Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-06-01

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ - ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ
  • [02] ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΟΥ
  • [03] ΔΙΑΣΚΕΨΗ - ΚΥΠΡΙΟΙ - ΓΑΖΑ

  • [01] ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ - ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

    Αναβολή της συζήτησης του Κανονισμού για το λεγόμενο απευθείας εμπόριο αποφάσισαν, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, οι συντονιστές της Επιτροπής Νομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στη συνεδρία της Τρίτης επρόκειτο να συζητηθεί και να ψηφισθεί η γνωμοδότηση που ετοίμασε ο εισηγητής, ευρωβουλευτής του Λαϊκού Κόμματος Κουρτ Λέχνε, η οποία σύμφωνα με κοινοτικές πηγές είναι θετική για την Κυπριακή Δημοκρατία.

    Ωστόσο, στη συνεδρία των συντονιστών της Επιτροπής Νομικών αποφασίστηκε αναβολή της συζήτησης, δεδομένου ότι ο Κανονισμός για το απευθείας εμπόριο έχει παραπεμφθεί ήδη ενώπιον της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο θα κληθεί να αποφασίσει για τη στάση που θα τηρήσει το Σώμα.

    Σημειώνεται ότι δεν έχει ακόμη καθοριστεί το χρονικό σημείο εξέτασης του Κανονισμού από τη Διάσκεψη των Προέδρων.

    [02] ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΟΥ

    Η Κυπριακή Πολιτεία, αναλαμβάνοντας έμπρακτα την ευθύνη της αυτή, διατηρεί ψηλά στις προτεραιότητες της τις πολιτικές και τις δράσεις για το παιδί και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων του. Στο πλαίσιο αυτό στηρίζει με συνέπεια το θεσμό του Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, όπως και τις εθελοντικές οργανώσεις που έχουν στο πεδίο της δράσης τους το παιδί. Αυτό αναφέρει σε μήνυμά του για τη Διεθνή Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, σημειώνοντας πως η σημερινή μέρα επαναφέρει στο προσκήνιο την ευθύνη και υποχρέωση μας να διασφαλίσουμε την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών μας σε ένα υγιές περιβάλλον που να σέβεται τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά τους.

    Ο κ. Στεφάνου είπε πως στη χώρα μας η εφαρμογή των δικαιωμάτων και η μέριμνα για το παιδί βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Στόχος μας είναι η διαμόρφωση και η ενίσχυση όλων των απαραίτητων κοινωνικών συνθηκών που θα επιτρέπουν την έμπρακτη εφαρμογή των δικαιωμάτων για όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά. Πρόσθεσε πως στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης είναι η ενίσχυση του ρόλου των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, ώστε αυτές να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στις ανάγκες της κάθε εξυπηρετούμενης οικογένειας, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιομορφίες και ιδιαιτερότητες της στα πλαίσια μιας διαπολιτισμικής προσέγγισης, το παιδοκεντρικό και δημοκρατικό σχολείο, φιλικό προς όλα τα παιδιά, μέσα από την εν εξελίξει εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, η διαμόρφωση δομών οι οποίες να επιτρέπουν την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε κάθε παιδί σε πλαίσια που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της παιδικής ηλικίας και η πολύπλευρη στήριξη των παιδιών με ειδικές ανάγκες.

    Ασφαλώς, μέγιστη προτεραιότητα είναι η επίλυση του Κυπριακού και η επανένωση της πατρίδας και του λαού μας έτσι ώστε τα παιδιά της Κύπρου να διασφαλίσουν ένα μέλλον που να παρέχει μόνιμη ειρήνη, ασφάλεια, ευτυχία και ευημερία, κατέληξε ο Εκπρόσωπος.

    [03] ΔΙΑΣΚΕΨΗ - ΚΥΠΡΙΟΙ - ΓΑΖΑ

    Με πρωτοβουλία των αντιπροσωπιών της Κύπρου, της Δανίας, της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Σουηδίας, στο κείμενο της Συνεισφοράς της 43ης Διάσκεψης των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των Κρατών Μελών της ΕΕ (COSAC) συμπεριλήφθηκε αναφορά στα γεγονότα της Γάζας.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η Διάσκεψη της COSAC καταδικάζει την ισραηλινή στρατιωτική επίθεση κατά των πλοίων που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και καλεί το Συμβούλιο της ΕΕ να ζητήσει τη διεξαγωγή ανεξάρτητης διεθνούς έρευνας για το γεγονός υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Η Διάσκεψη στηρίζει την έκκληση της ΕΕ για άμεση άρση των περιορισμών ώστε να καταστεί δυνατή η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας και αγαθών και η διέλευση προσώπων στη Γάζα. Επιπρόσθετα, με την ευκαιρία της πραγματοποίησης της Διάσκεψης, οι αντιπροσωπίες της Προεδρίας της ΕΕ 2011-2012, δηλαδή της Πολωνίας, της Δανίας και της Κύπρου, πραγματοποίησαν συνάντηση κατά την οποία συζήτησαν τη μελλοντική τους συνεργασία για την προετοιμασία της Διάσκεψης της COSAC και γενικότερα άλλων διακοινοβουλευτικών δραστηριοτήτων τους στα πλαίσια της επικείμενης ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

    Οι εργασίες της 43ης Διάσκεψης των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των Κρατών Μελών της ΕΕ (COSAC) ολοκληρώθηκαν στη Μαδρίτη. Τη Βουλή των Αντιπροσώπων εκπροσώπησαν στη Διάσκεψη ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκος Κλεάνθους και τα μέλη της Επιτροπής, Δημήτρης Συλλούρης, Αριστος Αριστοτέλους, Τάσος Μητσόπουλος και Φειδίας Σαρίκας. Η Διάσκεψη υιοθέτησε Συμπεράσματα και Συνεισφορά, η οποία αποστέλλεται προς τα θεσμικά όργανα της ΕΕ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 1 June 2010 - 17:29:14 UTC