με βάση τα σημερινά δεδομένα, ελεγχόμενη.

    [04] ΚΟΤ ΑΦΙΞΕΙΣ ΜΕΤΡΑ

    Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού(ΚΟΤ) προβλέπει ότι το 2009 θα είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά για τον τουρισμό της Κύπρου, δεδομένης της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και της μείωσης των αφίξεων από Βρετανία και Γερμανία, εκφράζοντας ωστόσο αισιοδοξία για αύξηση των αφίξεων από αγορές όπως η Ρωσία.

    Σε ανακοίνωσή του, ο ΚΟΤ διαβεβαιώνει ότι θα υπάρχει συνεχής παρακολούθηση των εξελίξεων και άμεσες αντιδράσεις εκεί και όπου χρειάζεται, αλλά και πλήρης αφοσίωση και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων στον τουρισμό φορέων με στόχο τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

    Συγκεκριμένα, ο ΚΟΤ αναφέρει ότι είναι γεγονός ότι παρουσιάζεται μείωση στις αφίξεις της τάξης του 19,3% για το Φεβρουάριο και μείωση της τάξης του 14,2% για την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, η οποία οφείλεται κυρίως στη μείωση των αφίξεων από Βρετανία και Γερμανία.

    Χαρακτηρίζει ωστόσο ενθαρρυντικό το γεγονός ότι άλλες αγορές παρουσιάζουν ανοδική τάση. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η Ρωσία σημείωσε αύξηση 19,4%, κάτι που οφείλεται «στη εύστοχη εφαρμογή στην αγορά αυτή του Σχεδίου Ανάπτυξης χειμερινού τουρισμού του ΚΟΤ». Αναφέρεται ακόμα ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η θετική πορεία θα συνεχίσει και τους ερχόμενους μήνες.

    Ο ΚΟΤ σημειώνει ότι ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Πασχαλίδης και αντιπροσωπεία του ΚΟΤ με επικεφαλής τον Πρόεδρο Πάνο Εγγλέζο θα έχουν σημαντικές επαφές με τους μεγαλύτερους οργανωτές ταξιδιών, σε μια από τις σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις που ξεκινά αύριο στο Βερολίνο. Στόχος, αναφέρεται, είναι να επιτευχθούν ουσιαστικές συμφωνίες μέσα στο θετικότερο κλίμα που δημιουργήθηκε βάσει των οικονομικών μέτρων στήριξη. Σημειώνεται τέλος ότι θα ακολουθήσει η έκθεση ΙΤΜ Μόσχας, όπου η Κύπρος θα είναι η τιμώμενη χώρα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 10 March 2009 - 12:29:41 UTC