Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-03-09

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΣΟΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ
  • [03] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΛΙΜΝΙΤΗΣ
  • [04] ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ - ΥΠΕΞ ΗΠΑ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΖΕΦΡΙ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΣΟΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

    Ανακούφιση και ικανοποίηση εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας για την ανεύρεση της σορού του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, σημειώνοντας πως έχει ήδη επικοινωνήσει με την Φωτεινή Παπαδοπούλου, στην οποία εξέφρασε τη συμπάθεια και την αγάπη του.

    Σε δηλώσεις προτού αναχωρήσει για την Αθήνα, όπου μαζί με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια θα εγκαινιάσουν το Ιδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» και ερωτηθείς σχετικά, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε «επιτέλους, νοιώθουμε ανακούφιση και ικανοποίηση όπως και η ίδια η οικογένεια».

    Πρόσθεσε πως έχει «επικοινωνήσει το πρωί με την κυρία Φωτεινή Παπαδοπούλου, της εξέφρασα για ακόμα μια φορά τη συμπάθεια και την αγάπη μας» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «και η ίδια και η οικογένεια νοιώθει ικανοποίηση και ανακούφιση».

    Τα υπόλοιπα, κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «είναι δουλειά της Αστυνομίας και δεν θα υπεισέλθω σ αυτά».

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ

    Το περιουσιακό και άλλες πτυχές του Κυπριακού δεν θα λυθεί με προσφυγές στα Δικαστήρια, αφού το θέμα είναι, πέρα από νομικό, και πολιτικό, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, σημειώνοντας ότι το περιουσιακό θα λυθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

    Ανέφερε ακόμα πως για το περιουσιακό έγιναν παραπάνω από 18 συναντήσεις με τον Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και πως η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί.

    Σε δηλώσεις προτού αναχωρήσει για την Αθήνα όπου μαζί με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια θα εγκαινιάσουν το Ιδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», ο Πρόεδρος Χριστόφιας κλήθηκε να σχολιάσει δήλωση του κ. Ταλάτ ότι η απόφαση του ΕΔΑΔ για αναγνώριση της λεγόμενης επιτροπής αποζημιώσεων των κατεχομένων έχει δείξει το δρόμο για το πώς θα λυθεί το περιουσιακό στις διεργασίες που γίνονται για λύση του Κυπριακού.

    [03] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΛΙΜΝΙΤΗΣ

    Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει υποσχεθεί στα Ηνωμένα Εθνη να καλύψει το οποιοδήποτε ποσό που υπολείπεται για να ολοκληρωθεί το έργο της διάνοιξης του οδοφράγματος του Λιμνίτη, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, τονίζοντας ότι το έργο θα γίνει, εκτός και αν οι κατοχικές δυνάμεις δημιουργήσουν στην πορεία και άλλα εμπόδια για το συγκεκριμένο έργο.

    Σε δηλώσεις προτού αναχωρήσει για την Αθήνα όπου μαζί με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια θα εγκαινιάσουν το Ιδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», ο Πρόεδρος Χριστόφιας κλήθηκε να σχολιάσει το θέμα που έχει δημιουργηθεί με πληροφορίες από τις ΗΠΑ για απόσυρση οικονομικής βοήθειας ύψους ενάμιση εκατομμυρίου δολαρίων που υποσχέθηκαν να δώσουν για την αποπεράτωση των εργασιών για διάνοιξη του οδοφράγματος του Λιμνίτη.

    [04] ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ - ΥΠΕΞ ΗΠΑ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΖΕΦΡΙ

    Πέντε μέλη του Κογκρέσου με επιστολή τους προς την Υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον εγείρουν το θέμα των δηλώσεων του Αμερικανού πρέσβη στην Αγκυρα, Τζέιμς Τζέφρι, τονίζοντας ότι η αναφορά του ότι η Τουρκία δεν έχει εισβάλει σε γείτονες έρχεται σε αντίθεση με το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου το οποίο ζητά την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο.

    Πρόκειται για τα μέλη της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής, Μιχάλη Μπιλιράκη, Σέλι Μπέρκλεϊ, Μάικλ Μαμάον, Ελτον Γκάλεγκλι και Τζιμ Κόστα.

    Η επιστολή αναφέρει ότι η εμπιστοσύνη των Κυπρίων στις ΗΠΑ επλήγη βαρύτατα το 2004 όταν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ υποστήριξε πρόνοιες για τη διευθέτηση του κυπριακού οι οποίες χαρακτηρίστηκαν «απαράδεκτες για δυτική δημοκρατία», από επιστολή την οποία υπέγραψε η πλειοψηφία των μελών της υποεπιτροπής Ευρώπης της Γερουσίας, υπενθυμίζοντας κατ αυτό τον τρόπο τι είχε δηλώσει προεκλογικά ο Μπαράκ Ομπάμα για το κυπριακό.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 9 March 2010 - 12:29:17 UTC