Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-03-24

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΣΕΜ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΕ ΦΟΡΟΙ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΛΙΝΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ
  • [04] ΣΚΟΚ - ``CYPRUS GRAND PRIX``

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΣΕΜ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Τη διαβεβαίωση ότι θα συνεχίσει τη μάχη για επανένωση της πατρίδας, έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας στους μαθητές από το βήμα του 15ου Συνεδρίου της ΠΣΕΜ, κάνοντας λόγο για σκοπέλους στο εσωτερικό μέτωπο.

    «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η μάχη, η επίπονη και η επίμονη που δίνουμε για επανένωση της πατρίδας μας, για τερματισμό της κατοχής και του εποικισμού, για λύση λειτουργική και βιώσιμη στηριγμένη σε αρχές, αυτή η ασταμάτητη μάχη από δικής μου πλευράς θα συνεχιστεί παρά τους σκοπέλους που συναντούμε και από έξω και από μέσα», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Παράλληλα, τους διαβεβαίωσε ότι στηρίζει τη θέση της ΠΣΕΜ στο θέμα της αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης στο 63ο, η οποία είναι κάθετα αντίθετη στο μέτρο αυτό.

    «Η Κυβέρνηση είναι μαζί σας σε ό,τι αφορά στο θέμα της αύξησης του ορίου αφυπηρέτησης στα 63 και θέλω να πιστεύω ότι και η Βουλή των Αντιπροσώπων δεν θα προβεί σε κινήσεις μονομερείς», είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου.

    Στο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Μιχάλης Φαραώ εξέφρασε την αντίθεση του οργανωμένου μαθητικού κινήματος για την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στο 63ο.

    «Για εμάς η επιλογή ήταν μονόδρομος μιας και πρόκειται καθαρά για ένα συντηρητικό, αντινεανικό και οπισθοδρομικό μέτρο. Ενα μέτρο που στέλλει κατευθείαν του νέους στην ανεργία», είπε, και πρόσθεσε πως η ΠΣΕΜ αγωνίστηκε τα τελευταία χρόνια μαζί με ολόκληρο το νεολαιίστικο κίνημα ενάντια στην επέκταση του ορίου.

    «Αποδείξαμε την αποφασιστικότητα αλλά και τη δύναμη και ορθότητα των θέσεων του μαθητικού κινήματος. Πιο τρανή απόδειξη ήταν η πρόταση νομοσχεδίου που κατέθεσε το Υπουργείο Εργασίας με το οποίο διασφαλίζεται η βιωσιμότητα του ταμείου χωρίς να αυξάνεται το όριο. Μαζί με το φοιτητικό κίνημα αγωνιστήκαμε και καταφέραμε να ψηφιστεί το νομοσχέδιο από την Βουλή, μιας και αρχικά κάποια κόμματα έκαναν αρχικά άλλες σκέψεις», ανέφερε.

    Σε σχέση με το ενδεχόμενο αύξησης του ορίου αφυπηρέτησης στους καθηγητές, ο Μιχάλης Φαραώ είπε πως η ΠΣΕΜ ζητά από την ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ, αλλά και από όλους να σεβαστούν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της ΟΕΛΜΕΚ, το οποίο απέρριψε το αίτημα για επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης με ποσοστό 68%.

    Ο Πρόεδρος της Επιτροπής των μαθητών αναφέρθηκε στο Κυπριακό, λέγοντας πως η ΠΣΕΜ συνεχίζει τον αγώνα για απαλλαγή της πατρίδας μας από την εισβολή και την κατοχή. «Αγωνιζόμαστε για μια δίκαιη λύση του κυπριακού προβλήματος, μια λύση διζωνικής δικοινοτικής Ομοσπονδίας στην βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ. Μια λύση που να επανενώνει το νησί μας. Μια λύση για όλους του Κυπρίους Ε/κ, Τ/κ, Λατίνους Αρμένιδες και Μαρωνίτες», είπε.

    [02] ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΕ ΦΟΡΟΙ

    Η Κύπρος πήρε την επίσημη έγκριση εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του νέου πλήρους αναθεωρημένου και αναβαθμισμένου ναυτιλιακού φορολογικού συστήματος της Κύπρου, το οποίο είχε υποβληθεί για επίσημη έγκριση, στα τέλη του Ιανουαρίου 2010.

    Σε ανακοίνωσή του, το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο αναφέρει ότι η έγκριση αυτή αποτελεί ίσως την πιο σημαντική επιτυχία, για την κυπριακή ναυτιλία από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του κυπριακού νηολογίου και της κυπριακής ναυτιλιακής βιομηχανίας, καθώς επίσης, την απρόσκοπτη συνέχιση της ουσιαστικής συνεισφοράς της ναυτιλιακής βιομηχανίας στην κυπριακή οικονομία, η οποία με βάση τα τελευταία διαθέσιμα επίσημα στατιστικά στοιχεία, ξεπερνά το 5% του ΑΕΠ, παρά τη συνεχιζόμενη διεθνή οικονομική κρίση.

    Οπως αναφέρει, ``με το νέο φορολογικό αυτό σύστημα, η Κύπρος θα καλύπτει πλήρως και με τη πιο σύγχρονη μορφή τους, τις τρεις βασικές ναυτιλιακές δραστηριότητες που προσφέρονται σήμερα στην παγκόσμια ναυτιλία, δηλαδή την πλοιοκτησία, την πλοιοδιαχείριση και τη ναύλωση πλοίων, καθιστώντας έτσι την Κύπρο, τη ναυτιλιακή μητρόπολη της Ευρώπης``.

    ``Ως εκ τούτου``, αναφέρεται στην ανακοίνωση, ``αναμένεται ότι μεγάλος αριθμός νέων ναυτιλιακών εταιρειών τόσον εντός, όσον και εκτός Ευρώπης, θα θελήσουν να επωφεληθούν από το νέο, πολύ ανταγωνιστικό, αλλά και συνάμα, πλήρως συμβατό με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, ναυτιλιακό φορολογικό σύστημα της Κύπρου, με την ίδρυση και λειτουργία νέων ναυτιλιακών γραφείων στην Κύπρο``.

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΛΙΝΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ

    Ο Υπουργός Υγείας Χρίστος Πατσαλίδης τόνισε την Τρίτη ότι στόχος ήταν και παραμένει η «ριζική αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, η αναδιοργάνωση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, η ορθότερη διαχείριση και η εισαγωγή μεθόδων διοίκησης στα νοσοκομεία μας».

    Σε διάσκεψη Τύπου για παρουσίαση της εισαγωγής κλινικών πρωτοκόλλων σε τρεις κλινικές του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ο Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην ανάγκη εισαγωγής μεθόδων ελέγχου και παρακολούθησης των δημόσιων νοσηλευτηρίων, λέγοντας ότι «εάν δεν έχω πρωτόκολλα να μου λένε ποια είναι η διαδικασία δεν θα μπορώ να ελέγξω και ο στόχος είναι να ελέγχουμε ότι ασκούμε όλοι σωστά αυτά τις πρακτικές».

    Ο Υπουργός Υγείας σημείωσε ότι «για να μπει τάξη χρειάζονται κανόνες και βάζοντας κανόνες επιτυγχάνεις και την τάξη», όσο όμως δεν βάζεις κανόνες, υπέδειξε, «γιατί μας αρέσει να κάνουμε ο,τι θέλουμε, αυτό δεν μπορεί να συνεχίσει, αφού απαιτούμε ένα σύγχρονο σύστημα υγείας» .

    Ο κ. Πατσαλίδης είπε ότι «μέσα από αυτά τα κλινικά πρωτόκολλα μπορούμε να βάλουμε κανόνες γιατί ο τομέας της υγείας χρειάζεται κανόνες, και μαζί με κάποια άλλα βήματα που θα σας ανακοινώσω σύντομα, θα πάμε προς τα εμπρός, βάζοντας βάσεις για μια νέα νοοτροπία προς την απαιτούμενη αναδιοργάνωση των υπηρεσιών υγείας και τη διασφάλιση συγχρόνως της υψηλής παροχής ποιότητας υπηρεσιών υγείας για τον Κύπριο πολίτη».

    [04] ΣΚΟΚ - ``CYPRUS GRAND PRIX``

    Με τους αγώνες του διπλού τραπ, ξεκινά στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο στα Λατσιά, το αγωνιστικό μέρος του ``CYPRUS GRAND PRIX 2010``, ένα αγωνιστικό και πολύ ανταγωνιστικό τετραήμερο που θα ολοκληρωθεί με την απονομή των επάθλων και την αποχαιρετιστήρια δεξίωση, την ερχόμενη Κυριακή.

    Ανακοίνωση της ΣΚΟΚ αναφέρει ότι πάνω από 400 σκοπευτές και σκοπεύτριες από 27 χώρες, συνθέτουν το μεγαλύτερο γκραν πρι στον κόσμο, που διεξάγεται στην Κύπρο.

    Την Πέμπτη το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνα διπλού τραπ ανδρών και εφήβων, τελικό ανδρών και απονομή επάθλων στους νικητές.

    Την Παρασκευή θα διεξαχθούν οι αγώνες τραπ και σκητ γυναικών και νεανίδων και το Σαββατοκύριακο αγώνες τραπ και σκητ ανδρών, εφήβων και βετεράνων και τελικούς ανδρών.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 24 March 2010 - 16:29:12 UTC