Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-06-26

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΤΑΛΑΤ - ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΛΙΜΝΙΤΗ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΛΙΜΝΙΤΗΣ
  • [03] ΚΥΠΡΟΣ - ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
  • [04] ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ - ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΤΑΛΑΤ - ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΛΙΜΝΙΤΗ

    Το άνοιγμα του οδοφράγματος του Λιμνίτη, αποφάσισαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τ/κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, κατά τη διάρκεια της 34ης συνάντησής τους στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό.

    Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ταγιέ Μπρουκ Ζεριχούν ανακοίνωσε, στην παρουσία των δυο ηγετών, την επίτευξη της συμφωνίας για το άνοιγμα του Λιμνίτη και τις πρόνοιές της.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΛΙΜΝΙΤΗΣ

    Θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να ανοίξει το οδόφραγμα του Λιμνίτη, αφού υπάρχουν κάποιες διευθετήσεις που πρέπει να γίνουν, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας σε δηλώσεις του κατά την άφιξή του στο Προεδρικό, μετά το πέρας της 34ης συνάντησής του με τον Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων.

    Ερωτηθείς για την απόφαση που λήφθηκε κατά τη συνάντηση για άνοιγμα του οδοφράγματος του Λιμνίτη, ο κ. Χριστόφιας δεν θέλησε να προβεί σε περαιτέρω δηλώσεις.

    «Ξέρετε πολύ καλά την ανακοίνωση. Αυτή είναι και έπεται το άνοιγμα», είπε ο κ. Χριστόφιας.

    Σε ερώτηση κατά πόσο υπάρχει κάποιο χρονικό όριο για το άνοιγμα του Λιμνίτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι υπάρχουν διευθετήσεις που πρέπει να γίνουν.

    [03] ΚΥΠΡΟΣ - ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

    Τουριστική συμφωνία μεταξύ Κύπρου και Ουκρανίας υπέγραψαν ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Πασχαλίδης και ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Ουκρανίας Vasyl Vovkun.

    Σε δηλώσεις του, ο κ. Πασχαλίδης ανέφερε ότι η συμφωνία που υπογράφηκε θα βελτιώσει περαιτέρω τις τουριστικές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ουκρανίας.

    ``Θα γίνεται ανταλλαγή πληροφοριών, τεχνογνωσίας και αλληλοϋποστήριξη και στόχο, φυσικά, έχει την αύξηση του τουριστικού ρεύματος και από τις δύο χώρες``, ανέφερε και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι και με την τουριστική συμφωνία, αλλά και με τη λειτουργία γραφείου στο Κίεβο και την όλη προσπάθεια που κάνουμε για την παροχή των ταξιδιωτικών διευκολύνσεων και από την Ουκρανία στην Κύπρο, θα αυξηθεί το τουριστικό ρεύμα από Ουκρανία στην Κύπρο, στο μέλλον.

    [04] ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ - ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

    Την τροποποίηση των κανονισμών που κατατέθηκαν ενώπιον της Βουλής από το Υπουργικό Συμβούλιο αναφορικά με τη ρύθμιση της προσφοράς των υπεράριθμων θέσεων, συμπεριλαμβανομένων και των θέσεων που αφορούν την εισαγωγή φοιτητών με διεθνείς εξετάσεις, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, αποφάσισε ομόφωνα κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίας της η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας.

    Σύμφωνα με την απόφαση στην οποία κατέληξαν ομόφωνα τα μέλη της Επιτροπής, η προσφορά των υπεράριθμων θέσεων από το Πανεπιστήμιο Κύπρου «νοείται ότι δεν θα αρχίσει κατά το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 26 June 2009 - 11:29:20 UTC