Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-11-11

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΞ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ
  • [02] ΣΤΕΦΑΝΟΥ - ΠΡΟΤΑΣΗ ΒΡΕΤΑΝΩΝ
  • [03] ΚΟΥΤΣΟΥ - ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΕΙΑΣ

  • [01] ΥΠΕΞ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ

    Συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Μάρκο Κυπριανού είχε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Φίλιππος Πετσάλνικος.

    Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελληνων επισήμανε στον κ. Κυπριανού ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο χαιρετίζει τη συμφωνία για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και στηρίζει την προσπάθεια του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια για την εξεύρεση συνολικής, αμοιβαία αποδεκτής λύσης του κυπριακού προβλήματος.

    Ο κ. Πετσάλνικος διαβεβαίωσε τον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι «η Βουλή των Ελλήνων στηρίζει το συνεχιζόμενο αγώνα του αδελφού κυπριακού λαού για μια λειτουργική και βιώσιμη λύση του κυπριακού ζητήματος, που θα αποκαταστήσει την ακεραιότητα και την πλήρη κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας».

    Λύση, πρόσθεσε, διζωνικής και δικοινοτικής ομοσπονδίας, σύμφωνα με τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών και τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και το κοινοτικό κεκτημένο.

    [02] ΣΤΕΦΑΝΟΥ - ΠΡΟΤΑΣΗ ΒΡΕΤΑΝΩΝ

    Η πρόταση για παραχώρηση μέρους του εδάφους των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο στηρίζεται στην επίλυση του Κυπριακού, που έχει ως καθοριστική προϋπόθεση την αλλαγή της στάσης της Τουρκίας, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις στο περιθώριο εκδήλωσης του Παγκύπριου Συνδέσμου Πολεμιστών Β` Παγκοσμίου Πολέμου για την Ημέρα Ανάμνησης των πεσόντων στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους, ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι η πρόταση έγινε γνωστή χθες βράδυ και δεν γνωρίζει λεπτομέρειες.

    Σημείωσε ωστόσο ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα έχει συνάντηση με τον Βρετανό Πρωθυπουργό το απόγευμα στο Λονδίνο, ενώ σήμερα είχε πρόγευμα εργασίας με τον Υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας Ντέιβιντ Μίλιμπαντ.

    «Είμαι σίγουρος ότι και αυτό το θέμα θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με το Βρετανό Πρωθυπουργό έτσι ώστε να δούμε και τις λεπτομέρειες, να ξέρουμε και ακριβώς περί τίνος πρόκειται», ανέφερε.

    [03] ΚΟΥΤΣΟΥ - ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΕΙΑΣ

    Πιο αισιόδοξα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, φαίνονται τα πράγματα όσον αφορά την κατάσταση της υγείας του Αναπληρωτή Προέδρου του ΕΥΡΩΚΟ Νίκου Κουτσού, ύστερα από την χειρουργική επέμβαση παροχέτευσης του ενδοκρανιακού αιματώματος στην οποία υπεβλήθη.

    Η κατάσταση του κ. Κουτσού, ο οποίος νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας κρίνεται από τους θεράποντες ιατρούς του, ως κρίσιμη αλλά ελεγχόμενη.

    Ο κ. Κουτσού είχε εισαχθεί το απόγευμα της στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας μετά από ενδοεγκεφαλική αιμορραγία.

    Στο πλευρό των ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας βρίσκονται και δύο συνάδελφοι τους, οι οποίοι κλήθηκαν από το Ισραήλ, για μια δεύτερη γνώμη όσον αφορά την κατάσταση του ασθενή.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 11 November 2009 - 18:29:13 UTC