Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-08-30

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
  • [02] ΛΟΥΚΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΑΧΕΡΙΤΟΥ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΗΔΕΙΑ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Το Κυπριακό και οι τρόποι εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων είναι στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει στη Δαμασκό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας με τον Σύρο ομόλογό του.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη στη γειτονική αυτή χώρα, ύστερα από πρόσκληση του Σύρου Προέδρου Bashar al-Assad.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει τον Πρόεδρο Assad για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και θα συζητήσει μαζί του τρόπους περαιτέρω εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων Κύπρου- Συρίας, καθώς και τις σχέσεις ΕΕ-Συρίας και περιφερειακά θέματα.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα έχει, επίσης, συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Eng. Mohammed Naji Otri, τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας Mahmoud Al Abrash και τον Πατριάρχη Αντιόχειας και πάσης Ανατολής Ιγνάτιο τον Δ`.

    Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, θα υπογραφούν συμφωνίες, μεταξύ άλλων, στους τομείς του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, της Γεωργίας και του Περιβάλλοντος, των Κοινωνικών Ασφαλίσεων και των Τηλεπικοινωνιών.

    Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν η σύζυγός του Ελση Χριστόφια, ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Νίκος Νικολαΐδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

    [02] ΛΟΥΚΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΑΧΕΡΙΤΟΥ

    Η πολιτική που ακολουθεί ο Πρόεδρος Χριστόφιας και η Κυβέρνηση αποσκοπεί από τη μια, στο να αποτραπεί η στασιμότητα στο Κυπριακό που θα μπορούσε να οδηγήσει στη συντήρηση του στάτους κβο και, από την άλλη, στη δημιουργία συμμαχιών, κυρίως στο πλαίσιο της ΕΕ, που να οδηγήσουν σε αλλαγή στάσης της Τουρκίας, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Λουκάς Λουκά.

    Σε ομιλία του σε εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης της κατεχόμενης Αχερίτου, στον συνοικισμό Αγίου Γεωργίου Αχερίτου στις Βρυσούλλες, ο κ. Λουκά είπε πως η ευρωπαϊκή Κύπρος, συνεχίζει να υφίσταται τις συνέπειες του δίδυμου εγκλήματος του 1974. «Μέλος ισότιμο και πλήρες πλέον, της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας, στην οποία προστρέξαμε για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια, τη δημοκρατία και την ελευθερία του νησιού μας, αλλά και για να επιτύχουμε την επανένωση κράτους και λαού, αντιμετωπίζει τους ίδιους κινδύνους που παρουσιάζονται πλέον με άλλη μορφή», σημείωσε.

    Ο Υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε πως «εκείνο που οφείλουμε όλοι, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, στον τόπο μας, στα παιδιά μας και στις μελλοντικές γενιές είναι να επικεντρωθούμε στην επίλυση των προβλημάτων που διαιωνίζουν τη διαίρεση του νησιού μας.

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΗΔΕΙΑ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    «Οφείλουμε στην εκτίμησή μας για τα αποτελέσματα αυτού του πρώτου γύρου να είμαστε ρεαλιστές και αντικειμενικοί», δήλωσε η Υπουργός Εργασίας Σωτηρούλα Χαραλάμπους, σημειώνοντας πως σε αυτή τη νέα διαδικασία που έχει αρχίσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο, υπάρχουν θετικά στοιχεία από προηγούμενες διαδικασίες τα οποία οφείλονται στη σωστή τακτική που ακολούθησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Στην ομιλία της στην κηδεία του πεσόντα κατά την τουρκική εισβολή Χριστόφορου Σκορδή, στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας στο Δάλι, η κ. Χαραλάμπους είπε πως στις απευθείας συνομιλίες υπήρξαν συγκλίσεις μεταξύ των δύο πλευρών αλλά και αποκλίσεις.

    Μιλώντας για τον ήρωα Χριστόφορο Σκορδή, ο οποίος έπεσε κατά την τουρκική εισβολή υπερασπιζόμενος την πατρίδα, η κ. Χαραλάμπους εξήρε το νόημα της θυσίας του. Τα οστά του βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο στο Τζιάος σε εκταφή λειψάνων που έγινε το 2006 και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο του DNA.

    «Αποτίνοντας τον απαιτούμενο φόρο τιμής στον ήρωα, καταθέτουμε την αιώνια ευγνωμοσύνη μας για την ανεκτίμητη προσφορά του στην πατρίδα μας και δίνουμε ταυτόχρονα την υπόσχεση ότι με τον αγώνα μας θα δώσουμε νόημα στη θυσία του», υπογράμμισε η κ. Χαραλάμπους.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 30 August 2009 - 11:29:12 UTC