Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-07-06

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ
  • [02] ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ - ΑΠΕΡΓΙΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ

    Η Δημοκρατία της Αρμενίας καλωσόρισε τις διαπραγματεύσεις που στοχεύουν στην εξεύρεση ολοκληρωμένης, δίκαιης, βιώσιμης και συμφωνημένης λύσης του Κυπριακού βασισμένη στο διεθνές δίκαιο, τον Χάρτη του ΟΗΕ και τις αρχές στις οποίες εδραιώνεται η ΕΕ, σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά την κατ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του Αρμένιου ομολόγου του Σερζ Σαρκσιάν και τις διευρυμένες συνομιλίες που την ακολούθησαν.

    Οι δύο πλευρές υπογράμμισαν την ανάγκη να δημιουργηθούν και να αναπτυχθούν φυσιολογικές σχέσεις με τα γειτονικά κράτη χωρίς προϋποθέσεις, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και κατανόησης, προστίθεται στο ανακοινωθέν.

    Στη συνέχεια αναφέρεται ότι οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ετοιμότητα τους να ενδυναμώσουν και να εμβαθύνουν τη συνεργασία στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης και της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης.

    Επισημαίνοντας τη σημασία της ελευθερίας κινήσεων στον κόσμο σήμερα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να προωθήσουν τη διευκόλυνση στην παροχή θεωρήσεων εισόδου, ένα από τα κύρια στοιχεία της Ανατολικής Σχέσης.

    Η Κυπριακή Δημοκρατία θα συμβάλει στην περαιτέρω ενδυνάμωση του διαλόγου μεταξύ της Δημοκρατίας της Αρμενίας και της ΕΕ προς όφελος όλων των εμπλεκομένων.

    Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν τη συνεργασία σε διεθνείς οργανισμούς και να λαμβάνουν υπόψη τις θέσεις της άλλης πλευράς, συνεχίζει το κοινό ανακοινωθέν.

    Τόνισαν επίσης τη σημασία της διμερούς και πολυμερούς συνεργασίας που στοχεύει στην τήρηση της κοινής ασφάλειας και σταθερότητας στην Ευρώπη και που λαμβάνει υπόψη καινούργιους αποδοτικούς μηχανισμούς κοινής και αδιαίρετης ασφάλειας στα πλαίσια διεθνών και περιφερειακών οργανισμών.

    Εκφράζοντας ικανοποίηση για το αποτέλεσμα των εποικοδομητικών διαβουλεύσεων, οι Πρόεδροι θα λάβουν πρακτικά μέτρα για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων.

    Στο κοινό ανακοινωθέν γίνεται μνεία στην Κυπρο - Αρμενική φιλία και αναφέρεται πως αυτή βασίζεται σε ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς των λαών και στην κοινή πολιτιστική τους κληρονομιά και προστίθεται ότι προσφέρει μια σταθερή βάση για την ανάπτυξη μιας πολυποίκιλης συνεργασίας προς όφελος και των δύο φίλων χωρών, της ειρήνης και της ευημερίας στην Ευρώπη.

    Σύμφωνα με το ανακοινωθέν οι δύο αρχηγοί κρατών συζήτησαν, σε ατμόσφαιρα αμοιβαίας συνεννόησης και εποικοδομητικότητας, την παρούσα κατάσταση και την προοπτική των άρμενο- κυπριακών σχέσεων και αντάλλαξαν απόψεις για διεθνή και περιφερειακά ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

    Τονίζοντας τη σημασία περαιτέρω ανάπτυξης των πολιτικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Αρμενίας, οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την ετοιμότητα τους να παροτρύνουν την ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ επιχειρηματιών, να ενθαρρύνουν αμοιβαίες επισκέψεις και τη διεξαγωγή επιχειρηματικών διασκέψεων και δόθηκε έμφαση στην ανταλλαγή εμπειριών στον τομέα του τουρισμού, των υπηρεσιών, τον τραπεζικό τομέα και στη δημιουργία μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

    Συμφώνησαν επίσης να προωθήσουν τις σχέσεις στους τομείς του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, της επιστήμης και των επικοινωνιών.

    Οι δύο Πρόεδροι εξέφρασαν επίσης την υποστήριξη τους στις προσπάθειες επίλυσης της διένεξης του Ναγκόρνο Καραμπάχ στο πλαίσιο της ομάδας του Μίνσκ του ΟΑΣΕ και τόνισαν πως το πρόβλημα θα πρέπει να λυθεί χωρίς τη χρήση βίας.

    [02] ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ - ΑΠΕΡΓΙΑ

    Με παγκύπρια 24ωρη απεργία προειδοποιούν οι ιδιοκτήτες αγροτικών λεωφορείων που διαφωνούν με τις πρόνοιες του νομοσχεδίου για αναβάθμιση των δημόσιων συγκοινωνιών το οποίο κατατίθεται την ερχόμενη Πέμπτη προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

    Γύρω στις 10 σήμερα το πρωί, 250 περίπου λεωφορειούχοι αγροτικών περιοχών συγκεντρώθηκαν στην περιοχή του Μακάρειου Σταδίου και ακολούθως κατευθύνθηκαν με τα λεωφορεία τους προς το Υπουργείο Συγκοινωνιών, τη Βουλή και το Προεδρικό Μέγαρο κορνάροντας, ενώ αριθμός λεωφορείων είχε σταθμεύσει έξω από τα κτίρια. Οι κινητοποιήσεις των λεωφορειούχων, οι οποίες έληξαν τελικά ειρηνικά γύρω στη μια μετά το μεσημέρι, είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση στην περιοχή όπου μέλη της Αστυνομίας κλήθηκαν εκεί για να ρυθμίσουν και να διευκολύνουν την κυκλοφορία.

    Την πεποίθηση ότι θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι το σύστημα των δημόσιων συγκοινωνιών στην Κύπρο θα πρέπει να αλλάξει και ότι ακόμα κι αν θίγονται τα συμφέροντα κάποιων, το ευρύτερο δημόσιο συμφέρον πρέπει να επικρατήσει, εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Νίκος Νικολαΐδης.

    Σε δηλώσεις του στη Βουλή και κληθείς να σχολιάσει την εκδήλωση διαμαρτυρίας των οδηγών λεωφορείων, ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε ότι τους τελευταίους έξι μήνες διεξήχθη μια έντονη διαπραγμάτευση η οποία στις 26 Ιουνίου, στα πλαίσια της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών κατέληξε με την κατάθεση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου για το οποίο υπήρξε σύγκλιση απόψεων.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 6 July 2009 - 15:29:15 UTC