Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-03-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΔΑΔ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
  • [03] ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
  • [04] ΥΠ. ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΣΟΔΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΔΑΔ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) λήφθηκε κατόπιν παρεμβάσεων του ιδίου και της Τουρκίας, τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, σημειώνοντας ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

    Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους στο πλαίσιο συνεδρίου με τίτλο ``Γυναίκες στην Τεχνολογία της Πληροφορικής Ο δρόμος προς τα εμπρός``, ο κ. Στεφάνου κληθείς να αναφέρει κατά πόσο η Κυβέρνηση συμμερίζεται τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Πέτρου Κληρίδη, ο οποίος έκανε λόγο για πολιτικές παρεμβάσεις στο ΕΔΑΔ, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «έχοντας υπόψη ότι βρισκόμαστε στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, κατά την άποψή μας και με όλο το σεβασμό προς το ΕΔΑΔ, το δικαστήριο θα έπρεπε να ήταν πιο προσεκτικό και να λάμβανε υπόψη του αυτό το γεγονός».

    «Από κει και πέρα και ο ίδιος ο κ. Γκιουλ έχει μιλήσει για επιτυχία της Τουρκίας ένεκα και των παρεμβάσεων και του ιδίου και της Τουρκίας για αυτό το θέμα, κάτι που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο και δεν μπορεί να γίνει και αποδεκτό», κατέληξε.

    [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ότι η Κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

    Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο του συνεδρίου «Γυναίκες στην Τεχνολογία της Πληροφορικής Ο δρόμος προς τα εμπρός», ο κ. Στεφάνου, υπενθύμισε ότι η Κυβέρνηση έχει έγκαιρα εγκρίνει και προώθησε δύο πακέτα οικονομικών μέτρων, το ένα το Δεκέμβριο 2008, το άλλο το Φεβρουάριο 2009.

    Αυτό το πακέτο μέτρων, συνέχισε, έτυχε ευμενούς προσέγγισης και σχολιασμού από τους κοινωνικούς εταίρους και από άλλα οργανωμένα σύνολα και έτυχε και της υποστήριξης της ΕΕ που χαρακτήρισε τα μέτρα της Κυβέρνησης ως πολύ ορθά και εξέφρασε τα συγχαρητήρια της προς την Κυπριακή Δημοκρατία για αυτή την προσπάθεια που κάνει.

    [03] ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

    Η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει τη χώρα μας μπορεί να αντιμετωπισθεί σε μεγάλο βαθμό με την προώθηση της γυναικείας απασχολησιμότητας και με τη σωστή εκμετάλλευση των δεξιοτήτων και ικανοτήτων των γυναικών, είπε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

    Σε χαιρετισμό της, σε δημόσια συζήτηση για την Ημέρα της Γυναίκας με τίτλο ``Γυναίκα-Κύπρος-ΜΜΕ``, στη Λευκωσία, που διάβασε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Παπαγεωργίου, ανέφερε ότι η ισότητα των φύλων πρέπει να συμβαδίζει με τις οικονομικές επιδόσεις.

    ``Η αξιοποίηση, δηλαδή, του γυναικείου εργατικού δυναμικού μπορεί να ενισχύσει θετικά την αγορά εργασίας, να διασφαλίσει καλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης, συμβάλλοντας ακόμη και σε μείωση της ανεργίας``, σημείωσε.

    [04] ΥΠ. ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΣΟΔΑ

    Αύξηση σε ποσοστό 4% παρουσιάζουν τα τουριστικά έσοδα τους πρώτους δύο μήνες του 2010, παρά την πτώση που παρουσιάζεται στις τουριστικές αφίξεις την αντίστοιχη περίοδο.

    Σε δηλώσεις στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης με το ΚΕΒΕ, ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Αντώνης Πασχαλίδης είπε ότι η αύξηση αυτή σημαίνει ότι οι στοχεύσεις του Υπουργείου άρχισαν να αποδίδουν καρπούς ως προς την προσέλκυση ποιοτικών τουριστών.

    Παράλληλα, είπε ότι ο τουρισμός παρουσιάζει αρνητική εικόνα, λόγω της μεγάλης πτώσης των αφίξεων από τη Βρετανία που εκπροσωπεί το 50% των αφίξεων στην Κύπρο.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 8 March 2010 - 14:29:13 UTC