Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-11-20

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΤΑΛΑΤ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [02] ΚΙΝΑ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [03] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΕ ΦΑΝ ΡΟΜΠΕΪ ΒΕΛΓΟΣ
  • [04] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΤΑΛΑΤ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Πραγματοποιείται σήμερα στις 11 το πρωί νέα συνάντηση μεταξύ των ηγετών των δύο Κοινοτήτων, του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, στο πλαίσιο του δευτέρου γύρου των απευθείας συνομιλιών για λύση του Κυπριακού.

    Στην προηγούμενη συνάντηση, οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων συζήτησαν την κατηγοριοποίηση στο θέμα του περιουσιακού και όπως ανέφερε μετά το πέρας της ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Ταγιέ Μπρουκ Ζεριχούν, στις 20 Νοεμβρίου οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν οργανωτικά θέματα που αφορούν τη διαδικασία των συνομιλιών.

    Κατά τη συνάντηση της 20ης Νοεμβρίου, θα γίνει, είπε, μια ανασκόπηση της διαδικασίας, του χρόνου των συναντήσεων, του προγράμματος των συναντήσεων των αντιπροσώπων και των ηγετών ούτως ώστε «να διασφαλίσουν ότι θα έχουν μια αποδοτική διαδικασία».

    [02] ΚΙΝΑ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Η Κίνα αποδίδει μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη φιλικών σχέσεων με την Κύπρο και θεωρεί την Κύπρο ως παντοτινό φίλο και εταίρο, δήλωσε σήμερα ο νέος Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Li Guobang, προσθέτοντας ότι η Κίνα είναι πρόθυμη να εργαστεί μαζί με την Κύπρο στις προσπάθειες οικοδόμησης ενός καλύτερου μέλλοντος για σταθερή διμερή συνεργασία.

    Ο νέος Πρέσβης μιλούσε κατά την τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος ανέφερε ότι η Κύπρος, ως μέλος της ΕΕ, είναι πρόθυμη να συμβάλει στην ανάπτυξη της πολυδιάστατης σχέσης της Κίνας με την ΕΕ και να βοηθήσει στην επίτευξη αποδεκτών συμβιβασμών σε τομείς όπου μπορεί να υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα δύο μέρη.

    Αναφερόμενος στο Κυπριακό, αφού εξέφρασε την ειλικρινή ευγνωμοσύνη του για τη σταθερή στήριξη της Κίνας στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, είπε ότι με την απαραίτητη πολιτική βούληση και ευελιξία, αγωνίζεται για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στη βάση του διεθνούς δικαίου και των αρχών στις οποίες εδράζεται η ΕΕ.

    [03] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΕ ΦΑΝ ΡΟΜΠΕΪ ΒΕΛΓΟΣ

    Ο Πρωθυπουργός του Βελγίου, Χέρμαν Φαν Ρομπέι, που επελέγη ως ο πρώτος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είναι ένας πολιτικός γνωστός στη χώρα του για το αίσθημα συμβιβασμού που τον διακρίνει, όμως ουσιαστικά παραμένει άγνωστος για τους περισσότερους Ευρωπαίους.

    Ο 62χρονος Φαν Ρομπέι, του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, μέχρι και πριν από λίγο καιρό υπολόγιζε πως θα τελείωνε την πολιτική καριέρα του ως πρόεδρος του βελγικού κοινοβουλίου.

    Ωστόσο, τον Δεκέμβριο του 2008, μετά την παραίτηση του Ιβ Λετέρμ, ανέλαβε την πρωθυπουργία του Βελγίου. Ηταν ο 48ος πρωθυπουργός της χώρας.

    [04] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

    Την απόλυτη ικανοποίησή του από τις επαφές που είχε στις Βρυξέλλες με τους επικεφαλής των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) ως επίσης και με άλλους ανώτερους Ευρωπαίους αξιωματούχους, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάριος Καρογιάν.

    Σε δηλώσεις του στο ΕΚ, ο κ. Καρογιάν είπε ότι κατά τις συναντήσεις του είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους συνομιλητές του για την πορεία των διαπραγματεύσεων και να εκφράσει ``τη βούληση και τη θέλησή μας να υπάρξει το συντομότερο δυνατό λύση του κυπριακού προβλήματος``.

    ``Μια λύση``, πρόσθεσε, ``που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του κυπριακού λαού και η οποία να στηρίζεται στις αρχές και τις αξίες της ΕΕ και στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών``.

    ``Αρα``, τόνισε, ``όχι την οποιαδήποτε λύση``.

    Ο κ. Καρογιάν είπε επίσης ότι κατά τις επαφές του τόνισε το γεγονός ότι το Κυπριακό ``δεν λύνεται με ευχές, ούτε και με ωραία λόγια``, αλλά με το να υποχρεωθεί η Τουρκία από τη διεθνή κοινότητα ``να διαφοροποιήσει την άτεγκτη στάση της και να ανταποκριθεί στο πνεύμα και στο γράμμα του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και του ευρωπαϊκού κεκτημένου``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 20 November 2009 - 10:29:20 UTC