Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-09-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΓΙΟΣ ΜΑΜΑΣ - ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ
  • [02] ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
  • [03] ΕΥΡΩΖΩΝΗ - ΑΝΕΡΓΙΑ

  • [01] ΑΓΙΟΣ ΜΑΜΑΣ - ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

    Ματαιώθηκε τελικά το προσκύνημα στην εκκλησία του Αγίου Μάμαντος στα κατεχόμενα των πιστών που επρόκειτο να μεταβούν εκεί μέσω του οδοφράγματος του Λιμνίτη, και όλοι οι προσκυνητές έχουν αποχωρήσει.

    Στο οδόφραγμα εισήλθαν στα λεωφορεία ένστολοι ``αστυνομικοί`` του ψευδοκράτους, ζήτησαν την επίδειξη ταυτοτήτων και στη συνέχεια αρνήθηκαν να αφήσουν τους προσκυνητές να περάσουν με το πρόσχημα ότι ήταν ήδη αργά, αφού η διευθέτηση προνοούσε την επιστροφή των προσκυνητών στον Πύργο Τηλλυρίας στις 10:30.

    Σε δηλώσεις του, ο κοινοτάρχης Κάτω Πύργου Κώστας Μιχαηλίδης επέρριψε ευθύνες στο γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας και σε συγκεκριμένο λειτουργό ότι υπήρξε ασυνεννοησία και ανέφερε ότι το κράτος για ακόμη μια φορά απουσιάζει από το διαμέρισμα Πύργου - Τηλλυρίας.

    [02] ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

    Με σύνθημα «Ελάτε να βαδίζουμε για ειρήνη και λύση» η Πλατφόρμα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων εκπαιδευτικών ``Ενωμένη Κύπρος`` πραγματοποίησε ψες στο Λήδρα Πάλας, με πρωτοβουλία της Πλατφόρμας Ειρήνης Κύπρου, δικοινοτική εκδήλωση, με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Ειρήνης, διακηρύττοντας τη θέλησή της για ειρήνη και επανένωση της Κύπρου.

    Με δυο χωριστές πορείες που ξεκίνησαν από τις δυο πλευρές της μοναδικής μοιρασμένης πρωτεύουσας της Ευρώπης, τη Λευκωσία, οι Ε/κ και Τ/κ εκπαιδευτικοί, που συμμετείχαν στην εκδήλωση ειρήνης, ενώθηκαν, σε μια γιορτή συμφιλίωσης μπροστά από το Λήδρα Πάλας, ενώνοντας συμβολικά και τη διχοτομημένη Λευκωσία, για να δώσουν, σύμφωνα με τους διοργανωτές, ``καθαρό και δυνατό το μήνυμα προς τους δυο ηγέτες και προς τη διεθνή κοινότητα: Ειρήνη στην Κύπρο, λύση τώρα``, καλώντας παράλληλα τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων να προχωρήσουν θαρραλέα προς τη λύση του Κυπριακού.

    Στην εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας απελευθερώθηκαν τρία περιστέρια ειρήνης, ανεγνώσθη, στην ελληνική και τουρκική γλώσσα, διακήρυξη της Πλατφόρμας Ειρήνης Κύπρου, ενώ κυριάρχησε το σύνθημα ``Η ειρήνη στην Κύπρο δεν θα εμποδιστεί``.

    Στην διακήρυξη Ε/κ και Τ/κ εκπαιδευτικών αναφέρεται ότι ``η παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης είναι η μέρα κατά την οποία οι άνθρωποι όλων των κοινοτήτων υψώνουν τη φωνή τους για την ειρήνη, αφού ο κόσμος έχει μετατραπεί σε μια κόλαση πολέμου``, ενώ σημειώνεται ότι ``το πρόσφατο παρελθόν μας έχει δείξει το απάνθρωπο πρόσωπο του πολέμου και το συνεπακόλουθο πένθος``.

    [03] ΕΥΡΩΖΩΝΗ - ΑΝΕΡΓΙΑ

    Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 ετών ανήλθε η ανεργία τον Ιούλιο στην Ευρωζώνη καθώς οι επιπτώσεις της βαθύτερης ύφεσης που βίωσε η Ευρώπη από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο έπληξαν και τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ.

    Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat), το ποσοστό ανεργίας ανήλθε τον Ιούλιο στο 9,5%, στο υψηλότερο επίπεδο από το Μάιο του 1999, καθώς 15,09 εκατομμύρια άτομα ήταν άνεργοι.

    Το ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ των ``27`` ανήλθε τον Ιούλιο στο 9%, στο υψηλότερο ποσοστό από τον Μάιο του 2005, καθώς 21,79 εκ. άτομα παρέμεναν χωρίς εργασία. Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σημειώθηκε στην Ευρωζώνη αύξηση στους ανέργους κατά 167.000 άτομα και στην ΕΕ των ``27`` κατά 225.000 άτομα.

    Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας τον Ιούλιο σημειώθηκε στην Ισπανία και ήταν 18,5%, ακολουθούμενη από τις χώρες της Βαλτικής, Λετονία (17,4%) και Λιθουανία (16,7%), ενώ το χαμηλότερο ποσοστό, 3,4%, σημειώθηκε στην Ολλανδία. Μικρότερα ποσοστά ανεργίας εμφανίζουν επίσης η Αυστρία (4,4%) και η Κύπρος (5,5%).


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 2 September 2009 - 9:29:12 UTC