Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-12-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΤΑΛΑΤ - ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ECOFIN
  • [03] ΚΥΠΡΟΣ - ΓΡΙΠΗ Α

  • [01] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΤΑΛΑΤ - ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Συνέχεια στη συζήτηση για το θέμα της «υπηκοότητας, των αλλοδαπών, της μετανάστευσης και του ασύλου» θα δώσουν αύριο Πέμπτη οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου κατά τη συνάντησή τους στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού.

    Οι συνομιλίες θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του αεροδρομίου Λευκωσίας.

    Οπως ανέφερε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ, μετά την προηγούμενη συνάντηση των ηγετών την Τρίτη, Πρόεδρος Χριστόφιας και Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, καθόρισαν τις ημερομηνίες διεξαγωγής των επόμενων απευθείας συναντήσεων, που θα πραγματοποιηθούν στις 3, 9, 14 και 21 Δεκεμβρίου.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ECOFIN

    Η δημιουργία ενός νέου Ευρωπαϊκού Συστήματος Χρηματοπιστωτικής Εποπτείας (ΕΣΧΕ) το οποίο θα ενισχύσει σημαντικά το εποπτικό πλαίσιο στην ΕΕ και θα βοηθήσει στην πρόληψη και στην έγκαιρη αντιμετώπιση κρίσεων, ήταν το βασικό θέμα της συνεδρίας του Συμβουλίου Υπουργών ECOFIN, στην οποία την Κύπρο εκπροσώπησε ο Υπουργός Οικονομικών, Χαρίλαος Σταυράκης. Ειδικότερα, το Συμβούλιο συμφώνησε με τη γενική προσέγγιση για σύσταση τριών νέων Ευρωπαϊκών Εποπτικών Αρχών (ΕΕΑ) οι οποίες θα εργάζονται από κοινού με το δίκτυο εθνικών χρηματοπιστωτικών εποπτών. Οι νέες εποπτικές αρχές που θα συσταθούν είναι η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (ΕΤΑ), η Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών (ΕΑΚΑΑ) και η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (ΕΑΑΕΣ).

    Υπενθυμίζεται ότι κατά τη Σύνοδο του Συμβουλίου ECOFIN στις 20 Οκτωβρίου, είχε επιτευχθεί ευρεία συμφωνία για τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Συστημικών Κινδύνων το οποίο θα είναι υπεύθυνο για τη μακροπροληπτική εποπτεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Το Συμβούλιο υιοθέτησε και σχέδιο Συμπερασμάτων σχετικά με τις στρατηγικές εξόδου από τα μέτρα στήριξης του χρηματοοικονομικού τομέα. Στα εν λόγω συμπεράσματα τονίζεται ότι η ανάκαμψη είναι ευαίσθητη και ότι, λαμβανομένης υπόψη της κατάστασης κάθε κράτους μέλους, θα ήταν πρώιμο να επιχειρηθεί έξοδος από τα σχέδια στήριξης επί του παρόντος. Παράλληλα, αναγνωρίζεται ότι είναι σκόπιμο να αρχίσει ο σχεδιασμός της στρατηγικής για μια διαφανή και συντονισμένη σταδιακή απόσυρση των διαφόρων σχεδίων στήριξης.

    Επίσης, υιοθέτησε σχέδιο Συμπερασμάτων για τη Στρατηγική της Λισαβόνας για την περίοδο μετά το 2010. Εν αναμονή της πρότασης της Επιτροπής για μια νέα στρατηγική Ανάπτυξης και Απασχόλησης, το Συμβούλιο εκφράζει την πεποίθηση ότι η βελτιωμένη ενσωμάτωση της κοινωνικής διάστασης και της πολιτικής για την αλλαγή του κλίματος σε μια νέα στρατηγική πρέπει να γίνει κατά τρόπο ώστε να διατηρηθεί και να ενισχυθεί η σαφής προτεραιότητα της ανάπτυξης και των θέσεων εργασίας. Τέλος, όσον αφορά την εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, το Συμβούλιο υιοθέτησε αποφάσεις για τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος για δεκατέσσερα κράτη μέλη ενώ, σε ό,τι αφορά τα φορολογικά θέματα, οι Υπουργοί Οικονομικών συμφώνησαν στον τρόπο φορολόγησης των δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων.

    [03] ΚΥΠΡΟΣ - ΓΡΙΠΗ Α

    Αυξημένη συνεχίζει να είναι η προσέλευση πολιτών από τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, στα κέντρα εμβολιασμού για τον ιό της γρίπης Α, ενώ μεγαλύτερη προσέλευση παρατηρείται από άτομα άνω των 45 ετών και πολύ μικρά παιδιά. Τα στοιχεία αυτά ανέφερε η επικεφαλής της Επιτροπής Διαχείρισης του Υπουργείου Υγείας για τη γρίπη Α, Χρυστάλλα Χατζηαναστασίου, η οποία είπε ότι ο κόσμος βλέπει θετικά τον εμβολιασμό και οι ομάδες υψηλού κινδύνου πηγαίνουν για να εμβολιαστούν. Ερωτηθείσα κατά πόσο υπήρξε οποιαδήποτε παρενέργεια από τους μέχρι τώρα εμβολιασμούς, η κ. Χατζηαναστασίου ανέφερε ότι δεν υπήρξε τίποτα σοβαρό, παρά μόνο οι ίδιες παρενέργειες και στην ίδια συχνότητα που παρατηρούνται με το εποχικό εμβόλιο της γρίπης.

    Σε ερώτηση κατά πόσο υπάρχει περίπτωση να αυξηθεί το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό λόγω της αυξημένης προσέλευσης στα κέντρα για τον εμβολιασμό, η κ. Χατζηαναστασίου, ανέφερε ότι κάτι τέτοιο υπάρχει στο πρόγραμμα και στο σχεδιασμό του Υπουργείου. «Ανάλογα με την προσέλευση που θα έχουμε και αν δούμε ότι δεν επαρκεί το προσωπικό, σίγουρα θα το στελεχώσουμε με περισσότερο προσωπικό», είπε. Η κ. Χατζηαναστασίου διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει κάποια καταληκτική ημερομηνία για τους εμβολιασμούς για την γρίπη Α, ωστόσο σημείωσε ότι όσο πιο σύντομα γίνει ο εμβολιασμός τόσο το καλύτερο. Οπως είπε ένα άτομο που ανήκει στις ομάδες υψηλού κινδύνου θα πρέπει να εμβολιαστεί έγκαιρα για να αποκτήσει την ανοσία, κάτι που χρειάζεται περίπου δύο με τρεις εβδομάδες. Είπε επίσης ότι αυτό είναι σημαντικό να γίνει πριν αρχίσει η αύξηση των κρουσμάτων η οποία αναμένεται.

    Η επικεφαλής της Επιτροπής Διαχείρισης για τη γρίπη Α υπενθύμισε ότι οι ομάδες υψηλού κινδύνου οι οποίες μπορούν να εμβολιάζονται ανεξαρτήτως ηλικίας είναι οι λειτουργοί υγείας, οι έγκυες, άτομα που έχουν μέτριο ή σοβαρό άσθμα, άλλη χρόνια πνευμονική νόσο, σοβαρή καρδιοπάθεια, χρόνια νεφρική νόσο, άτομα που έχουν υπατική νόσο, νευρολογικές παθήσεις, άτομα που έχουν ανοσοεπάρκεια ή βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή καθώς και τα εξαιρετικά παχύσαρκα άτομα. Κάλεσε επίσης τον κόσμο να ενημερωθεί σωστά με βάση το κατάλογο που έδωσε το Υπουργείο Υγείας στα ΜΜΕ, για το που πρέπει να πάει για να εμβολιαστεί.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 2 December 2009 - 18:29:13 UTC