Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-03-31

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΟΡΑΜΣ ΚΑΝΤΟΥΝΑΣ
  • [02] ΚΥΠΡΟΣ - ΙΟΡΔΑΝΙΑ - ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
  • [03] ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΠΑΣΧΑ - ΜΕΤΡΑ

  • [01] ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΟΡΑΜΣ ΚΑΝΤΟΥΝΑΣ

    Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας απέρριψε την αίτηση του ζεύγους Οραμς για καταχώρηση έφεσης στην απόφαση Αποστολίδη εναντίον Οραμς.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο δικηγόρος του Μελέτη Αποστολίδη, Κωνσταντής Καντούνας, εξέφρασε ικανοποίηση για την απόφαση αυτή και ανέφερε ότι αποδεικνύεται πως η πρόσφατη απόφαση του ΕΔΑΔ με την οποία αναγνωρίζεται η λεγόμενη επιτροπή αποζημιώσεων ως εσωτερικό ένδικο μέσο, δεν επηρεάζει τις αγωγές, όπως αυτές του κ. Αποστολίδη.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Καντούνας είπε ότι οι Οραμς έχουν ήδη μετακομίσει από το σπίτι που είχαν παράνομα κτίσει στην Λάπηθο και έχουν εγκαταλείψει την κατοικία.

    Ο κ. Καντούνας σημείωσε ότι επειδή δεν έχουν ακόμη καταβληθεί οι αποζημιώσεις, έχει εξασφαλιστεί διάταγμα από το βρετανικό δικαστήριο, με το οποίο δεσμεύεται η περιουσία του ζεύγους Οραμς στη Βρετανία.

    [02] ΚΥΠΡΟΣ - ΙΟΡΔΑΝΙΑ - ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

    Κύπρος και Ιορδανία υπέγραψαν μνημόνιο συναντίληψης για την ανάπτυξη των αερομεταφορών μεταξύ των δύο χωρών ενώ μονογραφήθηκε και νέα διμερής αεροπορική συμφωνία, αναφέρει σημερινή επίσημη ανακοίνωση.

    Η νέα διμερής αεροπορική συμφωνία περιλαμβάνει πρόνοιες που αφορούν την ασφάλεια πτήσεων και την ασφάλεια κατά εκνόμων ενεργειών καθώς επίσης προνοεί και την αύξηση του αριθμού των αεροπορικών εταιριών που καθορίζονται από κάθε χώρα για να εκτελούν τα εγκεκριμένα δρομολόγια.

    Το μνημόνιο συναντίληψης καθορίζει τη συχνότητα των πτήσεων των αεροπορικών εταιριών, δίδοντας τους το δικαίωμα να εκτελούν πτήσεις επί καθημερινής βάσεως. Επιπλέον, δόθηκε έγκριση για πραγματοποίηση τριών πτήσεων ανά εβδομάδα σε φορτηγά αεροσκάφη των Ιορδανικών Αερογραμμών, καταλήγει η ανακοίνωση.

    [03] ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΠΑΣΧΑ - ΜΕΤΡΑ

    Επιπρόσθετα μέτρα για πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων αλλά και για διευκόλυνση του κοινού κατά την περίοδο των γιορτών του Πάσχα και συγκεκριμένα από τη Μεγάλη Πέμπτη 1η Απριλίου μέχρι και την Δευτέρα του Πάσχα 5 Απριλίου, ανακοίνωσε η Αστυνομία.

    Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν μηχανοκίνητες περιπολίες, καθώς και ρύθμιση και έλεγχο της τροχαίας κίνησης, με ιδιαίτερη έμφαση στις παραβάσεις που αφορούν την υπερβολική ταχύτητα, το επικίνδυνο προσπέρασμα, τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης.

    Επιπρόσθετα, την Κυριακή 4 Απριλίου, 2010 από τις 10π.μ. μέχρι τις 2μ.μ. και τη Δευτέρα του Πάσχα από τις 3.30μ.μ. μέχρι τις 8μ.μ. τα μέλη του Τμήματος Τροχαίας Λευκωσίας θα στελεχώνουν τα φώτα τροχαίας Περιστερώνας Ακακίου, καθώς και τον κυκλικό κόμβο Ακακίου, ενώ τα μέλη του Τμήματος Τροχαίας Μόρφου θα στελεχώνουν τα φώτα τροχαίας Αστρομερίτη.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 31 March 2010 - 18:29:11 UTC