Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-06-03

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΠΑ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΥ XVI - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • [02] ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΠΑ
  • [03] ΥΠΕΞ ΒΟΥΛΗ SCHENGEN

  • [01] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΠΑ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΥ XVI - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

    Φτάνει την Παρασκευή, 4 Ιουνίου, στην Κύπρο για επίσημη τριήμερη επίσκεψη ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπας Βενέδικτος XVI.

    Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης, ο Πάπας Βενέδικτος αναμένεται να αφιχθεί στο διεθνές αεροδρόμιο Πάφου την Παρασκευή στις 14:00, όπου και θα τον υποδεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και η σύζυγός του, Ελση.

    Στην τελετή υποδοχής θα μιλήσει ο Πρόεδρος Χριστόφιας και θα ανταπαντήσει ο Πάπας Βενέδικτος, ο οποίος θα ευλογήσει ένα δενδρύλλιο ελιάς, το οποίο σε κατοπινό στάδιο θα φυτευτεί σε χώρο του αεροδρόμιο ως ανάμνηση της επίσκεψής του Ποντίφικα στο νησί.

    Στη συνέχεια, ο Ποντίφικας θα μεταβεί στην Κάτω Πάφο και στην Εκκλησία της Αγίας Κυριακής Χρυσοπολίτισσας, όπου θα παραστεί σε Οικουμενική Ιερουργία, κατά την έναρξη της οποίας ο προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β θα απευθύνει χαιρετισμό στον Αγιο Πατέρα.

    [02] ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΠΑ

    Η Ιερά Σύνοδος θεωρεί το όλο θέμα το οποίο δημιουργήθηκε από δηλώσεις στα ΜΜΕ σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου στην Κύπρο «ως λήξαν και παραπέμπει στην απόφαση της προηγούμενης συνεδρίας της και στο περιεχόμενο που εξέδωσε» δήλωσε ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, μετά την δεύτερη του έτους τακτική συνεδρία της Ιεράς Συνόδου, η οποία κράτησε περισσότερο από τέσσερεις ώρες.

    Ο Μητροπολίτης Πάφου είπε ότι κατά τη συνεδρία συζητήθηκαν οι «τελευταίες λεπτομέρειες της επικείμενης επίσκεψης την Κύπρο του Πάπα Ρώμης Βενέδικτου 16ου και η Ιερά Σύνοδος θεωρεί το όλο θέμα το οποίο δημιουργήθηκε από δηλώσεις στα ΜΜΕ «ως λήξαν και παραπέμπει στην απόφαση της προηγούμενης συνεδρίας της και στο περιεχόμενο που εξέδωσε».

    Σε ερώτηση σχετικά με την επίσκεψη του Πάπα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή το Σάββατο και ποιοι Συνοδικοί δεν θα λάβουν μέρος ο Μητροπολίτης Πάφου είπε ότι «δεν το ξέρω αυτό αλλά είναι όλοι προσκεκλημένοι και όσοι θέλουν μπορούν να έρθουν».

    «Η απόφαση της προηγούμενης Συνόδου ήταν όσοι θέλουν να έρθουν» ανέφερε και πρόσθεσε ότι η παρουσία των Συνοδικών στην υποδοχή του Πάπα και στο γεύμα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή «δεν είναι υποχρεωτική».

    [03] ΥΠΕΞ ΒΟΥΛΗ SCHENGEN

    Υπάρχει πολιτική απόφαση και δέσμευση της Κυβέρνησης, για την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στο χώρο Schengen, κάτι που αποτελεί και νομική υποχρέωση της έναντι της Ευρωπαϊκής Ενωσης, εξήγησε ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, ο οποίος παρέστη στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη της, αναφορικά με την πορεία ένταξης της Κύπρου στη ζώνη Schengen.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι μέχρι σήμερα η Κύπρος έχει αξιολογηθεί θετικά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στους δύο από τους πέντε τομείς του Schengen, ενώ υπολείπεται να εξεταστεί στους υπόλοιπους τρεις.

    Επισήμανε δε ότι η όποια καθυστέρηση έχει παρατηρηθεί από πλευράς Κύπρου στη διαδικασία εναρμόνισης οφείλεται σε αντικειμενικούς λόγους.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 3 June 2010 - 17:29:12 UTC