Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-12-09

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
  • [02] ΗΠΑ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [03] ΥΠΑΜ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΕ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [04] ΑΠΟΕΛ - ΤΣΕΛΣΙ - ΙΣΟΠΑΛΙΑ

  • [01] ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

    Θέματα οικονομίας συζήτησαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τ/κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

    Όπως δήλωσε ο συντονιστής την αποστολή καλών υπηρεσιών Γιάσερ Σάμπρα σήμερα πραγματοποιήθηκε κατ ιδίαν συνάντηση των δυο ηγετών. Μετά την ολοκλήρωσή της εξουσιοδότησαν τους αντιπροσώπους τους για συνέχιση της συζήτησης επί θεμάτων οικονομίας.

    Ανέφερε πως οι δυο ηγέτες συζήτησαν σήμερα θέματα οικονομίας κατά τη διάρκεια της κατ ιδίαν τους συνάντησης.

    Μετά την κατιδίαν συνάντηση οι ηγέτες αποχώρησαν αφού εξουσιοδότησαν τους αντιπροσώπους τους για συνέχιση της συζήτησης επί θεμάτων οικονομίας, πρόσθεσε.

    Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε εν τη απουσία του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ και του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ Ταγιέ Μπρουκ Ζεριχούν οι οποίοι βρίσκονται στη Νέα Υόρκη.

    [02] ΗΠΑ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τη διαδικασία λύσης του Κυπριακού και ελπίζουν ότι οι διαπραγματεύσεις θα οδηγήσουν σύντομα σε διευθέτηση, όπως δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος ύστερα από την ολοκλήρωση της συνάντησης της Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Αλεξάντερ Ντάουνερ.

    Ο Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι «ως μέρος των τακτικών του διαβουλεύσεων με τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο κ. Ντάουνερ συναντήθηκε σήμερα με την Υπουργό Εξωτερικών`` και ότι ``ο κ. Ντάουνερ βρίσκεται στις ΗΠΑ για να ενημερώσει στις 9 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο Ασφαλείας για την αποστολή των καλών του υπηρεσιών, σε σχέση με το Κυπριακό, εκ μέρους του Γενικού Γραμματέα».

    [03] ΥΠΑΜ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΕ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, όπως δήλωσε στη Βουλή ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας, Ευάγγελος Βενιζέλος, εξαρτάται από δύο καταλυτικούς παράγοντες, που είναι η επίλυση του Κυπριακού και η λήξη της συνεχιζόμενης επί 35 έτη κατοχής και η εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων με την άρση των απειλών και την αλλαγή της τουρκικής στάσης στο Αιγαίο.

    Ο κ. Βενιζέλος, διαβεβαιώνοντας για τη διαρκή και σταθερή στήριξη που παρέχει η Ελλάδα στην Κυπριακή Δημοκρατία και στον αμυντικό - στρατιωτικό τομέα, χαρακτήρισε ως ``ιδιαιτέρως καρποφόρα`` την επίσκεψή του στην Κύπρο, τονίζοντας πως η νέα Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα θα διαφυλάξει ``ως κόρη οφθαλμού`` την υποχρέωση για αμυντική πολιτική, όπως και εξωτερική πολιτική, με ``ένα ενιαίο, συναινετικό, σταθερό στρατηγικό εθνικό πλαίσιο``.

    Οπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος στη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή, σε συνάντηση που είχε με τις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Αμυνας και Εξωτερικών, είναι ιδιαιτέρως σημαντικό το ότι, με τη συνάντηση αυτή στην οποία συμμετείχαν και βουλευτές - μέλη της αντίστοιχης Επιτροπής Αμυνας της Βουλής των Ελλήνων, τους δίδεται ``αυτή η σπάνια ευκαιρία, σε διακοινοβουλευτικό επίπεδο``, να συζητήσουν ``για το μείζον ζήτημα της εθνικής μας πολιτικής, που είναι το Κυπριακό`` αλλά και άλλα ζητήματα κοινής στρατηγικής

    [04] ΑΠΟΕΛ - ΤΣΕΛΣΙ - ΙΣΟΠΑΛΙΑ

    Εντυπωσιακή η χθεσινοβραδυνή παρουσία της ομάδας του ΑΠΟΕΛ στο ``Στάμφορντ Μπριτζ`` και μεγάλη επιτυχία η ισοπαλία με 2-2 που κατάφερε αγωνιζόμενη εκτός έδρας με την αγγλική Τσέλσι, στο τελευταίο της αγώνα των ομίλων του ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος ``Τσάμπιονς Λιγκ``.

    Το τελικό 2-2, εν και από όλους θεωρείται μεγάλη επιτυχία, δεν είναι αρκετό για να ανέβει στο βαθμολογικό πίνακα και να συνεχίσει τουλάχιστον την ευρωπαϊκή της πορεία στην άλλη ευρωπαϊκή διοργάνωση του ``Europa League``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 9 December 2009 - 12:31:45 UTC