Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-05-21

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΤΑΛΑΤ - ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [02] ΟΗΕ - ΟΥΝΦΙΚΥΠ - ΕΚΘΕΣΗ
  • [03] ΣΥΡΙΑ - ΚΥΠΡΟΣ - ΜΝΗΜΟΝΙΟ
  • [04] ΑΧΙΛΛΕΩΣ - ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ - ΜΕΤΑΛΛΙΟ

  • [01] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΤΑΛΑΤ - ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Αρχισε λίγο μετά τις 10 το πρωί, η 29η συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού.

    Κατά την σημερινή συνάντηση αναμένεται να συνεχιστεί η συζήτηση πάνω σε θέματα οικονομίας ενώ όπως δήλωσε χθες ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Τίτος Χριστοφίδης θα διευκρινιστεί και το θέμα του οδοφράγματος στο Λιμνίτη.

    Η σημερινή συνάντηση πραγματοποιείται στην παρουσία και του Αλεξάντερ Ντάουνερ, Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην περιοχή του Αεροδρομίου Λευκωσίας.

    [02] ΟΗΕ - ΟΥΝΦΙΚΥΠ - ΕΚΘΕΣΗ

    Κυκλοφόρησε και επίσημα η έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν, για την Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.

    Στο επίσημο κείμενο ισχύουν οι δύο τροποποιήσεις που υπήρχαν στον κείμενο το οποίο μοιράστηκε ανεπίσημα το βράδυ της Παρασκευής στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    Η πρώτη είναι η αφαίρεση ολόκληρης της σχετικής παραγράφου για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την υπόθεση Οραμς. Η δεύτερη αφαιρεί από την παράγραφο που μιλά για την ανάπτυξη πολιτιστικών, αθλητικών και άλλων σχέσεων, που θα μειώσουν το αίσθημα απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων, τη φράση «δεν συνιστά αναγνώριση».

    [03] ΣΥΡΙΑ - ΚΥΠΡΟΣ - ΜΝΗΜΟΝΙΟ

    Μνημόνιο συνεργασίας στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της εξοικονόμησης ενέργειας υπέγραψαν σήμερα στη Λευκωσία, Κύπρος και Συρία.

    Εκ μέρους της Κύπρου, το μνημόνιο υπέγραψε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Πασχαλίδης και εκ μέρους της Συρίας ο Υπουργός Οικονομίας και Εξωτερικού Εμπορίου της χώρας Dr Amer Husni Lutfi.

    Σε δηλώσεις, ύστερα από τη συνάντηση, ο κ. Πασχαλίδης είπε ότι αντάλλαξαν απόψεις και θέσεις αναφορικά με αρμοδιότητες των δύο Υπουργείων και υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας σε τεχνικά και εκπαιδευτικά θέματα στον τομέα εξοικονόμησης ενέργειας και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

    Ο κ. Πασχαλίδης είπε ακόμη ότι συμφώνησαν η συνεργασία στον τομέα της ενέργειας να επεκταθεί και να ενδυναμωθεί και ότι θα εξετάσουν "πώς μπορούν καλύτερα οι δύο χώρες να συνεργαστούμε ακόμη πιο στενά για καλύτερα αποτελέσματα".

    [04] ΑΧΙΛΛΕΩΣ - ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ - ΜΕΤΑΛΛΙΟ

    Αλλη μια νέα παγκόσμια επιτυχία προστέθηκε στο παλμαρέ της κυπριακής σκοποβολής.

    Ο Γιώργος Αχιλλέως ύστερα από πολύ καλή εμφάνιση στο Μόναχο, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο σκητ, στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής που ολοκληρώθηκαν χθες στο διεθνές σκοπευτήριο της Γερμανικής πόλης.

    Οι άλλοι δυο Κύπριοι σκοπευτές που συμμετείχαν στους Αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου πέτυχαν, 120/125 ο Αντώνης Ανδρέου (18ος) και 118/125 ο Κυριάκος Χριστοφόρου (39ος).


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 21 May 2009 - 9:29:11 UTC