Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-01-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΞ ΚΥΠΡΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [02] ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΝΤΑΟΥΝΕΡ
  • [03] ΑΝΤΗΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΗΣ ΚΗΔΕΙΑ

  • [01] ΥΠΕΞ ΚΥΠΡΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Τις εξαίρετες σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, επεσήμαναν την Τετάρτη οι Υπουργοί Εξωτερικών Κύπρου και Ισραήλ, μετά από κατ ιδίαν συνάντηση και επίσημες συνομιλίες στη Λευκωσία.

    Ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Avigdor Liberman άρχισε επίσημη διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο όπου θα γίνει επίσης δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

    Σε δηλώσεις του, ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τη συνάντηση, λέγοντας ότι δόθηκε η ευκαιρία και στους δύο να ανασκοπήσουν διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Οι σχέσεις των δύο χωρών, είπε, «είναι εξαιρετικές και συζητήσαμε θέματα τα οποία θα μας βοηθήσουν να προχωρήσουμε αυτή τη συνεργασία».

    «Παρά το ότι οι οικονομικές και εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών είναι καλές, υπάρχει το ενδεχόμενο για περαιτέρω βελτίωση», πρόσθεσε ο κ. Κυπριανού.

    Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών κ. Lieberman αναφέρθηκε στις τακτικές επαφές των δύο μερών τους τελευταίους μήνες, λέγοντας ότι αυτό είναι ένα καλό σημάδι για έναν ανοικτό πολιτικό διάλογο και εξαιρετικές σχέσεις.

    Οι σχέσεις των δύο λαών υπήρχαν και πριν την ανεξαρτησία της Κύπρου, είπε, αφού η Κύπρος προσέφερε βοήθεια στα θύματα του ολοκαυτώματος. «Για μας είναι μια από τις μεγαλύτερες σελίδες των σχέσεών μας και εκτιμούμε τη βοήθειά σας κατά τη διάρκεια εκείνης της δύσκολης εποχής για τον λαό μας», ανέφερε.

    Ο κ. Lieberman αναφέρθηκε και στο διάλογο μεταξύ των δύο χωρών σε θέματα αεροπορίας, ναυτιλίας, εναλλακτικής ενέργειας, ιατρικής, επιστήμης, γεωργίας και μονάδων αφαλάτωσης.

    [02] ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΝΤΑΟΥΝΕΡ

    Οι δύο κοινότητες της Κύπρου θα πρέπει να μάθουν να ζουν και να εργάζονται μαζί, ολοένα και περισσότερο, προκειμένου αυτό το νησί να έχει ένα επιτυχές μέλλον, δήλωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ.

    Μιλώντας στο πλαίσιο δικοινοτικού σεμιναρίου που διοργάνωσε στο Λήδρα Πάλας η Τεχνική Επιτροπή για το Εγκλημα και Ποινικά θέματα, με θέμα «Παιδιά σε κίνδυνο», ο κ. Ντάουνερ συνεχάρη την Επιτροπή για τη διοργάνωση αυτού του σεμιναρίου πάνω σε ένα θέμα τεράστιας σημασίας, όπως το χαρακτήρισε.

    Πρόσθεσε ότι «εμείς, ως Ηνωμένα Εθνη, είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που βλέπουμε τις δύο κοινότητες στην Κύπρο να έρχονται ολοένα και πιο κοντά η μια στην άλλη».

    Ανέφερε, επίσης, ότι για ένα επιτυχές μέλλον για την Κύπρο, οι κάτοικοι αυτού του νησιού θα πρέπει να μάθουν να ζουν και να εργάζονται μαζί ολοένα και περισσότερο για τα επόμενα χρόνια.

    Οπως είπε, οι κάτοικοι των δύο κοινοτήτων θα πρέπει να βρουν τα κοινά σημεία μεταξύ τους, καθώς επίσης να υπάρξει αλληλοκατανόηση με το πέρασμα του χρόνου.

    [03] ΑΝΤΗΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΗΣ ΚΗΔΕΙΑ

    Τελέστηκε σήμερα από τον ιερό ναό Αγίων Ομολογητών η κηδεία του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος «ΔΙΑ» Αντη Χατζηκωστή.

    Η οικογένεια δέχθηκε συλλυπητήρια από τις 1230 μέχρι τις 1400 στο χώρο της εκκλησίας.

    Η ταφή θα γίνει στο νέο κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης.

    Στο μεταξύ, συνεχίζονται για δεύτερη μέρα, με εντατικούς ρυθμούς, οι έρευνες της Αστυνομίας για εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας του Αντη Χατζηκωστή, η οποία διαπράχθηκε προχθές το βράδυ, έξω από το σπίτι του θύματος στη Λευκωσία.

    Από τις μέχρι τώρα έρευνες και ανακρίσεις της Αστυνομίας, τις οποίες εποπτεύει ο Βοηθός Αρχηγός Επιχειρήσεων, δεν φαίνεται να προκύπτει οτιδήποτε το χειροπιαστό εις βάρος οποιουδήποτε, ενώ υπό εξέταση παραμένουν τα πιθανά κίνητρα των δραστών.

    Στο μικροσκόπιο της εγκληματολογικής υπηρεσίας του Αρχηγείου Αστυνομίας έχουν τεθεί διάφορα τεκμήρια που έχουν περισυλλέγει από τη σκηνή του φόνου, τα οποία υπόκεινται σε επιστημονικές εξετάσεις, με την ελπίδα να ρίξουν φως στην υπόθεση και να οδηγήσουν στη σύλληψη των δολοφόνων.

    Μεταξύ των στοιχείων αυτών είναι και ένα πλαστικό κομμάτι κράνους, το οποίο εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου πεντακοσίων μέτρων από το σημείο της δολοφονίας και το οποίο εικάζεται ότι έπεσε από τους δράστες κατά την ώρα της διαφυγής τους.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 13 January 2010 - 14:31:16 UTC