Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-06-07

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ
  • [02] ΚΥΠΡΟΣ - ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
  • [03] ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ 19 ΧΩΡΕΣ ΕΕ
  • [04] ΑΜΚΕ - ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

  • [01] ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ

    Ο Δημοκρατικός Συναγερμός και το ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις εκλέγουν από δύο ευρωβουλευτές, ενώ το Δημοκρατικό Κόμμα και το ΚΣ ΕΔΕΚ εκλέγουν από έναν ευρωβουλευτή, σύμφωνα με εκτιμήσεις πολιτικών αναλυτών.

    Εξάλλου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των κομμάτων, ο ΔΗΣΥ εξασφαλίζει το μεγαλύτερο ποσοστό του εκλογικού σώματος, γύρω στο 35,6%, ακολουθούμενο από το ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις, γύρω στο 34,9%.

    Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το Δημοκρατικό Κόμμα φαίνεται να μειώνει τα ποσοστά του, (γύρω στο 12%), ενώ το ΚΣ ΕΔΕΚ (γύρω στο 10%) εκλέγει για πρώτη φορά ευρωβουλευτή, στις δύο ευρωεκλογές που διεξήχθηκαν μέχρι τώρα στην Κύπρο.

    Το Ευρωπαϊκό Κόμμα βρίσκεται γύρω στο 3,5%, ενώ το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών γύρω στο 1,6%.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, από το Δημοκρατικό Συναγερμό φαίνεται να εκλέγονται ο Ιωάννης Κασουλίδης και η Ελένη Θεοχάρους, από το ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις ο Τάκης Χατζηγεωργίου και η Σκεύη Κουκουμά, από το Δημοκρατικό Κόμμα η Αντιγόνη Παπαδοπούλου, ενώ στο ΚΣ ΕΔΕΚ η έδρα της ευρωβουλής φαίνεται να μην έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, και παίζεται μεταξύ Κούλλη Μαυρονικόλα και Σοφοκλή Σοφοκλέους.

    Τα ποσοστά των κομμάτων και οι σταυροί προτίμησης θα ανακοινωθούν επισήμως την Κυριακή στις 11 το βράδυ.

    [02] ΚΥΠΡΟΣ - ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

    Ολοκληρώθηκε η διαλογή και καταμέτρηση των ψήφων στα 1.124 εκλογικά κέντρα και ως προς την κατανομή των ψήφων στα κόμματα, όπως επίσης και η καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης για κάθε υποψήφιο ευρωβουλευτή, ανακοίνωσε ο Γενικός Εφορος Εκλογών, Λάζαρος Σαββίδης.

    Επί συνόλου 1.124 εκλογικών κέντρων στα οποία ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων ανέρχεται στους 526.060 ψηφοφόρους, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Σαββίδης, η αποχή έφθασε στον αριθμό των 213.581 ή 40,60% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους.

    Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Σαββίδης, τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήσαν 306.325 (ποσοστό 98,03% των ψηφισάντων), τα λευκά 1.928 (0,62% των ψηφισάντων) και 4.226 τα άκυρα (1,35% των ψηφισάντων).

    Οπως ανέφερε, δεν θα δοθεί οποιαδήποτε επιπρόσθετη πληροφόρηση» για τους σταυρούς προτίμησης και στις 11:00 το βράδυ απόψε Κυριακή, θα γίνει από τον ίδιο η τελική ανακοίνωση για τους εκλεγέντες ευρωβουλευτές με όλα τα αναλυτικά στοιχεία ως προς τους σταυρούς προτίμησης και τα ποσοστά των κομμάτων

    [03] ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ 19 ΧΩΡΕΣ ΕΕ

    Η τελευταία ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας για τις ευρωεκλογές σε 19 χώρες της ΕΕ μεταξύ των οποίων η Ελλάδα ξεκίνησε σήμερα στις 06:00 ώρα Κύπρου με το άνοιγμα των εκλογικών τμημάτων στη Βουλγαρία.

    Εκλογές διεξάγονται σήμερα στην Ελλάδα, την Βουλγαρία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, την Πορτογαλία, το Βέλγιο, την Αυστρία, την Ιταλία, την Σλοβενία, την Δανία, την Σουηδία, την Φινλανδία, την Εσθονία, την Πολωνία, την Ουγγαρία και την Ρουμανία.

    Στην Ελλάδα η διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας σε 20.435 εκλογικά τμήματα ξεκίνησε στις 7 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 7 το βράδυ.

    [04] ΑΜΚΕ - ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

    Στην ιστορία πέρασαν οι 13οι Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης, που διεξήχθηκαν στην Κύπρο, και η σημαία των αγώνων πέρασε στα χέρια του Λιχτενστάιν.

    Η βραδιά άρχισε με την είσοδο των αθλητών στο γήπεδο, τις αποχαιρετιστήριες ομιλίες από τον Πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής Ουράνιο Ιωαννίδη, το σβήσιμο της φλόγας στο βωμό και την υποστολή της σημαίας των αγώνων με την παράδοση της στο Λιχτενστάιν που θα φιλοξενήσει τους αγώνες του 2011.

    Ο κ. Ιωαννίδης, στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του, είπε ότι τούτοι οι 13οι ΑΜΚΕ θα μείνουν στην ιστορία ως οι Αγώνες που έβαλαν τον πήχη ακόμη πιο ψηλά.

    Παραδίνοντας τη σημαία των Αγώνων στον Πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής του Λιχτενστάιν που θα προεδρεύει και των ΑΜΚΕ, συνέχισε, ``εύχομαι κάθε επιτυχία στο μακρύ δρόμο που θα διαβεί μέχρι το 2011, τον διαβεβαιώνω ότι θα έχει την προσωπική μου βοήθεια σε ότι χρειαστεί και στο δρόμο του θα τον συνοδεύει η υποστήριξη όλων μας».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 7 June 2009 - 9:29:12 UTC