Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-08-18

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΠΣΕΚΑ, ΠΟΜΑΚ και ΝΕΠΟΜΑΚ
  • [02] ΥΠΟΙΚ - ΔΝΤ
  • [03] ΛΟΝΔΙΝΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΚΕΪΛ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [04] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ - ΒΑΡΣΟΒΙΑ

  • [01] ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΠΣΕΚΑ, ΠΟΜΑΚ και ΝΕΠΟΜΑΚ

    Πραγματοποιείται την ερχόμενη Δευτέρα η καθιερωμένη ετήσια τελετή έναρξης των εργασιών του 16ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ-ΠΣΕΚΑ) και της Συνόδου του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΝΕΠΟΜΑΚ.

    Η τελετή, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Χίλτον στη Λευκωσία στις 7:00 το απόγευμα και την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας.

    Τους συνέδρους θα χαιρετίσουν με ομιλίες τους ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάριος Καρογιάν, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β, ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, ο Πρόεδρος της ΠΟΜΑΚ Χάρης Σοφοκλείδης, ο Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ και ο Πρόεδρος της ΝΕΠΟΜΑΚ Χρίστος Καραολής.

    Χαιρετισμούς θα απευθύνουν, επίσης, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) Στέφανος Ταμβάκης και ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Θεόδωρος Κασσίμης.

    Οι πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό, ο απολογισμός δραστηριοτήτων και η παρουσίαση των εκθέσεων δράσης των διαφόρων Ομοσπονδιών Αποδήμων, είναι, μεταξύ άλλων, τα κυριότερα θέματα των συνεδρίων των αποδήμων Κυπρίων.

    Οι σύνεδροι θα τύχουν, επίσης, ενημέρωσης από αρχηγούς ή εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ενώ επίσης εκπρόσωποι διαφόρων Υπουργείων θα ενημερώσουν τους Κύπριους απόδημους επί διαφόρων θεμάτων που απασχολούν την κυπριακή Ομογένεια.

    [02] ΥΠΟΙΚ - ΔΝΤ

    Δεν τίθεται θέμα αναθεώρησης της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ) διαμηνύει το Υπουργείο Οικονομικών, σχολιάζοντας την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την κυπριακή οικονομία.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση, θέση του Υπουργείου, το οποίο μελέτησε την έκθεση με τη δέουσα προσοχή, είναι πως «η ΑΤΑ προστατεύει τα εισοδήματα των εργαζομένων και συμβάλλει στην οικονομική συνοχή και δεν τίθεται θέμα αναθεώρησης της».

    Σε σχέση με το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το Υπουργείο σημειώνει πως τα μέτρα που λήφθηκαν συμβάλλουν στη μακροχρόνια βιωσιμότητα του και πως στην παρούσα φάση δεντίθεται θέμα πρόσθετων μέτρων. «Το θέμα όμως θα παρακολουθείται μαζί με τους κοινωνικούς εταίρους και τα κόμματα και αν κριθεί αναγκαίο θα εξεταστεί η περίπτωση λήψης πρόσθετων μέτρων με γνώμονα τη διασφάλιση των συμφερόντων των σημερινών και μελλοντικών συνταξιούχων», προστίθεται.

    Το Υπουργείο Οικονομικών συμφωνεί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), ότι η επεκτατική δημοσιονομική πολιτική που ακολουθήθηκε ήταν η σωστή υπό τις περιστάσεις και συνέβαλε στο μετριασμό των επιδράσεων της κρίσης.

    [03] ΛΟΝΔΙΝΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΚΕΪΛ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ακόμα και επιτυχημένες βρετανικές Κυβερνήσεις, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Ελληνικό Ραδιόφωνο του Λονδίνου (LGR) ο Συντηρητικός βουλευτής Ρότζερ Γκέιλ, έχουν αποτύχει να ασκήσουν κάποια ουσιώδη πίεση στην Τουρκία. ``Η όποια πίεση μπορεί να ασκηθεί στην Τουρκία είναι πιο πιθανό να ασκηθεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση, ή παρομοίως, αν έχουν την θέληση να το κάνουν, από τις Ηνωμένες Πολιτείες``, είπε ο κ. Γκέιλ, σύμφωνα με ανακοίνωση του LGR.

    Στη συνέντευξή του, ο κ. Γκέιλ αναφέρθηκε στα λείψανα των πέντε Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων πολέμου που αναγνωρίστηκαν 35 χρόνια μετά το θάνατο τους και τα οποία βρέθηκαν στο πάτο πηγαδιού στα κατεχόμενα. ``Νομίζω``, δήλωσε ο κ. Γκέιλ, ``ότι τα νέα, τα οποία μαθαίνουμε, απλά τεκμηριώνουν αυτό που οι περισσότεροι πάντα πιστεύαμε, ότι δηλαδή, κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, διαπράχθηκαν εγκλήματα πολέμου``.

    ``Αυτό είναι ένα γεγονός``, είπε ο Βρετανός βουλευτής, ``το οποίο πρέπει να ερευνηθεί στο έπακρο από τις αρμόδιες υπηρεσίες και να εφαρμοστούν τα ανάλογα μέτρα``. ``Θα λυπηθώ, όμως``, πρόσθεσε, ``εάν μια τέτοια έρευνα καθυστερήσει την πρόοδο της παραλαβής των λειψάνων που μπορούν να αναγνωριστούν, γιατί νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι να μπορέσουν οι οικογένειες, που περιμένουν νέα, να ενημερωθούν και να έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν διεξοδικά την υπόθεση``.

    [04] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ - ΒΑΡΣΟΒΙΑ

    Επίσκεψη στην Πολωνία και στην αυτοκέφαλη ορθόδοξη Εκκλησία της χώρας αυτής πραγματοποιεί από την Κυριακή το βράδυ ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β, ο οποίος το πρωί της Τρίτης ξεναγήθηκε στο Μουσείο Εξεγέρσεως της Βαρσοβίας και ακολούθως αναχώρησε για τη μονή των οσίων Μάρθας και Μαρίας στην Γκράμπαρκα της πόλης Σιμιάτιτζε, όπου το απόγευμα θα τελεστεί ο εσπερινός και ο όρθρος της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

    Το απόγευμα της Δευτέρας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Κύπρου, ο Χρυσόστομος ξεναγήθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Πολωνίας στο βασιλικό κάστρο και στην παλαιά πόλη της Βαρσοβίας και επισκέφθηκε την Πρέσβειρα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Πολωνία, Πόπη Αβραάμ, η οποία υποδέχτηκε τους προκαθήμενους των Εκκλησιών Κύπρου και Πολωνίας και παρέθεσε γεύμα προς τιμή τους.

    Το πρωί της Δευτέρας, ο Κύπρου Χρυσόστομος έτυχε θερμής και εγκάρδιας υποδοχής στον καθεδρικό ναό της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής από τον Αρχιεπίσκοπο Βαρσοβίας και Μητροπολίτη πάσης Πολωνίας Σάββα, καθώς και από επισκόπους, ιερείς και πιστούς της ορθόδοξης Εκκλησίας της Πολωνίας.

    Στον καθεδρικό ναό τελέστηκε Δοξολογία, κατά την οποία ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Πολωνίας προσφώνησε τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και δέχθηκε την αντιφώνησή του, ενώ το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο Χρυσόστομος είχε συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο και Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Πολωνίας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 18 August 2009 - 17:29:12 UTC