Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-01-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ
  • [02] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

  • [01] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ

    Τα εγκαίνια ανοικοδόμησης και ανασυγκρότησης της κοινότητας Αρτέμιδας του νομού Ηλείας στην Πελοπόννησο, η οποία πλήγηκε από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2007, τέλεσε μαζί με τον Ελληνα Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

    Κατά την ομιλία του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε βαθιά συγκινημένος για την παρουσία του στην Αρτέμιδα και σημείωσε ότι, όπως η Ελλάδα βρίσκεται διαχρονικά αλληλέγγυα στους αγώνες του κυπριακού λαού, έτσι και η Κύπρος βρίσκεται αλληλέγγυα στις δύσκολες στιγμές του Ελληνισμού.

    Ο Ελληνας Πρωθυπουργός εξέφρασε ευχαριστίες προς την Κυπριακή Δημοκρατία και τον λαό της Κύπρου, αναφέροντας ότι ``σήμερα οι ίδιοι οι Κύπριοι αποδεικνύουν ότι είναι αδέλφια μας``.

    Απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο Χριστόφια, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η Ελλάδα και η ελληνική Κυβέρνηση υποστηρίζουν θερμά τις προσπάθειές του για την εξεύρεση μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης που θα ενώσει τη μεγαλόνησο προς όφελος όλου του κυπριακού λαού και θα τερματίσει την τουρκική κατοχή.

    Στα πλαίσια της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο Ελληνας Πρωθυπουργός τέλεσαν τα αποκαλυπτήρια τιμητικής πλάκας, η οποία βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του χωριού, την πλατεία Κύπρου, όπως ονομάστηκε.

    Παρών στην εκδήλωση βρέθηκαν από κυπριακής πλευράς ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικώτης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, ο Επίτροπος Προεδρίας Γιώργος Ιακώβου και ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα Ιωσήφ Ιωσήφ.

    Από ελληνικής πλευράς παρέστησαν οι τέσσερεις βουλευτές του νομού Ηλείας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Τάσος Αποστολόπουλος, ο Νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, ο Μητροπολίτης Ολυμπίας και Τριφυλίας Χρυσόστομος, ο Δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος και ο Πρόεδρος της κοινότητας Αρτέμιδας Γιώργος Κόσσυφας.

    Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχώρησε για την Αθήνα, όπου τη Δευτέρα θα πραγματοποιήσει συνομιλίες και συναντήσεις με την ελληνική Κυβέρνηση και τους πολιτικούς αρχηγούς.

    [02] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια είχε στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα για τριήμερη επίσκεψη.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος Χριστόφιας απηύθυνε πρόσκληση στον Ελληνα ομόλογό του να επισκεφθεί σύντομα την Κύπρο.

    ``Προσβλέπω σύντομα να σας καλωσορίσω στην Κύπρο``, είπε στον κ. Παπούλια, ο Κύπριος Πρόεδρος.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 17 January 2010 - 14:29:10 UTC