Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-03-15

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ
  • [03] ΠΡΕΣΒΗΣ ΚΙΝΑΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
  • [04] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΚ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

    Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Πασχαλίδης διαβεβαιώνει τους Κύπριους καταναλωτές ότι «το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού αναγνωρίζει το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι καταναλωτές στην ανάπτυξη της οικονομίας, στην αύξηση των πραγματικών εισοδημάτων και στην άνοδο της κοινωνικής ευημερίας».

    Οπως αναφέρει ο κ. Πασχαλίδης σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Καταναλωτή, το Υπουργείο «έχει θέσει ως προτεραιότητα την αποτελεσματική θωράκιση και προστασία των καταναλωτών, υιοθετώντας κανόνες και διαδικασίες, που οικοδομούν και ενισχύουν την εμπιστοσύνη τους, ως προς την εξασφάλιση ποιοτικών και ασφαλών προϊόντων και υπηρεσιών».

    Ο κ. Πασχαλίδης σημειώνει ότι «η οικοδόμηση της εμπιστοσύνης του καταναλωτή στη λειτουργία της αγοράς, η αποτελεσματική προστασία του και η καλλιέργεια της καταναλωτικής συνείδησης, είναι δείγμα εξέλιξης σε μια δημοκρατική Πολιτεία».

    Προσθέτει ότι «το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού βρίσκεται κοντά στους καταναλωτές, προασπιζόμενο τα δικαιώματά τους, βοηθώντας στην ενδυνάμωση του ηγετικού τους ρόλου και προωθώντας την ευημερία και την αποτελεσματική τους προστασία».

    Για την Παγκόσμια Ημέρα του Καταναλωτή, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο Υπουργός Εμπορίου, αναφέρει ότι «υπενθυμίζει την υποχρέωση των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την ενίσχυση της ευημερίας των καταναλωτών και την προστασία τους από κάθε κίνδυνο και απειλή, καθότι οι καταναλωτές αποτελούν τη μεγαλύτερη οικονομική ενότητα, η οποία έχει καθοριστική σημασία για την ανάπτυξη των οικονομικών συναλλαγών και του εμπορίου, την ενίσχυση του ανταγωνισμού και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, αλλά και την ολοκλήρωση της Ενιαίας Εσωτερικής Αγοράς».

    Ο Αντώνης Πασχαλίδης είπε ότι φέτος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έθεσε ως κεντρικό θέμα για τις εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Ημέρας του Καταναλωτή τις «Υπηρεσίες» και ειδικότερα την εξασφάλιση καλύτερης πρόσβασης στις Υπηρεσίες, «Δικαιότερης Μεταχείρισης» και «Αποκατάστασης των ζημιών», που μπορεί να υποστούν οι καταναλωτές από την παροχή των Υπηρεσιών, καθώς και μεγαλύτερης «Επιλογής» ως προς τους παροχείς Υπηρεσιών.

    Οπως είπε ο Υπουργός Εμπορίου, «από την πλευρά της Διεθνούς των Καταναλωτών, το επίκεντρο των φετινών εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα του Καταναλωτή είναι το σύνθημα Your money, your rights, το οποίο συνδέεται επίσης στενά με το δικαίωμα της επιλογής, της εξασφάλισης καλύτερης ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και προστασίας των δικαιωμάτων των καταναλωτών».

    Ο κ. Πασχαλίδης είπε ότι «όπως ειδικότερα επισημαίνει στο μήνυμα του ο Ευρωπαίος Επίτροπος Καταναλωτών John Dali, στη σημερινή εποχή της παγκοσμιοποίησης, η ΕΕ επικεντρώνει την πολιτική της για τους καταναλωτές στη δημιουργία μιας πραγματικής Ενιαίας Εσωτερικής Αγοράς``.

    Αυτή η ``Ενιαία Εσωτερικής Αγοράς``, εξήγησε ο Υπουργός Εμπορίου, ``θα λειτουργεί με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, διασφαλίζοντας μεγαλύτερη επιλογή προϊόντων και υπηρεσιών, καλύτερη ποιότητα, διαφάνεια και συγκρισιμότητα τιμών και μεγαλύτερη δυνατότητα αλλαγής προμηθευτών προϊόντων και παροχών υπηρεσιών».

    Καταλήγοντας, σημείωσε ότι «με το φετινό θέμα που επιλέγηκε για την Παγκόσμια Ημέρα του Καταναλωτή, οι καταναλωτές ενθαρρύνονται να χρησιμοποιούν περισσότερο την τεχνολογία και ειδικότερα το διαδίκτυο για την εξασφάλιση Υπηρεσιών, ιδιαίτερα χρηματοοικονομικών, μεταφορικών, ενεργειακών και άλλων».

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ

    Τη στήριξη του προς τον Αναπληρωτή Διευθυντή των Κεντρικών Φυλακών Τρυφωνίδη εξέφρασε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Λουκάς Λουκά, ο οποίος είπε ότι την είχε και θα την έχει γιατί ο κ. Τρυφωνίδης επιτελεί σωστό έργο.

    «Πάντοτε είχε τη στήριξη μου από τη μέρα που διορίστηκε Αν. Διευθυντής Φυλακών», είπε και πρόσθεσε ότι «και θα την έχει, γιατί πιστεύω ότι επιτελεί σωστό έργο. Μπήκε σε μια δύσκολη περίοδο και ανέλαβε αυτά τα καθήκοντα. Πιστεύω ότι έχει επιτελέσει πολύ σοβαρό έργο και με τη στήριξη μου πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε να δώσουμε λύση σε αυτά τα διαχρονικά προβλήματα, που μαστίζουν τις φυλακές».

    Σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Αν. Διευθυντή των Φυλακών, ο κ. Λουκά είπε πως «υπάρχει αντίδραση από του κατάδικους, γιατί έχουν καταργηθεί προνόμια, τα οποία έχουν αποκτήσει ή τους είχαν παραχωρηθεί παράνομα και παράτυπα από κάποιες άλλες διευθύνσεις εδώ και αρκετά χρόνια και εδώ ήταν η δυσκολία που συνάντησε και ο κ. Τρυφωνίδης».

    «Φοβόντουσαν να κάνουν έρευνα στις διάφορες πτέρυγες. Υπήρχαν υπερπρονόμια και πολλές φορές με τη βοήθεια της μηχανοκίνητης μονάδας προσπαθούμε να φέρουμε καλύτερα αποτελέσματα», πρόσθεσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

    [03] ΠΡΕΣΒΗΣ ΚΙΝΑΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

    Τη σταθερή υποστήριξη της Κίνας στην εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Κυπριακή Δημοκρατίας καθώς και στην επίλυση του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, εξέφρασε ο Πρεσβευτής της Κίνας στην Κύπρο Λι Γκουομπάνγκ.

    Σε συνέντευξη του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Λι υπογράμμισε ότι η χώρα του ως μόνιμο μέλος του ΣΑ του ΟΗΕ θα συνεχίσει να διαδραματίζει εποικοδομητικό ρόλο στις προσπάθειες επίλυσης ενώ εξέφρασε τη στήριξη της Κίνας και στη διαδικασία των απευθείας διαπραγματεύσεων. Ευχήθηκε ακόμη οι δύο πλευρές να συνεχίσουν τις συνομιλίες και να πετύχουν περισσότερες συγκλίσεις που θα τους επιτρέψουν να καταλήξουν σε μια κοινά αποδεκτή λύση.

    Ο Πρέσβης της Κίνας μίλησε για την αναβάθμιση τα τελευταία χρόνια των διμερών σχέσεων των δύο χωρών σε όλους τους τομείς, και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις οικονομικές σχέσεις Κύπρου και Κίνας οι οποίες ολοένα, όπως είπε, και ενισχύονται. Το 2009, και παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση, οι οικονομικές συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών ανήλθαν στο 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια σημειώνοντας ποσοστιαία αύξηση 7,6%.

    Αυξημένες κατά 45,8% ήταν και οι εξαγωγές κυπριακών προϊόντων στην Κίνα το ίδιο έτος. Στον τομέα των επενδύσεων, ο κ. Λι ανέλαβε τη δέσμευση να ενημερώσει τις κινεζικές εταιρείας για τα πλεονεκτήματα της κυπριακής αγοράς και το άριστο, όπως το χαρακτήρισε, επενδυτικό περιβάλλον του νησιού.

    Παράλληλα, ο Πρέσβης υπογράμμισε την ανάγκη υιοθέτησης ενός πιο ελκυστικού τουριστικού πακέτου μεταξύ των οργανισμών τουρισμού Κύπρου και Κίνας ώστε να προσελκυστούν περισσότεροι τουρίστες από τις δύο χώρες, καθώς όπως παραδέχθηκε η Κύπρος δεν αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους Κινέζους τουρίστες.

    [04] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΚ

    Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας (ΚΟΚ) Γιώργος Χρυσοστόμου δήλωσε τη Δευτέρα ότι ``μεταφέραμε στον Πρόεδρο της Βουλής Μάριο Καρογιάν την διάθεση της ΚΟΚ να συνεχίσει την προσφορά στον αθλητισμό και λάβαμε τη διαβεβαίωση από τον ίδιο ότι όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα θα είναι κοντά στην Ομοσπονδία``.

    Μετά από συνάντηση στη Βουλή με τον Πρόεδρο του Σώματος, ο κ. Χρυσοστόμου είπε ότι `` αναφέραμε στον κ. Καρογιάν τις πρωτοποριακές ενέργειες της ΚΟΚ σε θέματα πρόληψης και καταστολής της βίας και στήριξης του Κύπριου καλαθοσφαιριστή.

    Επίσης, η ΚΟΚ συζήτησε με τον Πρόεδρο της Βουλής ``για διάφορους πυλώνες του οικοδομήματος που ονομάζεται καλαθόσφαιρα, καθώς και τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες μας όχι μόνο για το άθλημά μας, αλλά γενικά για τον αθλητισμό``.

    Οπως είπε ο κ. Χρυσοστόμου, ``είχαμε μια φιλική εγκάρδια συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος είναι ένας από τους φίλους του αθλήματός μας, της καλαθόσφαιρας, και αυτό το νιώθουμε, είναι κοντά στην καλαθόσφαιρα, είναι κοντά στην ομοσπονδία``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 15 March 2010 - 14:29:16 UTC