Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-03-14

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Αν με τις απευθείας διαπραγματεύσεις υπάρξει μια πραγματική ευκαιρία για την επίτευξη μιας δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του κυπριακού, σίγουρα δεν πρέπει να χαθεί, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάριο Καρογιάν.

    Σε επιμνημόσυνο λόγο στο ετήσιο εθνικό μνημόσυνο του ήρωα του Απελευθερωτικού Αγώνα 1955-59 Χρίστου Τσιάρτα που τελέστηκε από την Εκκλησία Προφήτη Ηλία, στα Αγρίδια, ο κ. Καρογιάν είπε, μεταξύ άλλων, ότι «γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο δρόμος για την εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης δεν είναι εύκολος. Δεν ήταν ποτέ εύκολος».

    «Πάντοτε», πρόσθεσε, «συναντούσαμε και θα συναντούμε δυσκολίες και προβλήματα. Πάντοτε θα έχουμε απέναντί μας την τουρκική αδιαλλαξία και αλαζονεία, τα τουρκικά διχοτομικά σχέδια αλλά και την χλιαρή στάση της διεθνούς κοινότητας έναντι του ετσιθελισμού της Τουρκίας».

    Σημείωσε ότι «από τα Ηνωμένα Έθνη και τη διεθνή κοινότητα και κυρίως, από εκείνους που έχουν τον τρόπο να ασκήσουν την επιρροή τους στην Άγκυρα δεν ζητούμε πολλά. Ζητούμε απλώς να σκέφτονται, να συμπεριφέρονται και να ενεργούν στη βάση των αρχών του δικαίου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αρχών και των αξιών που έχουν θεμελιώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση».

    «Προς όσους στηρίζουν ή θωπεύουν την Τουρκία και προς όσους σιωπούν και δεν αντιδρούν όπως πρέπει στους τουρκικούς εκβιασμούς, τις τουρκικές μεθοδεύσεις και τον τουρκικό ετσιθελισμό απευθύνουμε έκκληση να παύσουν επιτέλους να νίπτουν τας χείρας και να στέρξουν, ως οφείλουν, να στηρίξουν τα δίκαια και τα δικαιώματα ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους και ενός μικρού και αδύναμου λαού», τόνισε.

    Με τις προτάσεις που καταθέτει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, πρόσθεσε ο κ. Καρογιάν, «επιβεβαιώνει τον σταθερό στόχο της για συνομοσπονδία. Προβάλλει», συνέχισε, «κατά τρόπο απροκάλυπτο και προκλητικό θέσεις χειρότερες και από εκείνες που πρόβαλλε την περίοδο του σχεδίου Ανάν».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 14 March 2010 - 14:29:14 UTC