Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-02-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
  • [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΓΓ ΟΗΕ
  • [03] ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2009 - ΚΥΠΡΟΣ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

    Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας (ΓΝΛ) νοσηλεύεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος ένιωσε αδιαθεσία μετά το μεσημέρι και κατόπιν σύστασης του προσωπικού του ιατρού ο οποίος τον εξέτασε, μετέβη στο ΓΝΛ για να διενεργηθούν κάποιες εξετάσεις και αναλύσεις.

    Οπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Διευθυντής Καρδιολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας Ευαγόρας Νικολαΐδης, ο Πρόεδρος Χριστόφιας αισθάνθηκε μια ελαφρά αδιαθεσία μετά το μεσημέρι και κάλεσε τον θεράποντα ιατρό του ο οποίος έκρινε ότι ήταν σκόπιμο να έρθει για εξετάσεις στο ΓΝΛ.

    «Εγιναν οι απαιτούμενες εξετάσεις οι οποίες μέχρι τώρα είναι ικανοποιητικές. Θα ακολουθήσουν εξετάσεις σε τακτό χρονικό διάστημα. Φαίνεται ότι η κατάσταση αυτή του Προέδρου οφείλεται σε ένα βαθμό και στο βεβαρυμμένο πρόγραμμα το οποίο είχε τις τελευταίες μέρες», ανέφερε.

    Σε ερώτηση αν ο Πρόεδρος έπαθε υπερκόπωση ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε ότι πολύ πιθανόν κάτι τέτοιο να ισχύει.

    Ερωτηθείς αν υπάρχει περίπτωση να παραμείνει στο Νοσοκομείο απόψε για προληπτικούς λόγους ακόμα και αν τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά, ανέφερε ότι αυτό θα φανεί από την έκβαση των εξετάσεων.

    Είπε επίσης ότι ελπίζει να υπάρχουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων πριν από τις εννέα απόψε το βράδυ.

    Σε ερώτηση αν ο Πρόεδρος θα πρέπει να αλλάξει το πρόγραμμα του για τις επόμενες ημέρες, ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τις εξετάσεις και από τη σχετική συζήτηση που θα έχει με τον Πρόεδρο.

    «Ενδεχομένως να του το συστήσουμε. Αλλά θα πρέπει να δούμε πρώτα τις δεύτερες εξετάσεις», ανέφερε.

    Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο προσωπικός ιατρός του Προέδρου καρδιολόγος, παθολόγος Μιχάλης Μηνά ανέφερε ότι γύρω στις 1430, ο Πρόεδρος του τηλεφώνησε ότι ένιωσε μια ελαφρά δυσφορία. Οπως είπε, τον επισκέφθηκε στον σπίτι του και αφού τον εξέτασε έκρινε σωστό να τον φέρει στο Νοσοκομείο για να κάνει ορισμένες εξειδικευμένες εξετάσεις, δηλαδή καρδιογράφημα, ακτινογραφία, αναλύσεις αίματος.

    «Μέχρι στιγμής τα πρώτα αποτελέσματα είναι όλα φυσιολογικά», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «κρίναμε σωστό όπως παραμείνει γύρω στις πέντε με έξι ώρες για να μπορέσουμε να επαναλάβουμε τις αναλύσεις και τις άλλες εξετάσεις και αν όλα είναι φυσιολογικά απόψε θα πάει στο σπίτι του και αύριο, εγώ που τον γνωρίζω πάρα πολύ καλά για τα τελευταία 35 χρόνια θα πάει κανονικά στην εργασία του», είπε.

    Ερωτηθείς αν θα του συστήσει ξεκούραση, ο κ. Μηνά ανέφερε ότι «συνήθως τους πολιτικούς και να τους συστήσεις δεν σε ακούνε». Ανέφερε ωστόσο ότι αν κριθεί απαραίτητο ότι πρέπει να ξεκουραστεί θα του το επιβάλει.

    Ερωτηθείς για τη διάθεση του Προέδρου, ο κ. Μηνά είπε ότι είναι πάρα πολύ καλή και ο Πρόεδρος μιλά συνέχεια στο τηλέφωνο και δέχεται φίλους.

    «Είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι οι επόμενες εξετάσεις που θα γίνουν γύρω στις 2030 με 2100 θα είναι φυσιολογικές και θα μπορέσει να πάει σπίτι του», ανέφερε.

    [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΓΓ ΟΗΕ

    Η Κυβέρνηση εκτιμά ότι η επίσκεψη του ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι μουν στην Κύπρο ήταν πετυχημένη και έδωσε ώθηση στις προσπάθειες επίτευξης λύσης, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

    Σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους σχετικά με την επίσκεψη του κ. Μπαν, ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι η επίσκεψη επαναβεβαίωσε ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ, καθώς και τα ΗΕ δεν διαδραματίζουν ρόλο διαμεσολαβητή ή επιδιαιτητή, αλλά στηρίζουν και διευκολύνουν τις προσπάθειες για επίτευξη λύσης.

    Επαναβεβαιώθηκε, επίσης, είπε, η κυπριακή ιδιοκτησία της διαδικασίας, που σημαίνει ότι οι Κύπριοι διαμορφώνουν το περιεχόμενο της λύσης με το διεθνή παράγοντα να στηρίζει και να βοηθά αυτές τις προσπάθειες.

    [03] ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2009 - ΚΥΠΡΟΣ

    Εμφανή είναι τα σημάδια της οικονομικής κρίσης σε ό,τι αφορά το βαθμό ικανοποίησης των Κυπρίων πολιτών αλλά και τις προσδοκίες τους σε σχέση με τα κοινωνικά και οικονομικά τεκταινόμενα , έτσι όπως αυτά καταγράφονται μέσα από την έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ευρωβαρόμετρο, για το Φθινόπωρο του 2009 , τα αποτελέσματα του οποίου, σε ό,τι αφορά την Κύπρο, παρουσιάστηκαν από την Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο Ανδρούλα Καμιναρά.

    Σε ό,τι αφορά το επίπεδο ικανοποίησης των πολιτών που διαμένουν στις ελεύθερες περιοχές, η έρευνα καταδεικνύει ότι στην πλειοψηφία τους οι Κύπριοι δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη ζωή τους γενικά (31% πολύ ικανοποιημένοι και 50% σχετικά ικανοποιημένοι).

    Με βάση το συνολικό ποσοστό (81%) η Κύπρος καταλαμβάνει τη 14η θέση ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ, μόλις πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ ο οποίος κυμαίνεται στο 78%.

    Το επίπεδο ικανοποίησης παρουσιάζει ωστόσο πτώση της τάξης του 4% σε σχέση με τα αντίστοιχα αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου της Ανοιξης του 2009.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 2 February 2010 - 18:29:13 UTC