Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-09-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΙΤΑΛΙΑ
  • [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ - ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΙΤΑΛΙΑ

    Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ιταλία πραγματοποιεί σήμερα και αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με τον Ιταλό ομόλογό του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, και θα έχει συνάντηση με τον Ιταλό Πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

    Επίσης θα αναγορευτεί σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου της Περούτζια.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψής του, ο Πρόεδρος Χριστόφιας φθάνει στις 9.30 το πρωί τοπική ώρα με ειδική πτήση από τη Λάρνακα στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Ciampino, από όπου στη συνέχεια θα μεταβεί στο ξενοδοχείο του. Θα τον συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

    Στις 1215 η επίσημη αντιπροσωπεία θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή και τιμητική φρουρά θα αποδώσει τιμές. Θα ακολουθήσουν οι συνομιλίες μεταξύ των δυο Προέδρων Τζόρτζιο Ναπολιτάνο και Δημήτρη Χριστόφια και δηλώσεις τους στα ΜΜΕ.

    Στις 1330 ο κ. Ναπολιτάνο θα παραθέσει γεύμα προς τιμή του Προέδρου Χριστόφια.

    Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα δώσει συνεντεύξεις σε ιταλικά ΜΜΕ.

    Αργότερα θα μεταβεί στο Palazzo Chigi, στην έδρα της ιταλικής πρωθυπουργίας, όπου στις 1800 θα έχει συνάντηση με τον Ιταλό Πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

    Στις 1930 η Πρεσβευτής της Κύπρου στην Ιταλία Αθηνά Μαυρονικόλα Δρουσιώτη θα παραθέσει δεξίωση προς τιμή του Προέδρου της Δημοκρατίας με την ευκαιρία της Εθνικής Επετείου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Την Τετάρτη το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τα υπόλοιπα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας θα αναχωρήσουν για την Περούτζια.

    Στις 9.45 η αντιπροσωπεία θα φθάσει στο Δημαρχείο της πόλης (Palazzo Prior). Εκεί θα πραγματοποιηθεί τελετή απονομής των Σφραγίδων της Πόλης προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από το Δήμαρχο της Περούτζια.

    Στις 1030 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με την Πρόεδρο Περιφέρειας της Umbria Maria Rita Lorenzetti.

    Στις 1050 θα μεταβεί στο Πανεπιστήμιο της Περούτζια. Εκεί στις 11 θα του απονεμηθεί κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής ο τίτλος του Επίτιμου Διδάκτορα (Aula Magna)και θα ακολουθήσει δεξίωση.

    Στις 1410 ο Πρόεδρος Χριστόφιας και τα άλλα μέλη της αντιπροσωπείας θα αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο SantΕgidio της Περούτζια για τη Λάρνακα. Τον Πρόεδρο θα αποχαιρετήσει ο Νομάρχης της Περούτζια Enrico Laudanne.

    [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ - ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ

    Με τα ζητήματα της διακυβέρνησης και του περιουσιακού, ξεκινά την Πέμπτη η δεύτερη φάση των απευθείας διαπραγματεύσεων, κατά την οποία θα συζητηθούν όλα τα θέματα, αλλά δεν θα ξεκινήσει η διαδικασία του πάρε-δώσε μετά από τη συζήτηση ενός με δύο θεμάτων, δηλώνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

    Σε δηλώσεις το αναφορικά με τους σκοπούς διήμερης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ιταλία στις 8-9 Σεπτεμβρίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ρωτήθηκε σχετικά με τη δεύτερη φάση των απευθείας διαπραγματεύσεων που ξεκινά την Πέμπτη.

    «Ξεκινούμε με τα ζητήματα της διακυβέρνησης και του περιουσιακού. Αλλά θα συζητηθούν όλα τα θέματα γιατί έχουμε περάσει, έχουμε διεξέλθει των θεμάτων εκείνων που έχουμε συμφωνήσει, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι για όλα τα θέματα, λίγο ή πολύ υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα τα οποία θα πρέπει να συζητηθούν σε μια προσπάθεια να βρούμε συγκλίσεις. Αρα δεν θα είναι αυτό που αφήνεται να εννοηθεί ότι θα συζητηθούν ένα-δύο θέματα και μετά θα πάμε σε ένα πάρε δώσε», είπε.

    Κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις στο εσωτερικό ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταθέτει στο τραπέζι των συνομιλιών θέσεις που δεσμεύουν την ε/κ πλευρά, ο κ. Στεφάνου επανέλαβε την πάγια και διαχρονική θέση της ε/κ πλευράς, την οποία, όπως είπε, επανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και διατύπωσε ευθαρσώς την πρώτη μέρα που άρχιζαν οι απευθείας διαπραγματεύσεις στις 3 Σεπτέμβρη 2008: «Καμία θέση και τίποτα δεν θεωρείται συμφωνημένο αν δεν επιτευχθεί συνολική λύση. Και αυτή είναι διαχρονική θέση που καθοδηγεί την ε/κ πλευρά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 8 September 2009 - 11:26:08 UTC