Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-11-27

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΣΟΥΗΔΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [03] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ
  • [04] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΡΙΠΗ Α

  • [01] ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Η Βρετανία θέλει να βοηθήσει στην επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό και ο Βρετανός Πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν διαβουλεύεται με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια για το πώς μπορεί αυτό να επιτευχθεί.

    Αυτό δήλωσε ο ίδιος ο κ. Μπράουν κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης στα γραφεία της πρωθυπουργίας, με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής της Κοινοπολιτείας που πραγματοποιείται στο Trinidad and Tobago.

    O Βρετανός Πρωθυπουργός απαντούσε σε ερώτηση του ΚΥΠΕ για το ποια είναι η βρετανική θέση για το Κυπριακό, όπως αυτή θα παρουσιασθεί στη Σύνοδο.

    «Θέλω να δω πρόοδο στην Κύπρο», είπε. «Μίλησα με τον Πρόεδρο Χριστόφια σε μερικές περιπτώσεις. Γι αυτό επισκέφθηκε το Λονδίνο και έχουμε σκεφθεί τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε. Υποβάλαμε μια πρόταση για τις Βάσεις και για το τί μπορούμε να κάμουμε για να βοηθήσουμε ώστε να κάμουμε δυνατή μια συμφωνία σαν αποτέλεσμα των ενεργειών μας».

    Τώρα, κατέληξε, «θα μιλήσω στον κ. Ταλάτ και, φυσικά, μιλώ στον κ. Παπανδρέου και στον κ. Ερντογάν για το ίδιο θέμα. Ανησυχώ για την προώθηση των πραγμάτων προς τα εμπρός. Νομίζω ότι είναι ανάγκη να ασχοληθούμε με αυτό το πρόβλημα το οποίο δεν λύθηκε με τις προτάσεις Ανάν πριν λίγα χρόνιααλλά όπου υπάρχει καλή θέληση νομίζω ότι μπορούνε να επιτύχουμε κάποια πρόοδο».

    [02] ΣΟΥΗΔΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Την ελπίδα ότι θα βρεθεί μία λύση του Κυπριακού στο άμεσο μέλλον και ότι οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα είναι γενναίοι και πρόθυμοι να λύσουν το πρόβλημα, εξέφρασε η Κέρστιν Λούντγκρεν, μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Βουλής της Σουηδίας.

    Μιλώντας ύστερα από συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Αντρο Κυπριανού, στη Λευκωσία, η κ. Λούντγκρεν είπε ότι η Τουρκία θα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στην ΕΕ πριν την ένταξή της, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια να κτιστούν γέφυρες και όχι τοίχοι.

    Ο κ. Κυπριανού είπε ότι ανέπτυξε στην κ. Λούντγκρεν ``τις πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς και τις θέσεις της δικής μας πλευράς αναφορικά με τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό, και διάφορα ζητήματα τα οποία συζητιούνται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων``.

    [03] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

    Οι σημερινές συνθήκες στον τομέα της υγείας και γενικότερα οι ανάγκες των καιρών συνηγορούν υπέρ των θέσεων και αιτημάτων του κλάδου των νοσηλευτών, όπως για παράδειγμα η ανωτατοποίηση της εκπαίδευσης της Νοσηλευτικής, η κατοχύρωση του επαγγέλματος στη βάση της εναρμονιστικής νομοθεσίας, καθώς και η συμμετοχή του κλάδου στη λήψη αποφάσεων και τη διαμόρφωση πολιτικής στον τομέα της υγείας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Μάριος Καριογιάν.

    Σε χαιρετισμό του κατά την κήρυξη έναρξης εργασιών 16ου Παγκύπριου Συνεδρίου Νοσηλευτικής και Μαιευτικής με θέμα «Μεταβαλλόμενες συνθήκες στην υγεία: Η Νοσηλευτική και Μαιευτική συμβολή», ο κ. Καρογιάν είπε ότι ``σε μια εποχή που τα θέματα που αφορούν τον τομέα της υγείας βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κοινωνίας και της προσοχής και των προβληματισμών του κράτους, είμαι σίγουρος ότι το σημερινό συνέδριο θα προσφέρει σημαντικές ιδέες, απόψεις και προτάσεις προς την ορθή κατεύθυνση``.

    ``Το θέμα του συνεδρίου υπογραμμίζει την ανάγκη για συνεχή ενημέρωση και αναβάθμιση του ρόλου του παραϊατρικού προσωπικού, ώστε να ανταποκρίνεται στις νέες ανάγκες και νέες απαιτήσεις στον τομέα της υγείας``, είπε.

    [04] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΡΙΠΗ Α

    Ο Υπουργός Υγείας Χρίστος Πατσαλίδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κλείσουν σχολεία, λόγω της Γρίπης Α, αν παραστεί ανάγκη, και υπό ορισμένες συνθήκες, πάντα, όπως τόνισε, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

    Ο Υπουργός Υγείας ανέφερε πως το ενδεχόμενο κλεισίματος των σχολείων θα γίνει μόνο και μόνο, όπως τόνισε, «αν παραστεί ανάγκη, πάντα σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας. Ομως τα σχολεία θα κλείσουν μόνο αν περιοριστούν τα παιδιά και από τις καφετέριες και τα ιδιαίτερα και τις αυλές όπου θα παίζουν, έτσι ώστε να περιοριστεί η Γρίπη Α, όπως εξηγεί κι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας».

    Ο κ. Πατσαλίδης ανέφερε πως η γρίπη Α είναι ένα φαινόμενο εξελίξιμο και ότι τα πάντα παρακολουθούνται ανάλογα με την εξέλιξη της. «Από το Μάιο το Υπουργείο Υγείας, όπου έχει ξεκινήσει το θέμα της γρίπης Α, είναι επί ποδός», σχολίασε ο Υπουργός, σημειώνοντας παράλληλα πως το Υπουργείο Υγείας ακολουθεί σοβαρά και υπεύθυνα τις επίσημες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας καθώς και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Ασφάλειας των Σημάτων, βάσει του φαινομένου της Γρίπης Α.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 27 November 2009 - 12:29:48 UTC