Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-03-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΕΡΓΟ ΔΙΕΤΙΑΣ
  • [02] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΕΡΓΟ ΔΙΕΤΙΑΣ

    Το έργο που έχει παραχθεί στα δύο χρόνια διακυβέρνησης είναι πραγματικά αξιόλογο, ιδιαίτερα κάτω από τις αντίξοες συνθήκες που προκάλεσε η παγκόσμια οικονομική κρίση, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, προσθέτοντας ότι όραμα της Κυβέρνησης είναι η δημιουργία μακροοικονομικής σταθερότητας για εύρωστη οικονομία.

    Είπε, επίσης, ότι το 2009 ήταν μια δύσκολη χρονιά και ότι εξίσου δύσκολο θα είναι το 2010, προσθέτοντας ότι η Κυβέρνηση έχει πλήρη επίγνωση της δύσκολης κατάστασης και συμμερίζεται τις ανησυχίες του λαού, αλλά έχει και τη γνώση, την εμπειρία, την αποφασιστικότητα και την ικανότητα να αντιμετωπίσει την κρίση.

    Επίσης, ανακοίνωσε ότι ο ίδιος, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Προεδρικός Επίτροπος και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου, έχουν εθελοντικά αποδεχθεί να μειωθεί το συνολικό τους εισόδημα από την εργασία τους, δηλαδή μισθός και επίδομα παραστάσεων, κατά 10%, και εξέφρασε την ελπίδα το παράδειγμα αυτό να ακολουθήσουν και άλλοι.

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη για αποτίμηση των δύο χρόνων εσωτερικής διακυβέρνησης στη βάση του προγράμματος διακυβέρνησης, που έχει όραμα την οικοδόμηση πιο σύγχρονης και δίκαιης κοινωνίας, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι όραμα της Κυβέρνησης είναι η δημιουργία μακροοικονομικής σταθερότητας για εύρωστη οικονομία.

    Ανέφερε ότι προς αυτόν το σκοπό απαιτείται η αγαστή συνεργασία του δημόσιου, του ιδιωτικού και του συνεργατικού τομέα, και σημείωσε ότι δίδεται έμφαση στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει η Κύπρος, δηλαδή η γεωγραφική της θέση και το γεγονός ότι είναι μέλος της ΕΕ.

    Οπως είπε, γίνονται προσπάθειες για να εδραιωθεί η Κύπρος ως επιχειρηματικό κέντρο και κέντρο παροχής υπηρεσιών και ξένων επενδύσεων.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ότι το έργο που έχει παραχθεί στα δύο χρόνια διακυβέρνησης είναι πραγματικά αξιόλογο, ιδιαίτερα κάτω από τις αντίξοες συνθήκες που προκάλεσε η παγκόσμια οικονομική κρίση.

    Ανέφερε ότι το 2009 ήταν μια δύσκολη χρονιά, και σημείωσε ότι εξίσου δύσκολο θα είναι το 2010, προσθέτοντας ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν άφησε ανέπαφη καμιά οικονομία στην υφήλιο.

    Είπε ότι η Κυβέρνηση έχει πλήρη επίγνωση της δύσκολης κατάστασης και συμμερίζεται τις ανησυχίες του λαού, αλλά έχει και τη γνώση, την εμπειρία, την αποφασιστικότητα και την ικανότητα να αντιμετωπίσει την κρίση.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει με επιτυχία την κρίση και ανέφερε ότι εφαρμόστηκαν έγκαιρα μέτρα και η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει και άλλα μέτρα.

    Οπως είπε, η Κυβέρνηση δεν υποτίμησε τους κινδύνους και έλαβε έγκαιρα μέτρα, τα οποία στόχευαν στη διατήρηση της αναπτυξιακής πορείας της οικονομίας, και ότι προωθήθηκαν μέτρα στήριξης του χρηματοοικονομικού τομέα, της απασχόλησης, των ασθενέστερων στρωμάτων του λαού, του κατασκευαστικού τομέα, του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται στη διαδικασία διαμόρφωσης μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης, τα οποία τίθενται σε διαβούλευση με τα πολιτικά κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους.

    Εξέφρασε την ελπίδα ότι όλοι θα επιδείξουν, μέσα από το διάλογο, υψηλό αίσθημα ευθύνης για τελική διαμόρφωση του πακέτου μέτρων, τα οποία θα είναι ισορροπημένα.

    Επεσήμανε ότι τίποτα ακόμα δεν έχει αποφασιστεί και ότι οι επικρίσεις και η αντιπαράθεση δεν βοηθούν καθόλου.

    Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Χριστόφιας αναφέρθηκε σε 12 άξονες πολιτικής που θέτουν τα θεμέλια για μιαν πιο σύγχρονη κοινωνία και μιαν πιο ευημερούσα Κύπρο.

    Οι άξονες, όπως είπε, αφορούν την αναπτυξιακή πολιτική, την κοινωνική πολιτική, τη στεγαστική πολιτική, την υδατική πολιτική, την πολιτική για το συγκοινωνιακό πρόβλημα, την πολιτική για την παιδεία και τον πολιτισμό, την πολιτική για την υγεία, την αγροτική πολιτική, την ενεργειακή πολιτική, αειφόρο ανάπτυξη και οικολογική ισορροπία, τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας υπηρεσίας, την πολιτική για την έρευνα και την καινοτομία, τις νέες τεχνολογίες και την κοινωνία της πληροφορίας, και την πολιτική για την άμυνα.

    Καταλήγοντας στην εναρκτήρια του δήλωση, ο Πρόεδρος Χριστόφιας διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει την προσπάθεια με προγραμματισμό, σοβαρότητα και υπευθυνότητα για να υλοποιήσει αυτά που υποσχέθηκε.

    (ΣΣ. Θα ακολουθήσει ολοκληρωμένη είδηση)

    [02] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

    Την Ιερά Μονή Αποστόλου Βαρνάβα επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β`, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Καρπασίας Χριστόφορο και προσκύνησε τον Τάφο του Ιδρυτή της Εκκλησίας της Κύπρου, με την ευχή για γρήγορη απελευθέρωση και επανένωση του νησιού μας.

    Ο Αρχιεπίσκοπος πέρασε το πρωί από το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου, χωρίς διατυπώσεις και χωρίς να σταματήσει στο οδόφραγμα.

    Το αυτοκίνητο του Αρχιεπισκόπου, κατά την επίσκεψη του στα κατεχόμενα, συνοδεύεται από περιπολικό της ψευδοαστυνομίας.

    Φανερή ήταν η συγκίνηση του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου καθώς προσήλθε στην Μονή αλλά κι όταν βρέθηκε εντός της εκκλησίας για να προσκυνήσει τις άγιες εικόνες.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 22 March 2010 - 16:29:19 UTC