Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-08-31

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΥΡΙΑΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • [02] ΚΑΤΩ ΠΥΡΓΟΣ ΚΑΡΟΣ ΛΙΜΝΙΤΗΣ ΑΓΙΟΣ ΜΑΜΑΣ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΥΡΙΑΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

    Οι Πρόεδροι της Συρίας και της Κύπρου, Μπασάρ Αλ-Ασαντ και Δημήτρης Χριστόφιας αντίστοιχα, ανακοίνωσαν σήμερα ότι αποφάσισαν την έναρξη διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών για επίλυση του ζητήματος που προέκυψε από το δρομολόγιο Λατάκεια-κατεχόμενης Αμμοχώστου.

    Σε δηλώσεις ύστερα από επίσημες συνομιλίες στη Δαμασκό, οι δύο Πρόεδροι εξήραν τις στενές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και τόνισαν την επιθυμία τους για περαιτέρω ενίσχυσή τους.

    Στο θέμα του δρομολογίου Λατάκεια-κατεχόμενης Αμμοχώστου, ο κ. Ασσαντ, μιλώντας μέσω διερμηνέα, είπε ότι αποφασίστηκε η έναρξη διαλόγου για το θέμα και πως το όλο ζήτημα δεν είναι περίπλοκο και θα επιλυθεί σύντομα.

    Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι θα ξεκινήσει διάλογος για συζήτηση του θέματος για το καλό των δύο χωρών και των φιλικών τους σχέσεων.

    Για το Κυπριακό, ο Πρόεδρος Ασσαντ είπε ότι η χώρα του στηρίζει το διάλογο ως το μοναδικό τρόπο για εξεύρεση λύσης και είπε πως η χώρα του στηρίζει λύση στη βάση της διεθνούς νομιμότητας.

    [02] ΚΑΤΩ ΠΥΡΓΟΣ ΚΑΡΟΣ ΛΙΜΝΙΤΗΣ ΑΓΙΟΣ ΜΑΜΑΣ

    Η διέλευση των κατοίκων του Κάτω Πύργου, μέσω του οδοφράγματος του Λιμνίτη, για να μεταβούν για προσκύνημα στον Αγιο Μάμα, στην κατεχόμενη Μόρφου, στις 2 Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να γίνει χωρίς οποιοδήποτε έλεγχο από τις κατοχικές αρχές, δήλωσε ο Κοινοτάρχης της περιοχής Κώστας Μιχαηλίδης.

    Ο κ. Μιχαηλίδης, μιλώντας στο ΚΥΠΕ, είπε ότι οι κατοχικές αρχές απαιτούν τη διενέργεια ελέγχου των ταυτοτήτων των Ε/κ που θα επιβαίνουν στα λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους κατοίκους της περιοχής στον Αγιο Μάμα, τόσο κατά την είσοδο, όσο και κατά την έξοδο από τα κατεχόμενα.

    Ανέφερε ότι «εμείς ζητούμε να πάμε στην κατεχόμενη Μόρφου και στον Αγιο Μάμα με το ίδιο καθεστώς που πέρασαν και οι Τουρκοκύπριοι για να πάνε στα Κόκκινα. Δεν δεχόμαστε καμία απολύτως αλλαγή στη συμφωνία αυτή».

    «Η θέση μας είναι οριστική και αμετάκλητη», είπε και πρόσθεσε ότι σε αντίθετη περίπτωση θα «δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα».

    Ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι το όλο θέμα συζητήθηκε σε κατ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον κ. Ιακώβου, το σύμβουλο του Τ/Κ ηγέτη στο Κυπριακό, Οζντίλ Ναμί και τον ειδικό απεσταλμένο των Η.Ε. για τη Κύπρο, Ταγιέ Μπρουκ Ζεριχούν, κατά την πρόσφατη επίσκεψη τους στην περιοχή, «και κανένας δεν είπε ότι θα υπάρξει έλεγχος κατά τη διέλευση των λεωφορείων από το οδόφραγμα του Λιμνίτη».

    «Αυτό που είπαμε», συνέχισε, «είναι ότι οι κάτοικοι του Κάτω Πύργου θα μεταβούν στον κατεχόμενο Αγιο Μάμα με το ίδιο καθεστώς που γίνεται η μετάβαση των Τουρκοκυπρίων στα Κόκκινα».

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

    Πριν το τέλος του έτους θα επαναλειτουργήσει ο Αστυνομικός Σταθμός Δευτεράς, ανακοίνωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκάς Λουκά, με δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε σήμερα στο γραφείο του με τους Κοινοτάρχες Πάνω και Κάτω Δευτεράς. Ο κ. Λουκά είπε ότι στο πλαίσιο υλοποίησης του προγραμματικού προγράμματος της Κυβέρνησης να λειτουργήσουμε πιο σωστά στην αστυνόμευση των κοινοτήτων και της υπαίθρου πήραμε σήμερα απόφαση να επαναλειτουργήσουμε τον Αστυνομικό Σταθμό Δευτεράς για να καλύψει την ευρύτερη περιοχή.

    Αναφέροντας πως μέχρι την επεναλειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού Δευτεράς, η περιοχή θα αστυνομεύεται από το Αστυνομικό Σταθμό Λακατάμιας, εξήγησε πως λόγω της τρομακτικής αύξησης του πληθυσμού και της Λακατάμιας και των γύρω κοινοτήτων καθίσταται πλέον αναγκαίο να λειτουργήσουμε το σταθμό στη Δευτερά.

    Ο κ. Λουκά εξέφρασε την πεποίθηση πως η λειτουργία του Σταθμού στη Δευτερά θα συμβάλει στην πρόληψη και την καταστολή κάθε μορφής εγκλήματος.

    «Ελπίζουμε να λειτουργήσει ο σταθμός το συντομότερο δυνατό, μέχρι το τέλος του χρόνου το αργότερο για να ικανοποιήσουμε και το αίτημα των κοινοτήτων, πρόσθεσε.

    Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Λουκά ανέφερε πως έγινε σχετική μελέτη από την ηγεσία της Αστυνομίας και σιγά σιγά θα προχωρήσουμε στη λειτουργία και άλλων σταθμών υπαίθρου και στην ενίσχυση των υφιστάμενων.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 31 August 2009 - 11:29:12 UTC