Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-09-28

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ - ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ
  • [02] ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΜΕΛΕΤΗ
  • [03] ΘΟΚ - THEATER AN DER PARKAUE - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • [01] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ - ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

    Μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι έτοιμο το νέο καταστατικό της Εκκλησίας της Κύπρου.

    Αυτό ανέφερε με δηλώσεις του στην Πάφο ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β.

    Ήδη όπως είπε «οι καθηγητές μας έφεραν το προσχέδιο, θα αρχίσει η επεξεργασία από αύριο, θα έχουμε την εβδομάδα αυτή τρεις συνεδρίες της Συνόδου κι θέλω να πιστεύω ότι θα εξελιχθούν όλα ομαλώς».

    Οι οδηγίες των καθηγητών, είπε, είναι ό,τι θεωρείτε στο καταστατικό ως πλεονασμός να αφαιρεθεί και ότι θεωρείτε καλό να παραμείνει.

    Το προσχέδιο συνέχισε θα πρέπει να υποστεί κάποιες αλλαγές ούτως ώστε να είναι σύμφωνο και με την παράδοση της Εκκλησίας αλλά και με τους ιερούς κανόνες του πνεύματος της Ορθοδοξίας.

    [02] ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΜΕΛΕΤΗ

    Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος και η Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας υπέγραψαν, παρουσία του αρμοδίου Υπουργού Μιχάλη Πολυνείκη, συμβόλαιο για την ετοιμασία μελέτης που αφορά την επιστημονική ανάλυση της συνύπαρξης μεταξύ γενετικά τροποποιημένων, συμβατικών και βιολογικών καλλιεργειών.

    Ο κ. Πολυνείκης δήλωσε πως ``πρόκειται για μια πρωτοποριακή μελέτη καθότι είναι η πρώτη φορά που εξετάζεται το θέμα της συνύπαρξης γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών με συμβατικές και βιολογικές καλλιέργειες για αραβόσιτο, πατάτα και ελαιοκράμβη``.

    Επίσης, συνέχισε, θα αξιολογηθούν περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, ενώ θα συμπεριληφθεί και αξιολόγηση του κινδύνου με εναλλακτικά σενάρια, τα οποία θα περιλαμβάνουν και τις ανάλογες επιπτώσεις.

    Ο υπεύθυνος της Ομάδας που ανέλαβε την ετοιμασία της μελέτης, Καθηγητής του Τμήματος Βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας εξέφρασε την πεποίθηση πως ``η επιστημονική αξιολόγηση της ενδεχόμενης συνύπαρξης θα αναδείξει κινδύνους, οι οποίοι πιθανότατα να οδηγήσουν στην προστασία των αγροτικών προϊόντων της Κύπρου και θα μπορέσουν να τους δώσουν μια προστιθέμενη αξία και οικονομικά, αφού το θέμα της ενδεχόμενης συνύπαρξης μεταξύ γενετικά τροποποιημένων, συμβατικών και βιολογικών καλλιεργειών έχει περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές διαστάσεις``.

    [03] ΘΟΚ - THEATER AN DER PARKAUE - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

    Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου και το Theater an der Parkaue του Βερολίνου θα δώσουν τρεις παραστάσεις του έργου Κορώνα Γράμματα ή Heads or Tails, στο Θέατρο Αγοράς Αγίου Ανδρέα στις 7, 9 και 10 Οκτωβρίου.

    Το έργο ανεβαίνει με τη χρηματοδότηση του προγράμματος «Πολιτισμός» της Ευρωπαϊκής Ενωσης, υπό την ομπρέλα της Συνόδου των Θεάτρων της Ευρώπης (ΕΤC).

    Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του ΘΟΚ, στο πλαίσιο του προγράμματος, έντεκα κρατικά θέατρα μέλη αναπτύσσουν προγράμματα συνεργασίας, με στόχο τη συνάντηση νέων επαγγελματιών του θεάτρου και εφηβικού κοινού. Στο πλαίσιο του προγράμματος θα γίνουν τέσσερις συνδημιουργίες (που στοχεύουν στη συγγραφή νέων έργων και ανέβασμα παραστάσεων), δύο διεθνή εργαστήρια και δύο διεθνή συνέδρια.

    Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου και το Theater an der Parkaue του Βερολίνου συνεργάστηκαν στο πρόγραμμα αυτό που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο με τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 28 September 2009 - 11:29:19 UTC