Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-09-21

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΥΠΑΜ - ΚΥΠΡΟΣ - ΕΠΑΑ
  • [03] ΥΠΕΣ - ΕΕ - ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Εάν η Τουρκία δεν αποφασίσει να αλλάξει ρότα, για να λυθεί το Κυπριακό, θα βρεθούμε και πάλι προ αδιεξόδων, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος πρόσθεσε πως αν έχανε την ελπίδα του, θα πήγαινε σπίτι του.

    Σε δηλώσεις του στον Ελληνικό Ραδιοφωνικό σταθμό του Λονδίνου LGR και απαντώντας σε ερώτηση εάν πρέπει να ελπίζουμε για μεγαλύτερη πρόοδο στο δεύτερο γύρο των απευθείας συνομιλιών, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε: ``Αν έχανα την ελπίδα μου, θα πήγαινα σπίτι μου. Βεβαίως να ελπίζουμε, χωρίς όμως να εθελοτυφλούμε``.

    Επεσήμανε πως ``εάν η Τουρκία δεν αποφασίσει να αλλάξει ρότα, για να λυθεί το Κυπριακό, θα βρεθούμε και πάλι προ αδιεξόδων``, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ευχή και την ελπίδα ``η τουρκική ηγεσία να συνετισθεί και να αλλάξει γραμμή, για να έχουμε σύντομα λύση``.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι θέλει να συγχαρεί ολόκληρη την παροικία της Βρετανίας, για το επίτευγμα της λειτουργίας του Κυπριακού Κοινοτικού Κέντρου για τριάντα χρόνια, προσθέτοντας πως ``είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να πάρουμε ως δίδαγμα και να το μεταφέρουμε στην Κύπρο, ούτως ώστε να πετύχουμε το ίδιο με την επανένωση της Κύπρου, με την αποκατάσταση της ανεξαρτησίας της, με την αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων και την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων``.

    ``Για να ζήσουμε εμείς ξανά, στα σπίτια, στις περιουσίες μας, μαζί με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας, αφήνοντας πίσω το πολύ κακό παρελθόν και τη βλάβη, που έκανε η μια κοινότητα στην άλλη με την ενθάρρυνση των ξένων``, είπε.

    Καταλήγοντας είπε πως ``πρέπει να πούμε στους ξένους φτάνει``, για να προσθέσει ότι ``εμείς οι Κύπριοι είμαστε οι αφέντες αυτού του σπιτιού που λέγεται Κύπρος``.

    [02] ΥΠΑΜ - ΚΥΠΡΟΣ - ΕΠΑΑ

    Παρά το γεγονός ότι το κυπριακό πρόβλημα παραμένει άλυτο και το 37% του εδάφους της Κύπρου βρίσκεται υπό κατοχή, η Κυπριακή Δημοκρατία με ενεργό συμμετοχή στις πλείστες επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασφάλειας και Αμυνας, προσπαθεί να ενισχύσει με κάθε ευκαιρία την προσπάθεια της ΕΕ για Κοινή Εξωτερική Πολιτική Ασφάλειας και Αμυνας, δήλωσε ο Υπουργός Αμυνας Κώστας Παπακώστας, ο οποίος πρόσθεσε ότι μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος θα έδινε την ευκαιρία στην Κύπρο να διαδραματίσει ακόμα μεγαλύτερο ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση.

    Σε χαιρετισμό του, στο σεμινάριο για τα βασικά θέματα της ``Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασφάλειας και Αμυνας (ΕΠΑΑ)``, που διοργανώνει το ΥΠΑΜ, ο κ. Παπακώστας είπε ότι ``οι προσπάθειες και οι κύριοι στόχοι της Κυπριακής Δημοκρατίας για ειρήνη και σταθερότητα επικεντρώνονται στις ουσιαστικές συνομιλίες που επανάρχισαν στη Λευκωσία στις 3 Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους και στοχεύουν στον τερματισμό της βίαιης διαίρεσης του νησιού που υφίσταται στη σημερινή του μορφή, εδώ και 35 χρόνια, εξαιτίας της τουρκικής εισβολής του 1974``

    [03] ΥΠΕΣ - ΕΕ - ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

    Να τεθεί η Αγκυρα ενώπιον των ευθυνών της για τη συμπεριφορά της στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, ζήτησε από τα κράτη μέλη της ΕΕ, ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης.

    Στην Αγκυρα θα μεταβούν για το θέμα αυτό στο τέλος Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου ο Σουηδός Προεδρεύων του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, Τόμπιας Μπίλστρομ και ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Ζακ Μπαρό. Οι κοινοτικοί αξιωματούχοι θα ζητήσουν, όπως είπαν, από την Αγκυρα να εφαρμόσει τη συμφωνία επανεισδοχής με την Ελλάδα, να υπογράψει ευρωπαϊκή συμφωνία επανεισδοχής που θα ισχύει με όλες τις χώρες, αλλά και να αναλάβει ενεργό ρόλο για την επίβλεψη των συνόρων της και την εξουδετέρωση των Τούρκων δουλεμπόρων.

    Στο πλαίσιο των εργασιών του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, οι «27» είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις αναφορικά με την υλοποίηση των Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (18-19 Ιουνίου) που αφορούν την παράνομη μετανάστευση.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 21 September 2009 - 17:29:11 UTC