Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-02-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΪΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ ΑΦΙΞΗ
  • [02] ΒΟΥΛΗ ΥΠΟΙΚ ΓΙΟΥΡΟΣΙΠΡΙΑ
  • [03] ΥΠ. ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΓΗΠΕΔΑ ΓΚΟΛΦ

  • [01] ΑΪΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ ΑΦΙΞΗ

    Στην Αϊτή έφθασε με ειδική πτήση Μπόινγκ 747 του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών η βοήθεια της κυπριακής Κυβέρνησης προς τη σεισμόπληκτη χώρα.

    Το αεροσκάφος έφθασε τη Δευτέρα στην Αϊτή μεταφέροντας 50 τόνους ιατροφαρμακευτικού υλικού και τρόφιμα μεταξύ αυτών και η βοήθεια που έστειλε η κυπριακή Κυβέρνηση. Η βοήθεια παραλήφθηκε από την κυπριακή αποστολή που βρίσκεται ήδη στο Πορτ-Ο-Πρενς, καθώς και από τους Ελληνες γιατρούς που βρίσκονται εκεί. Με το ελληνικό αεροσκάφος έφθασε στην Αϊτή και ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Σπύρος Κουβέλης.

    Πρόσφατα, η κυπριακή Κυβέρνηση εξήγγειλε την αποστολή βοήθειας ύψους 122 χιλιάδων ευρώ προς την Αϊτή σε διάφορα είδη όπως σκηνές, ξηρά τροφή, ορούς και κονσερβοποιημένο κρέας. Πρόκειται για επιπρόσθετη βοήθεια από την οικονομική βοήθεια ύψους 100 χιλιάδων ευρώ, που είχε εξαγγελθεί νωρίτερα από την κυπριακή Κυβέρνηση.

    Στην Αϊτή βρίσκεται εξαμελής αντιπροσωπεία της οργάνωσης «Εθελοντές Γιατροί Κύπρος», με στόχο την παροχή ιατρικής περίθαλψης και μεταφορά φαρμακευτικής βοήθειας στους πληγέντες από το σεισμό μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που έπληξε τη χώρα στις 12 Ιανουαρίου.

    [02] ΒΟΥΛΗ ΥΠΟΙΚ ΓΙΟΥΡΟΣΙΠΡΙΑ

    Την έγκριση από τη Βουλή δαπάνης συνολικού ποσού 35 εκατομμυρίων ευρώ, προς αύξηση του κεφαλαίου της αεροπορικής εταιρείας ``Γιουροσίπρια``, ζήτησε τη Δευτέρα σε συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, ο Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης, μεταφέροντας στους βουλευτές την εκτίμηση των αρμοδίων της εταιρείας, ότι, εάν δεν εγκριθεί η δαπάνη αυτή στην Ολομέλεια της προσεχούς Πέμπτης, τότε η ``Γιουροσίπρια`` αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να κλείσει έως την προσεχή Παρασκευή.

    Κατόπιν μακράς συζητήσεως στην Επιτροπή Οικονομικών, αποφασίσθηκε όπως υπάρξει αύριο και δεύτερη συνεδρία για το ζήτημα αυτό, με παρόντες τους ιδίους προσκεκλημένους, μεταξύ των οποίων ο κ. Σταυράκης και ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της ``Γιουροσίπρια``, Ελευθέριος Ιωάννου, ο οποίος επέμεινε όπως το νομοσχέδιο για το συμπληρωματικό αυτόν προϋπολογισμό παραπεμφθεί ως κατεπείγον στην Ολομέλεια της προσεχούς Πέμπτης για ψηφοφορία.

    Ο κ. Σταυράκης κάλεσε τους βουλευτές να προβληματισθούν για το ότι, με το να κλείσει η εταιρεία, πολύ μεγάλο μέρος των 35 εκατομμυρίων ευρώ θα πρέπει να πληρωθεί, διότι είναι υποχρεώσεις προς Τράπεζες, που, έστω και εάν δεν έχουν την επίσημη εγγύηση του κράτους, είπε ο Υπουργός, ``υπάρχει μια ηθική υποχρέωση στο κράτος που κράτησε τις εταιρείες εν ζωή, άρα, κατά πάσα πιθανότητα, πολύ μεγάλο μέρος των λεφτών αυτών θα πρέπει να πληρωθεί, εάν θέλουμε να διατηρήσουμε την αξιοπιστία``. Είναι πολύ πιθανόν επίσης, είπε ο Υπουργός, να υπάρξουν και άλλες, επιπρόσθετες, οικονομικές υποχρεώσεις, όπως το προσωπικό που πρέπει να αποζημιωθεί, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες που έχουν κλείσει τουριστικά πακέτα για το προσεχές Καλοκαίρι μπορεί να κινηθούν νομικώς εναντίον της εταιρείας, αλλά και για τις ναυλώσεις αεροπλάνων θα εξακολουθούν να υπάρχουν χρεώσεις που πρέπει να εξοφληθούν.

    [03] ΥΠ. ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΓΗΠΕΔΑ ΓΚΟΛΦ

    Ενα γήπεδο γκολφ θα λειτουργήσει σύντομα στην επαρχία Λάρνακας (Τερσεφάνου), ενώ τρία άλλα που βρίσκονται ήδη σε λειτουργία αναβαθμίζονται, δήλωσε τη Δευτέρα ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Πασχαλίδης.

    Σε δηλώσεις του μετά το πέρας συνάντησης με το νέο Συμβούλιο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕΚ), ο κ. Πασχαλίδης ερωτηθείς αν θα πραγματοποιηθεί σε λίγες μέρες διυπουργική σύσκεψη όσον αφορά τα γήπεδα γκολφ, απάντησε αρνητικά. Ανέφερε πως υπάρχει εργασία που προετοιμάζεται από το Υπουργείο και μόλις είναι όλα έτοιμα, τότε θα υπάρξει διυπουργική σύσκεψη.

    Ερωτηθείς ποιος ο λόγος καθυστέρησης αδειοδότησης γηπέδων γκολφ, είπε πως ``υπάρχουν πολλές άδειες που χρειάζονται από διαφορετικές υπηρεσίες και όλες βρίσκονται σε εξέλιξη``.

    Ο κ. Πασχαλίδης διευκρίνισε ότι ``δεν υπάρχει θέμα να προχωρήσει κάποιος να κάμει γήπεδο γκολφ και να χρησιμοποιήσει νερό εκτός αν είναι από αφαλάτωση``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 8 February 2010 - 18:29:11 UTC