Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-11-16

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΚΥΠΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
  • [03] ΗΓΕΤΕΣ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [04] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΙ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΚΥΠΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

    Τη θέση αρχής της Κυβέρνησης ότι ``η μετανάστευση δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν απειλή ή σαν αποσταθεροποιητικός παράγοντας για τις οικονομίες των φιλοξενούντων χωρών``, αλλά αντιθέτως, ως ``ένα φαινόμενο το οποίο απαιτεί ρύθμιση`` διατύπωσε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

    Σε χαιρετισμό του, τον οποίο ανέγνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, στην έναρξη των εργασιών του διεθνούς συνεδρίου με θέμα ``Πρακτορεία Ειδήσεων: Ανησυχίες και Προκλήσεις`` που διοργανώνει το ΚΥΠΕ στη Λεμεσό και αναφερόμενος στο θέμα της μετανάστευσης, το οποίο αποτελεί ένα από τα βασικά θέματα του συνεδρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι η Κύπρος παρά το γεγονός ότι βρίσκεται δίπλα από μια από τις πιο ασταθείς περιοχές του κόσμου, αντιμετωπίζοντας εντονότατες μεταναστευτικές πιέσεις, που ``εντείνονται ακόμη περισσότερο ένεκα της τουρκικής κατοχής του βορείου τμήματος της Κύπρου``, έχει μια διαμορφωμένη και συγκροτημένη μεταναστευτική πολιτική η οποία άπτεται των πτυχών της μεταναστευτικής πολιτικής και συνάδει με το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο.

    Οπως πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι βασικοί άξονες αυτής της πολιτικής αφορούν την όσο το δυνατό καλύτερη διαχείριση της νόμιμης μετανάστευσης με προγράμματα ένταξης, την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, την όσο το δυνατό καλύτερη επιτήρηση των συνόρων, τη διαμόρφωση ενός ενιαίου συστήματος ασύλου στην ΕΕ και την ανάπτυξη των σχέσεων με τις χώρες προέλευσης ή τις χώρες που λειτουργούν ως διαμετακομιστικοί σταθμοί.

    Σε ό,τι αφορά το συνέδριο που διοργανώνει το ΚΥΠΕ αυτό καθ` αυτό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε ως πολύ επίκαιρη τη θεματολογία του συνεδρίου, σημειώνοντας πως ``έτσι κι αλλιώς είναι επίκαιρα`` τα θέματα που ασχολούνται με τα διεθνή και τα εθνικά πρακτορεία ειδήσεων υπό το πρίσμα του σημαντικού τους ρόλου, ``σε μια εποχή που η ποιότητα και η αντικειμενικότητα της πληροφόρησης απασχολούν ολοένα και περισσότερο τις κοινωνίες``.

    Τόνισε την τεράστια σημασία της αντικειμενικότητας στη μετάδοση των ειδήσεων, φέρνοντας ως παράδειγμα την εισβολή στο Ιράκ, η οποία, όπως είπε, ``στηρίχτηκε σε λανθασμένη πληροφόρηση ή ακόμα και ψεύτικη πληροφόρηση``.

    Στην ομιλία του ο Πρόεδρος Χριστόφιας καλωσόρισε τους συνέδρους ``στη φιλόξενη Κύπρο, μια μικρή χώρα μοιρασμένη στα δυο``, σημειώνοντας πως για 35 χρόνια η Κύπρος παραμένει θύμα της τουρκικής εισβολής και κατοχής.

    ``Ο κυπριακός λαός - Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Μαρωνίτες, Αρμένιοι και Λατίνοι -αξίζει ενός καλύτερου μέλλοντος και αγωνιζόμαστε για να το κατακτήσουμε``, πρόσθεσε.

    Τόνισε δε πως στόχος του αγώνα που διεξάγει ο κυπριακός λαός είναι η επίτευξη, το συντομότερο, λύσης του Κυπριακού ``που θα οδηγήσει σε τερματισμό της κατοχής και του εποικισμού, στην επανένωση του εδάφους, του λαού, των θεσμών και της οικονομίας, με κατοχυρωμένα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες στα πλαίσια μια διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας``.

    Δια του Κυβερνητικού Εκπροσώπου ο Πρόεδρος κάλεσε τέλος τους συνέδρους όπως μεταφέρουν πίσω στις χώρες τους και διαδώσουν μέσω των πρακτορείων ειδήσεων στα οποία υπηρετούν ότι οι Κύπριοι δεν βολεύονται με τη διχοτόμηση και την κατοχή, επείγονται για λύση και δεν θα σταματήσουν να αγωνίζονται για να την πετύχουν.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

    Η 1η Ιουνίου του 2010 αποτελεί το ορόσημο για την εφαρμογή των πρώτων δρομολογίων του νέου αναβαθμισμένου και εκσυγχρονισμένου συστήματος δημόσιων συγκοινωνιών, δήλωσε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Νίκος Νικολαΐδης.

    Ο Υπουργός Συγκοινωνιών, ο οποίος ενημέρωσε τη Δευτέρα τις ηγεσίας των συντεχνιών ΠΕΟ, ΣΕΚ, ΔΕΟΚ και ΠΟΒΕΚ αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για τις συμβάσεις του νέου συστήματος, είπε πως στόχος είναι η υπογραφή των βασικών προνοιών των συμβάσεων δημόσιας παραχώρησης για τις δημόσιες μεταφορές πριν την 3η Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους. ``Εχουμε ορίσει ως ορόσημο για τις δημόσιες μεταφορές στην Κύπρο την 1η Ιουνίου του 2010``, ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Νικολαΐδης.

    Ο Υπουργός Συγκοινωνιών είπε ότι μετά την υπογραφή των συμβάσεων πριν το τέλος του 2009 ``θα χρειαστεί μια περίοδος μερικών μηνών για την προετοιμασία τόσο από πλευράς εταιρειών όσο και από πλευράς δική μας, δηλαδή κάποιων υποδομών, κάποιων άλλων διευθετήσεων, ούτως ώστε από την 1η Ιουνίου 2010 να αρχίσουν να ισχύουν οι συμβάσεις και να ισχύσουν και τα πρώτα δείγματα της νέας εποχής των δημόσιων συγκοινωνιών να φαίνονται με κάποια καινούργια δρομολόγια, με κάποια παρατεταμένα ωράρια και να αρχίσουμε να προχωρούμε σταδιακά προς την κατάκτηση αυτού του πολύ σημαντικού στόχου για την κυπριακή κοινωνία``.

    [03] ΗΓΕΤΕΣ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Συνεχίζεται την Τρίτη η συζήτηση για το περιουσιακό κατά τη διάρκεια νέας συνάντησης στις 10 το πρωί των ηγετών των δύο κοινοτήτων, στο πλαίσιο του δευτέρου γύρου των απευθείας συνομιλιών για λύση του Κυπριακού.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τ/κ ηγέτης, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ θα έχουν νέα συνάντηση στην παρουσία του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Αλεξάντερ Ντάουνερ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην ελεγχόμενη από τα ΗΕ περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας.

    Στην προηγούμενη συνάντηση της Παρασκευής, ο κ. Ντάουνερ απαντώντας σε ερώτηση για το εάν υπήρξε κάποια πρόοδος, ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες προχωρούν κάθε μέρα «αργά και σταθερά».

    [04] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΙ

    Το μήνυμα ότι ο αγώνας του προσφυγικού κόσμου συνεχίζεται, έστειλε η αντικατοχική εκδήλωση των κατεχόμενων Δήμων της Κυριακής, δήλωσε τη Δευτέρα ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός.

    Ο κ. Γαλανός, επικεφαλής αντιπροσωπείας της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων, την οποία συνόδευαν ξένοι προσκεκλημένοι, έγινε το πρωί δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Αμμοχώστου είπε ότι «η εκδήλωση των προσφυγικών Δήμων που έγινε χθες ήταν πολύ επιτυχής και έδωσε το σαφέστατο μήνυμα ότι ο αγώνας συνεχίζεται για τον προσφυγικό κόσμο, ότι είμαστε όλοι ενωμένοι για τα δίκαια του λαού μας». Σημείωσε ότι «στην επιτυχία αυτή συνέτεινε η παρουσία φίλων που μας συμπαρίστανται πάντοτε», όπως είναι, πρόσθεσε, ο Α Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Γρηγόρης Νιώτης καθώς και Νομάρχες, Δήμαρχοι και βουλευτές από διάφορες χώρες.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 16 November 2009 - 12:29:20 UTC