Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-06-04

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΤΩΣΗ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ
  • [02] ΥΠΕΞ - ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΚΛΗΣΗ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΤΩΣΗ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ

    Συλλυπητήρια μηνύματα προς τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Nicolas Sarkozy και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Βραζιλίας Luiz Inacio Lula da Silva, στα οποία εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για το πρόσφατο τραγικό ατύχημα της πτήσης AF447 των Γαλλικών Αερογραμμών, απέστειλε, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

    Στα μηνύματά του, ο Πρόεδρος Χριστόφιας εκφράζει προς τους ομολόγους του τη βαθιά συμπάθεια και ειλικρινή συλλυπητήρια τόσο του ιδίου όσο και του κυπριακού λαού προς τους συγγενείς των θυμάτων και προς τις Κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Βραζιλίας.

    Τέλος, ο Πρόεδρος Χριστόφιας, στα μηνύματά του, επαναβεβαιώνει για την αλληλεγγύη, τη στήριξη και τη φιλία του κυπριακού λαού προς τους λαούς της Γαλλίας και της Βραζιλίας σε αυτές τις δύσκολες ώρες.

    [02] ΥΠΕΞ - ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΚΛΗΣΗ

    Εκκληση προς τους Κύπριους ψηφοφόρους να προσέλθουν στα εκλογικά κέντρα και να ψηφίσουν στις εκλογές του Σαββάτου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έκανε ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, υπό την ιδιότητά του και ως πρώην Επίτροπος της ΕΕ.

    Ο κ. Κυπριανού υπογράμμισε τη σημασία που έχουν οι ευρωπαϊκές εκλογές όχι μόνο για την ΕΕ αλλά και για την Κύπρο και είπε πως ένας μεγάλος αριθμός αποφάσεων λαμβάνονται στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν είναι μια συνέλευση αλλά ένα νομοθετικό Σώμα το οποίο νομοθετεί και υιοθετεί νόμους που εφαρμόζονται άμεσα και απευθείας στην Κυπριακή Δημοκρατία.

    ``Επομένως έχει σημασία η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή και η καλύτερη επιλογή υποψηφίων, διότι ακριβώς πρόκειται για ένα ακόμα επίπεδο νομοθεσίας και νομοθετικού οργάνου που αφορά άμεσα την καθημερινή ζωή των Κυπρίων πολιτών``, ανέφερε.

    Οπως είπε, ``οι Κύπριοι ψηφοφόροι έχουν μια μεγάλη παράδοση υψηλής συμμετοχής σε εκλογικές αναμετρήσεις και θεωρώ ότι και αυτή τη φορά είναι προς όφελος πρώτα από όλα των πολιτών και κατ` επέκταση της Κύπρου να υπάρξει μια εξίσου καλή συμμετοχή και το Σάββατο``, είπε ο κ. Κυπριανού.

    ``Αντιλαμβάνομαι ότι είναι το τριήμερο, αντιλαμβάνομαι ότι είναι καλοκαίρι στην Κύπρο αλλά κάλλιστα μπορεί κάποιος να ψηφίσει και μετά να πάει στη θάλασσα, να πάει στις διακοπές του``, πρόσθεσε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 4 June 2009 - 11:29:51 UTC