Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-09-11

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
  • [02] ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΙ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

    Την ευχή η δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό να είναι πιο ουσιαστική και αποδοτική, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Μάριος Καρογιάν, ύστερα από συνάντηση με το Δήμαρχο Αμμοχώστου Αλέξη Γαλανό, συνοδευόμενο από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και αντιπροσωπία ξένων βουλευτών και αξιωματούχων τοπικής αυτοδιοίκησης, προσκεκλημένων του Δήμου Αμμοχώστου για να συμμετάσχουν στις αντικατοχικές εκδηλώσεις του Δήμου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, ο κ. Καρογιάν είπε ότι ``η στάση της τουρκικής πλευράς, μέχρι στιγμής δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας, λόγω της εμμονής της τουρκικής πλευράς σε θέσεις που παραπέμπουν σε λύση `δύο κρατών`, δια της λεγόμενης `παρθενογένεσης`, ενός μορφώματος συνομοσπονδιακού χαρακτήρα``.

    Οι θέσεις αυτές, πρόσθεσε ο κ. Καρογιάν, δε συνάδουν με τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, τις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου και τις αρχές του διεθνούς δικαίου.

    Ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι το κλειδί για την επίτευξη προόδου στο Κυπριακό βρίσκεται στην Τουρκία και προς αυτήν, υπέδειξε, θα πρέπει να στραφούν οι διεθνείς πιέσεις προκειμένου να συνεργαστεί για την επίτευξη λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τις ευρωπαϊκές αρχές.

    [02] ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΙ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Τα δύο μέλη της Ομάδας ``Οι Πρεσβύτεροι``, οι οποίοι επισκέπτονται την Κύπρο, δήλωσαν ότι τόσο στην Κύπρο, όσο και στην Ελλάδα και την Τουρκία υπάρχει σθεναρή βούληση και επιθυμία για λύση του Κυπριακού.

    Σε δηλώσεις τους στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης, τα μέλη της Ομάδας Gro Brundtland, πρώην Πρωθυπουργός της Νορβηγίας και Lakhdar Brahimi πρώην Ειδικός Απεσταλμένος του ΟΗΕ, ανέφεραν ότι υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας για λύση του Κυπριακού και ότι η ευκαιρία αυτή δεν πρέπει να χαθεί.

    Η αντιπροσωπεία, η οποία συναντήθηκε με αξιωματούχους σε Κύπρο, Ελλάδα, και Τουρκία, εξέφρασε επίσης τη θέση ότι οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου είναι αισιόδοξοι και αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού.

    Στις δηλώσεις της, η κ. Brundtland είπε ότι η αντιπροσωπεία των «Πρεσβύτερων», η οποία συναντήθηκε με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, είναι ενθαρρυμένη από όσα ελέχθησαν στις συναντήσεις με τους δύο ηγέτες και συγκεκριμένα ανέφερε ότι διαπίστωσαν πως η δεύτερη φάση των απευθείας συνομιλιών ξεκίνησε με επιτυχία και πως οι δύο ηγέτες είναι αισιόδοξοι και αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 11 September 2009 - 17:29:11 UTC