Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-02-12

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΙΒΑΝΟΥ ΚΥΠΡΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
  • [02] ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΕ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ
  • [03] ΣΟΥΛΤΖ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΚΚΛΗΣΗ
  • [04] ΚΑΚΟΥΡΓΙΟΔΙΚΕΙΟ - ΥΠΟΘΕΣΗ «ΗΛΙΟΣ»

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΙΒΑΝΟΥ ΚΥΠΡΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Με κάθε τιμή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας υποδέχθηκε τον Πρόεδρο του Λιβάνου General Michel Sleiman στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Ο κ. Sleiman έφθασε στις 10:20 στο Προεδρικό, όπου στο προαύλιο τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος Χριστόφιας ενώ η φιλαρμονική της Αστυνομίας, παιάνισε τους εθνικούς ύμνους του Λιβάνου και της Κύπρου.

    Στη συνέχεια, οι δύο Πρόεδροι, αφού δέχθηκαν τις τιμές από το άγημα της Εθνικής Φρουράς, σταμάτησαν μπροστά στο άγαλμα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, στο οποίο ο Λιβάνιος Πρόεδρος κατέθεσε στεφάνι.

    Αυτή την ώρα, Πρόεδρος Χριστόφιας και Πρόεδρος Sleiman έχουν κατ` ιδίαν συνάντηση. Θα ακολουθήσει διευρυμένη συνάντηση με τη συμμετοχή των δύο αντιπροσωπειών.

    Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί τελετή παρασημοφόρησης του Προέδρου του Λιβάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αμέσως μετά οι δύο ηγέτες θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

    [02] ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΕ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ

    Στο Κυπριακό και στα αποτελέσματα της άτυπης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ αναφέρθηκε μετά τη λήξη των εργασιών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχε πριν από τη Σύνοδο με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και την Υπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ και Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Καθριν Αστον. Χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον κ. Μπαρόζο «σύντομη και περιεκτική», ενώ για την κ. Αστον είπε ότι η ίδια εξέφρασε ενδιαφέρον να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Με ικανοποιεί το ενδιαφέρον που εκφράζεται από τον Πρόεδρο της Επιτροπής και από την Ύπατη Εκπρόσωπο, και θα είμαστε σε επαφή, τόνισε.

    Ερωτηθείς σχετικά με το αν συζητήθηκε ο ρόλος της ΕΕ στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, και για αιχμές ορισμένων πολιτικών κομμάτων ότι δεν αξιοποιείται η ΕΕ στο βαθμό που θα ήθελαν κάποιοι, ο κ. Χριστόφιας διερωτήθηκε «Πότε αξιοποιήθηκε περισσότερο η ΕΕ; Πότε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επεδείκνυε τόσο, καθημερινό, ενδιαφέρον;» και στη συνέχεια απάντησε: «Ποτέ».

    Εν πάση περιπτώσει, συνέχισε, είναι απόψεις αυτές, είναι θέματα του εσωτερικού διαλόγου και, όπως ξέρετε, ο καθένας - δημοκρατία έχουμε - αντικρίζει τα πράγματα όπως νομίζει ότι πρέπει να τα αντικρίσει. «Από δικής μου πλευράς, από την ώρα που έχω επιφορτιστεί με τη διακυβέρνηση του τόπου έδωσα μάχη και νομίζω ότι πετύχαμε πάρα πολλά πράγματα, πετύχαμε να είναι στο κέντρο της προσοχής του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το Κυπριακό» ανέφερε.

    [03] ΣΟΥΛΤΖ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΚΚΛΗΣΗ

    Ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτζ, ανακοίνωσε ότι προτίθεται να επισκεφθεί την Κύπρο σύντομα για να συναντήσει τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων και να εκφράσει την υποστήριξή της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη δέσμευση και κουράγιο των δύο ηγετών στην εξεύρεση μιας λύσης στο Κυπριακό πρόβλημα.

    Παράλληλα, προέβη σε έντονη έκκληση προς τους Δημήτρη Χριστόφια και Μεχμέτ Αλί Ταλάτ να συνεχίσουν, και όπου δυνατόν, να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους για επίτευξη μιας λύσης στο Κυπριακό, προϊόν διαπραγμάτευσης.

    Συγκεκριμένα, ανακοίνωση Τύπου της Σοσιαλιστικής Ομάδας αναφέρει ότι ο αρχηγός της στο Ευρωκοινοβούλιο, Μάρτιν Σουλτζ, προέβη «σε μια έντονη έκκληση προς τους ηγέτες της ε/κ και της τ/κ κοινότητας στην Κύπρο, Δημήτρη Χριστόφια και Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, να συνεχίσουν, και όπου δυνατόν, να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους για επίτευξη μιας λύσης στο Κυπριακό, προϊόν διαπραγματεύσης».

    [04] ΚΑΚΟΥΡΓΙΟΔΙΚΕΙΟ - ΥΠΟΘΕΣΗ «ΗΛΙΟΣ»

    Στη θέση του ότι την ευθύνη για τη μοιραία πτώση του αεροσκάφους της ``ΗΛΙΟΣ``, τον Αύγουστο του 2005 στο Γραμματικό, τη φέρουν ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του Μπόινγκ, επέμενε ο εμπειρογνώμονας και μέλος της ελληνικής Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων (ΕΔΑΑΠ) Ηλίας Νικολαΐδης.

    Στην ακροαματική διαδικασία της Πέμπτης, ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, άρχισε η αντεξέταση του μάρτυρα της Kατηγορούσας Aρχής.

    Απαντώντας στις ερωτήσεις του Γιώργου Παπαϊωάννου, συνηγόρου υπεράσπισης των πέντε κατηγορουμένων για την πτώση του αεροσκάφους, ο κ. Νικολαΐδης αναγνώρισε μεν πως το πλήρωμα του θαλάμου διακυβέρνησης είχε υποστεί υποξία (έλλειψη οξυγόνου), αλλά επέμενε ότι η υποξία ήταν συνέπεια του ότι κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης δεν κατάλαβαν το τι σήμαινε ο προειδοποιητικός ήχος που ηχούσε στο θάλαμο διακυβέρνησης (αν είναι προειδοποίηση για τη διαρρύθμιση του αεροσκάφους κατά την απογείωση - take off configuration warning ή το υψόμετρο της καμπίνας) και ότι δεν είχαν φροντίσει ο διακόπτης του συστήματος συμπίεσης να ήταν στο αυτόματο.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 12 February 2010 - 10:36:20 UTC