Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-07-21

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΛΙΜΝΙΤΗΣ ΗΕ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
  • [02] ΥΠΑΜ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [03] ΚΥΠΡΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΡΙΠΗ
  • [04] ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΙΒΟΣ ΚΥΠΡΟΣ ΡΕΚΟΡ

  • [01] ΛΙΜΝΙΤΗΣ ΗΕ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

    Συνεργεία των ΗΕ προβαίνουν σε εργασίες στη νεκρή ζώνη, κατά μήκος του δρόμου που συνδέει τον Κάτω Πύργο με τον κατεχόμενο Λιμνίτη, όπου θα ανοίξει το νέο οδόφραγμα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής για το άνοιγμα του οδοφράγματος Λιμνίτη, Ανδρέας Καρός.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Καρός είπε ότι οι εργασίες αφορούν διαπλάτυνση και επιδιόρθωση του δρόμου, ο οποίος - όπως σημείωσε - ήταν μονής κατεύθυνσης ενώ τώρα θα πρέπει να χρησιμοποιείται προσωρινά από ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα. Ολόκληρος ο δρόμος έχει μήκος έξι χιλιόμετρα.

    Στις 8 Αυγούστου από τον ίδιο δρόμο θα περάσουν τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν Τ/κ στα Κόκκινα, είπε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα επιτραπεί και στους Ε/κ να μεταβούν στις 2 Σεπτεμβρίου στον Αγιο Μάμα για να παρακολουθήσουν τη λειτουργία ανήμερα της γιορτής του πολιούχου της κατεχόμενης Μόρφου.

    [02] ΥΠΑΜ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Η μνήμη των νεκρών και των αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής μας δεσμεύει και μας καλεί σε συνέχιση του αγώνα μέχρι την επίλυση του προβλήματος και επανένωση της Κύπρου, υπογράμμισε ο Υπουργός Αμυνας Κώστας Παπακώστας.

    ``Αυτός είναι και ο μοναδικός δρόμος για να ξεπεραστούν τα κατοχικά τετελεσμένα. Για να αποκατασταθούν η εδαφική ακεραιότητα, η κυριαρχία και η ελευθερία της πατρίδας μας στο πλαίσιο μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως καθορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ``, τόνισε σε ομιλία του στο μνημόσυνο των πεσόντων του πυροβολικού, στην Αθαλάσσα.

    Οπως είπε, είναι προς αυτή την κατεύθυνση που η δική μας πλευρά αγωνίζεται με σθένος, με πρωτοπόρο τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

    Ο Υπουργός Αμυνας τόνισε πως η επιστροφή της μνήμης στην ημέρα της εθνικής μας συμφοράς, στα γεγονότα του 74 ``δεν γίνεται για να εντείνουμε την οδύνη που ακόμη βιώνει ο λαός μας, αλλά γιατί η ιστορική μνήμη είναι απαραίτητο εφόδιο για να διδασκόμαστε από τα σφάλματα και τις παραβλέψεις του παρελθόντος ώστε να αποτρέψουμε παρόμοιες συμφορές στο μέλλον``.

    [03] ΚΥΠΡΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΡΙΠΗ

    O Διευθυντής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών στο Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Χαράλαμπος Κακογιάννης χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό» το συνέδριο για τη γρίπη των πτηνών που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Κύπρο, στο οποίο συμμετέχουν 45 σύνεδροι από 13 χώρες της Μέσης Ανατολής.

    Ο κ. Κακογιάννης μιλούσε κατά τη διάρκεια των εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα «Γρίπη των πτηνών: Συνεργασία μεταξύ των αρμοδίων Αρχών», το οποίο διοργανώνουν οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Γεωργίας σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό Επιδημιολογίας, τη Διεθνή Οργάνωση Τροφίμων (FAO) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

    Πρόσθεσε ακόμα ότι «τα μηνύματα από το Συνέδριο είναι σημαντικά, με πιο σημαντικό ότι πρέπει οι αρμόδιες υπηρεσίες στις διάφορες χώρες να βρίσκονται συνεχώς σε επαγρύπνηση, για αντιμετώπιση αυτής της σημαντικής ασθένειας της γρίπης των πτηνών, όπως και των νεότερων καταστάσεων οι οποίες μεταδίδονται από άνθρωπο σε άνθρωπο».

    Στο Συνέδριο, το οποίο πραγματοποιείται σε ξενοδοχείο στην Ορόκλινη, συμμετέχουν εκπρόσωποι από την Κύπρο, την Ελλάδα, το Κατάρ, τη Συρία, την Αίγυπτο, το Μπαχρέιν, το Ιράν, την Ιορδανία, το Κουβέιτ, το Λίβανο, το Ομάν, τη Σομαλία και τη Σαουδική Αραβία.

    [04] ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΙΒΟΣ ΚΥΠΡΟΣ ΡΕΚΟΡ

    Νέο παγκύπριο ρεκόρ πέτυχε ο Αλέξανδρος Σταυρίδης στα 110μ. εμπόδια, κατά τη διάρκεια των αγώνων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου κάτω των 23 χρόνων, που διεξήχθη στο Κάουνας της Λιθουανίας.

    Ανακοίνωση της Κ.Ο.Ε.Α.Σ αναφέρει ότι ο 20χρονος πρωταθλητής πέτυχε χρόνο 13.81 στην τρίτη ημιτελική σειρά, τερματίζοντας δεύτερος, βελτιώνοντας την επίδοση του αγωνίσματος που κατείχε ο Στέφανος Ιωάννου, από το 2007, με 13.85. Στον τελικό δεν ήταν ανάλογη η απόδοση του και τερμάτισε στην όγδοη θέση με 14.09.

    Εκτός από τη συμμετοχή του Σταυρίδη στον τελικό, δύο ακόμη αθλητές συμμετείχαν στους τελικούς των αγωνισμάτων τους: Η Φλωρεντία Κάππα στη σφαιροβολία κατέλαβε την 11η θέση με βολή 14.56μ., που είναι η καλύτερη της φετινή, και ο Σάββας Αρέστη στη δισκοβολία κατετάγη 11ος με βολή 53.35μ. Στον προκριματικό πέτυχε βολή στα 54.36μ που του χάρισε την πρόκριση στον τελικό.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 21 July 2009 - 9:29:44 UTC