Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-06-06

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΠΑΣ - ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ - ΟΜΙΛΙΑ

  • [01] ΠΑΠΑΣ - ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Συνεχίζει και ολοκληρώνει την Κυριακή την τριήμερη επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπας Βενέδικτος 16ος.

    Το πρωί της Κυριακής, ο Πάπας Βενέδικτος μεταβαίνει στο Στάδιο Ελευθερία όπου θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία. Ο Πάπας, μετά την απαγγελία του Angelus, θα παραδώσει αντίγραφο του Κειμένου Εργασίας (Instrumentum Laboris) σε κάθε ένα από τα μέλη του Ειδικού Συμβουλίου της Συνόδου των Επισκόπων.

    Το μεσημέρι ο Πάπας Βενέδικτος θα παρακαθίσει σε γεύμα με τους Πατριάρχες και Επισκόπους του Ειδικού Συμβουλίου της Συνόδου των Επισκόπων, τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο ΙΙ και μέλη της παπικής συνοδείας.

    Αργότερα ο Ποντίφικας θα επισκεφθεί τη μαρωνίτικη εκκλησία της Παναγίας των Χαρίτων στη Λευκωσία, όπου θα τον υποδεχθεί ο Αρχιεπίσκοπος Σουέιφ, ο οποίος θα του δωρίσει αναμνηστικό δώρο. Ο Ποντίφικας και οι ιερείς θα προσευχηθούν.

    Στις 17:45 ο Πάπας Βενέδικτος θα μεταβεί στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας απ όπου και θα αποχωρήσει από το νησί.

    Στο αεροδρόμιο θα πραγματοποιηθεί αποχαιρετιστήρια τελετή στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και της Πρώτης Κυρίας, Ελσης. Στην τελετή θα μιλήσει ο Πρόεδρος Χριστόφιας και θα ανταπαντήσει ο Ποντίφικας.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ - ΟΜΙΛΙΑ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας τόνισε σήμερα ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να ασκήσει την επιρροή της πάνω στην Τουρκία, υποδεικνύοντας ότι είναι καιρός να αντιληφθούν όλοι ότι προέχει η συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο και όχι η εξυπηρέτηση των στενών συμφερόντων που έχουν να κάνουν με τη γεωστρατηγική θέση της Τουρκίας.

    Σε ομιλία του κατά την τελετή υποδοχής της Α.Α. Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄ στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι «σε αντίθετη περίπτωση, δημιουργούνται κίνδυνοι για την ειρήνη και τη σταθερότητα σε ολόκληρη την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Οι θλιβερές εξελίξεις των τελευταίων ημερών που σχετίζονται με τη Γάζα ας προβληματίσουν».

    Απευθυνόμενος προς τον Πάπα Βενέδικτο, ο Πρόεδρος Χριστόφιας τον διαβεβαίωσε για την επιθυμία της Κύπρου να εμβαθύνει περαιτέρω τη συνεργασία με την Αγία Εδρα στον τομέα της αναπτυξιακής βοήθειας

    Καλωσορίζοντας τον Πάπα Βενέδικτο, μετά την κατ ιδίαν συνάντηση που είχαν, που διήρκεσε 30 λεπτά, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι είναι «μεγάλη τιμή για την Κυπριακή Κυβέρνηση, τον κυπριακό λαό και εμένα προσωπικά, να Σας υποδεχθούμε στο Προεδρικό Μέγαρο, στο σπίτι όλων των Κυπρίων. Η Κύπρος, νησί φιλόξενο, Σας καλωσορίζει και Σας αγκαλιάζει ζεστά».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 6 June 2010 - 9:29:14 UTC