Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-03-11

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [02] ΗΕ ΣΑ MONCHEGORSK
  • [03] ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ECO-FIN - Κύπρος
  • [04] EUROCHALLENGE AEL VICTORY

  • [01] ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Συνεχίζονται σήμερα οι συνομιλίες στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού, με νέα συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων όπου αντικείμενο της συζήτησης είναι τα ευρωπαϊκά θέματα.

    Στη συνάντηση είναι παρών και ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ.

    Οπως δήλωσε μετά τη συνάντηση της 5ης Μαρτίου, ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Ταγιέ Μπρουκ Ζεριχούν, οι Δημήτρης Χριστόφιας και Μεχμέτ Αλί Ταλάτ παρέπεμψαν τη συνέχιση της συζήτησης για περιουσιακό στους δύο συμβούλους τους Γιώργο Ιακώβου και Οζντίλ Ναμί.

    Επίσης, παρέπεμψαν τα θέματα της διακυβέρνησης και των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης στους δύο συμβούλους τους για από κοινού συζήτηση και μελέτη.

    Είχε αναφέρει ότι στις συζητήσεις είχε γίνει μια ευρεία και ουσιαστική συζήτηση πάνω στο περιουσιακό.

    [02] ΗΕ ΣΑ MONCHEGORSK

    Εγκωμιαστικά σχόλια για τη στάση της κυπριακής Κυβέρνησης στο ζήτημα του υπό κυπριακή σημαία πλοίου που μετέφερε υλικό σχετικό με όπλα από το Ιράν στη Συρία, έκαναν μιλώντας σε ανοιχτή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, οι μόνιμοι αντιπρόσωποι της Γαλλίας και της Βρετανίας.

    Αντίθετα, ζήτησαν από το Ιράν και τη Συρία να δώσουν εξηγήσεις γιατί παραβίασαν τα ψηφίσματα, η πρώτη εξάγοντας όπλα κι η δεύτερη προμηθευόμενη όπλα από το Ιράν.

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας συνεδρίασε για να ακούσει την τριμηνιαία έκθεση προόδου της αρμόδιας επιτροπής κυρώσεων που δημιουργήθηκε από το ψήφισμα 1737.

    Η έκθεση της επιτροπής δεν κατονομάζει τις εμπλεκόμενες χώρες.

    Ο Γάλλος μόνιμος αντιπρόσωπος Jean-Maurice Ripert, αφού εξέφρασε τη λύπη του για τη βαριά παραβίαση των προνοιών του 1747 με την απόπειρα μεταφοράς όπλων από το Ιράν στη Συρία, χαρακτήρισε ελπιδοφόρα τη στάση της κυπριακής Κυβέρνησης, «η οποία έδειξε ότι έχει πλήρη συναίσθηση της ευθύνης της και πως σε καμία περίπτωση το φορτίο του πλοίο δεν μπορεί να μεταφερθεί στον προορισμό του ή να επιστραφεί στο Ιράν. Ελαβε τη μόνη απόφαση που μπορούσε να λάβει, να κρατήσει και να φυλάξει το φορτίο κι όλοι χρειάζεται να ανταποκρίνονται κατ αυτόν τον τρόπο σε παρόμοιες περιπτώσεις».

    Ο Βρετανός μόνιμος αντιπρόσωπος Sir John Sawers, εξέφρασε την εκτίμηση της χώρας του προς την κυπριακή Κυβέρνηση για την επαγρύπνηση και τη συνεργασία της κυπριακής Κυβέρνησης, η οποία απέτρεψε τη μεταφορά του οπλισμού στη Συρία.

    [03] ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ECO-FIN - Κύπρος

    Συμφωνία για την προαιρετική μείωση του ΦΠΑ σε υπηρεσίες υψηλής έντασης απασχόλησης, επιτεύχθηκε μετά από σκληρή διαπραγμάτευση στη συνεδρία του Συμβουλίου Υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Εκτός από τον τομέα των υπηρεσιών, πολλά κράτη μέλη πέτυχαν να ικανοποιήσουν επιμέρους αιτήματα τους για επιβολή μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ. Ετσι, ο Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης πέτυχε τη διατήρηση της επιβολής χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ (5%) στους κυλίνδρους υγραερίου.

    Σύμφωνα με τη σημερινή απόφαση, τα κράτη μέλη που επιθυμούν θα μπορούν να επιβάλουν χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ στην κατασκευή ή την ανακαίνιση ιδιωτικής κατοικίας. Ο χαμηλός συντελεστής θα καλύπτει τόσο τις εργασίες όσο και την αγορά των υλικών. Δεν θα ισχύει ο χαμηλός συντελεστής για την κατασκευή επαγγελματικών χωρών (καταστήματα κλπ). Μέχρι σήμερα, μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ μπορούσε να επιβληθεί μόνο στην κατασκευή εργατικών κατοικιών.

    [04] EUROCHALLENGE AEL VICTORY

    Με νίκη ολοκλήρωσε η καλαθοσφαιρική ομάδα ανδρών της ΑΕΛ την 6η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων των 16 του EuroChallenge και τώρα περιμένει την αντίπαλη ομάδα για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, Dexia ή Amsterdam.

    Οι γαλαζοκίτρινοι πέτυχαν την πέμπτη τους νίκη και τερμάτισαν στην πρώτη θέση του 11ου Ομίλου της διοργάνωσης. Η ομάδα του Ντράγκαν Ράτσα νίκησε μέσα στο Melford Arena τη Λοκομοτίβ Ροστόβ με 74 - 60.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 11 March 2009 - 10:29:51 UTC