Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-01-24

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΟΜΠΑΜΑ - ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΣΧΕΔΙΑ ΛΥΣΗΣ
  • [03] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΡΩΣΟΣ ΥΠΕΞ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΟΜΠΑΜΑ - ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ

    Η Κυπριακή Δημοκρατία θα καλωσορίσει τον διορισμό ειδικού απεσταλμένου από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

    Σε δηλώσεις ύστερα από την τελετή των εγκαινίων της νέας πτέρυγας και των μουσείων της Ιεράς Μονής Αγίων Ραφαήλ και Μαρίνας, στην Ξυλοτύμπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες για πρόθεση του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα να διορίσει ειδικό απεσταλμένο του για το Κυπριακό.

    «Νομίζω τα περί διορισμού από τον κ. Ομπάμα ειδικού απεσταλμένου δεν είναι απλώς πληροφορίες» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσθέτοντας πως αυτό «είναι κάτι που έχουν ανακοινώσει ήδη και οι εκπρόσωποι της ομογένειας, το έχουν συζητήσει δηλαδή με επίσημους ανθρώπους του κ. Ομπάμα».

    Εάν, συνέχισε ο Πρόεδρος Χριστόφιας «ο κ. Ομπάμα αποφασίσει να διορίσει ειδικό αντιπρόσωπο - εκπρόσωπο είναι καλοδεχούμενος. Νοουμένου ότι οι πολιτικές των ΗΠΑ θα είναι τέτοιες ώστε να σέβονται την Κυπριακή Δημοκρατία και να υποβοηθήσουν σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, θα καλωσορίσουμε ένα τέτοιο εκπρόσωπο» κατέληξε.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΣΧΕΔΙΑ ΛΥΣΗΣ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε πως έχει διασφαλίσει πως δεν θα έρθουν στο τραπέζι των συνομιλιών για το Κυπριακό ξένα σχέδια προσθέτοντας πως θέλουμε και επιδιώκουμε τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας γιατί όπως εξήγησε υπάρχουν οι διεθνείς πτυχές του Κυπριακού και η διεθνής κοινότητα έχει καθήκον να εγκύψει πάνω σε αυτά και να μας βοηθήσει να τα επιλύσουμε, νοουμένου ότι η Κύπρος είναι ένα μικρό κράτος και δεν έχει τις δυνάμεις από μόνη της να επιλύσει αυτά τα ζητήματα.

    Σε δηλώσεις ύστερα από την τελετή των εγκαινίων της νέας πτέρυγας και των μουσείων της Ιεράς Μονής Αγίων Ραφαήλ και Μαρίνας, στην Ξυλοτύμπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλήθηκε να εξηγήσει τα μηνύματα που έστειλε χθες από την Πάφο ενόψει του δεύτερου γύρου των εντατικών συνομιλιών ότι δεν πρόκειται ούτε να αποδεχθεί ούτε να συζητήσει σχέδια φανταστικά που βγαίνουν καθημερινά στον αέρα.

    «Ναι αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν υπάρχουν σχέδια. Πως να το πούμε δηλαδή» διερωτήθηκε ο Πρόεδρος και πρόσθεσε: «στο τέλος δηλαδή η φαντασία μας θα καλπάζει και να βλέπουμε στα όνειρα μας σχέδια και να κινητοποιούμαστε ενάντια στην έλευση σχεδίων και με επίκεντρο μάλιστα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος ανοίγει τάχατες το δρόμο για να πέσουν στο τραπέζι τέτοια σχέδια;»

    [03] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΡΩΣΟΣ ΥΠΕΞ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Τις δηλώσεις για το Κυπριακό του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια απολογισμού του Υπουργείου του για το 2009, χαιρέτισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, δηλώνοντας πως πρόκειται για ένα ``γεγονός, που αποδεικνύει, για ακόμη μία φορά, το θερμό ενδιαφέρον της Ρωσίας αναφορικά με το κυπριακό πρόβλημα``.

    ``Θα θέλαμε``, είπε ο κ. Στεφάνου σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο, ``να χαιρετίσουμε τις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, του κ. Λαβρόφ, ο οποίος εκτενώς αναφέρθηκε στο Κυπριακό, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για ανασκόπηση του 2009``.

    Αυτό, όπως ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, είναι ένα ``γεγονός, που αποδεικνύει, για ακόμη μία φορά, το θερμό ενδιαφέρον της Ρωσίας αναφορικά με το κυπριακό πρόβλημα``.

    ``Ο κ. Λαβρόφ``, πρόσθεσε ο Εκπρόσωπος, ``επανέλαβε στις δηλώσεις του, ότι οι θέσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Κυπριακό στηρίζονται σε αρχές και ειδικά στα Ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 24 January 2010 - 12:29:11 UTC