Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-12-07

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ - ΚΥΠΡΟΣ

  • [01] ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Το Κυπριακό συζητά η βρετανική κυβέρνηση με την τουρκική, σε διάφορα επίπεδα, όπου τονίζει την ανάγκη συμμόρφωσης της Τουρκίας με τις υποχρεώσεις της προς τις Βρυξέλλες, σύμφωνα με δηλώσεις του Βρετανού Υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για ευρωπαϊκές υποθέσεις Κρις Μπράιαντ.

    Απαντώντας σε ερώτηση του Συντηρητικού βουλευτή, David Burrowes, για τις συζητήσεις που η βρετανική κυβέρνηση με την Αγκυρα σχετικά με το Κυπριακό, δεδομένου ότι αυτή ασκεί βασική επιρροή γύρω από τη λύση του προβλήματος, ο κ. Μπράιαντ σημείωσε ότι ο ίδιος συνομιλεί με τον ομόλογο του, ο Πρωθυπουργός με τον κ. Ερντογάν και ο υπουργός Εξωτερικών με τον κ. Νταβούτογλου.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    Την αισιοδοξία του ότι η οικονομική κρίση που διανύουμε αντιμετωπίζεται και θα αντιμετωπιστεί μέχρι το τέλος με επιτυχία, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, σημειώνοντας ότι η Κυβέρνηση θα διαβουλεύεται με τους κοινωνικούς εταίρους πριν τη λήψη οποιωνδήποτε μέτρων που τους επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα.

    Σε ομιλία του στην 82η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ), ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι η οικονομική κρίση έφερε αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, αύξηση της ανεργίας, μείωση της κατανάλωσης με αρνητικές επίσης επιπτώσεις στις επιδόσεις των επιχειρήσεων και στα δημόσια οικονομικά.

    Σημείωσε ωστόσο ότι από τα πρώτα στάδια της κρίσης η Κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους, υιοθέτησε σειρά μέτρων με στόχο την τόνωση της οικονομίας.

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ - ΚΥΠΡΟΣ

    Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει από την Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου, ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Ευάγγελος Βενιζέλος, ύστερα από πρόσκληση του Υπουργού Αμυνας Κώστα Παπακώστα.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Αμυνας, την Τρίτη το μεσημέρι ο κ. Βενιζέλος θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. Στη 1 το μεσημέρι θα γίνει επίσημη υποδοχή του στο ΓΕΕΦ όπου θα αποδοθούν τιμές από Τμήμα της Εθνικής Φρουράς και τη ΣΜΕΦ και θα ακολουθήσει ενημέρωση επί της αποστολής της Εθνικής Φρουράς.

    Στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με επικεφαλής τους δυο Υπουργούς Αμυνας και θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δυο Υπουργών Αμυνας προς τα ΜΜΕ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 7 December 2009 - 20:29:14 UTC