Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-06-12

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΩΝ ΔΙΑΣΚΕΨΗ - ΛΗΞΗ
  • [02] ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΛΕΜΕΣΟΣ
  • [03] ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
  • [04] ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΑΥΞΗΣΗ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΩΝ ΔΙΑΣΚΕΨΗ - ΛΗΞΗ

    Το Συμβούλιο της Ευρώπης και η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) υποστηρίζουν πλήρως τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για λύση του Κυπριακού, δήλωσε το Σάββατο ο Πρόεδρος της ΚΣΣΕ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εκφράζοντας την ευχή να επιτευχθεί διαρκή ειρήνη.

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη με τον Πρόεδρο της Βουλής Μάριο Καρογιάν, μετά τη λήξη της Διάσκεψης Προέδρων Ευρωπαϊκών Κοινοβουλίων στη Λεμεσό, ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι εγκαθίδρυσε ``πολύ καλές προσωπικές σχέσεις`` με τον κ. Καρογιάν και προσμένει να τον ξανασυναντήσει, πιθανόν το Φθινόπωρο, όταν θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

    Ο κ. Καρογιάν είπε ότι η Κύπρος και ο λαός της προσβλέπουν στη στήριξη των συμμετεχόντων ειδικότερα για στήριξη των δικαιωμάτων τους, προκειμένου να δούμε επιτέλους το Κυπριακό να καταλήγει σε μια δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση, επισημαίνοντας ότι η Κύπρος και ο λαός της δικαιούνται να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με όλα τα κράτη και όλους τους λαούς της Ευρώπης.

    Ανοίγοντας τη δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι ``αυτή η Διάσκεψη ήταν πραγματικά πολύ επιτυχής``, προσθέτοντας ότι ``πάνω από 50 πρόεδροι και αντιπρόεδροι κοινοβουλίων συμμετείχαν στη Διάσκεψη, πράγμα που ``επιβεβαιώνει ότι η ΚΣΣΕ είναι το μεγαλύτερο πανευρωπαϊκό κοινοβουλευτικό φόρουμ``.

    Επεσήμανε ότι ``με όλη αυτή τη διαφορετικότητα, καταφέραμε να μιλήσουμε την ίδια γλώσσα, τη γλώσσα της δημοκρατίας, του πλουραλισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη γλώσσα των βαθύτερων μας πεποιθήσεων``.

    Ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι ``είναι μέσα σε αυτό το πνεύμα που προσεγγίσαμε τα δύο πολύ σημαντικά θέματα της Διάσκεψης μας``, δηλαδή ``Τα Δικαιώματα και οι Ευθύνες της Αντιπολίτευσης στα Κοινοβούλια`` και ``Τα Εθνικά Κοινοβούλια και το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο: Η εφαρμογή της αρχής της μη διάκρισης``.

    ``Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι όλοι υποστηρίξαμε αυτές τις αρχές, αλλά υπάρχει ακόμη μακρύς δρόμος από τη γενική αποδοχή στη συγκεκριμένη εφαρμογή, και εδώ είναι που βλέπω την κύρια αξία αυτής της Διάσκεψης. Μπορούμε να μάθουμε ο ένας από τον άλλο την καλύτερη πρακτική και να μάθουμε από τα λάθη μας``, επεσήμανε.

    Επίσης, ευχαρίστησε τον κ. Καρογιάν για τη φιλοξενία της Διάσκεψης, σημειώνοντας ότι εγκαθίδρυσαν ``πολύ καλές προσωπικές σχέσεις``.

    ``Προσμένω να τον ξανασυναντήσω όταν θα επιστρέψω για την επίσημη μου επίσκεψη, ελπίζω αυτό το Φθινόπωρο``, πρόσθεσε.

    Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι ``το Συμβούλιο της Ευρώπης και η Κοινοβουλευτική Συνέλευση υποστηρίζουν πλήρως τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις και την ειρηνευτική διαδικασία στο νησί, και ελπίζουμε ότι θα φθάσουν σε διαρκή ειρήνη και λύση``.

    Σε άλλη ερώτηση, ο κ. Καρογιάν είπε ότι ``είναι με μεγάλη χαρά που είχαμε εδώ στην Κύπρο και συμπροέδρευε της Διάσκεψης`` ο κ. Τσαβούσογλου, προσθέτοντας ότι ``η συνεργασία ήταν άψογη και μάλιστα υπήρξε και ένας πολύ καλός συντονισμός από την αρχή μέχρι το τέλος``.

    ``Ο κ. Τσαβούσογλου θα επισκεφθεί την Κύπρο επίσημα. Του έχω αποστείλει πρόσκληση να επισκεφθεί την Κύπρο και αυτή η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί``, πρόσθεσε.

    Ερωτηθείς για την απουσία της Τουρκίας από τη Διάσκεψη, ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι βρισκόταν στην Κύπρο ως Πρόεδρος της ΚΣΣΕ και δεν ήταν σε θέση να απαντήσει, παραπέμποντας τους δημοσιογράφους στον Πρόεδρο της τουρκικής Βουλής.

    Κλείνοντας τη δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κ. Καρογιάν είπε ότι κατά τη Διάσκεψη ``σταθήκαμε με υψηλό αίσθημα ευθύνης σε θέματα που αφορούν κυρίως τα ανθρώπινα δικαιώματα και, στη βάση των αρχών και διακηρύξεων της ΚΣΣΕ, αναζητήσαμε τρόπους στήριξης και διαφύλαξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων``.

    ``Ασχοληθήκαμε, επίσης, με ζητήματα που αφορούν το ρόλο και τις ευθύνες των κοινοβουλίων, το ρόλο των κυβερνώντων κομμάτων, αλλά κυρίως του ρόλου της αντιπολίτευσης σε ένα δημοκρατικό κοινοβούλιο``, είπε.

    Επίσης, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Διάσκεψη ``μας έχει καταστήσει ακόμα πιο θερμούς και πιο ισχυρούς πρεσβευτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων``.

    Πρόσθεσε ότι η Κύπρος και ο λαός της προσβλέπουν στη στήριξη των συμμετεχόντων ειδικότερα για στήριξη των δικαιωμάτων τους, ``προκειμένου να δούμε επιτέλους το Κυπριακό να καταλήγει σε μια δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση``.

    ``Η Κύπρος και ο λαός της δικαιούνται να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με όλα τα κράτη και όλους τους λαούς της Ευρώπης``, κατέληξε.

    Η επόμενη Διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Στρασβούργο το 2012.

    [02] ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΛΕΜΕΣΟΣ

    Η Διάσκεψη των Προέδρων Ευρωπαϊκών Κοινοβουλίων ήταν μια εξαίρετη συνεύρεση, και έδωσε την ευκαιρία για συζήτηση σημαντικών θεμάτων και για διμερείς επαφές, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Μάριος Καρογιάν.

    Σε καταληκτική του ομιλία στη Διάσκεψη, ο κ. Καρογιάν είπε ότι ``η φετινή Διάσκεψη Προέδρων Ευρωπαϊκών Κοινοβουλίων, την οποία η Βουλή των Αντιπροσώπων και εγώ προσωπικά είχαμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε στην Κύπρο αυτές τις δύο ημέρες, έχει ολοκληρωθεί.``

    ``Ηταν, πιστεύω, μια εξαίρετη συνεύρεση, που μας έδωσε μια μοναδική ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις, σε ένα ζεστό και φιλικό κλίμα, για τα δυο σημαντικά θέματα που απασχόλησαν τη Διάσκεψη``, είπε.

    Πρόσθεσε ότι ``παράλληλα, μάς δόθηκε η δυνατότητα πραγματοποίησης διμερών επαφών και κατ ιδίαν συναντήσεων για ανταλλαγή απόψεων, σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος``.

    [03] ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει στις 14-15 Ιουνίου ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας Γεώργιος Νικητιάδης.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο κ. Νικητιάδης φθάνει στην Κύπρο τη Δευτέρα, 14 Ιουνίου. Ο Ελληνας Υφυπουργός θα έχει συνάντηση στις 10.00 της ίδιας ημέρας με τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνη Πασχαλίδη, στο Υπουργείο Εμπορίου.

    Το μεσημέρι ο κ. Νικητιάδης θα έχει συνάντηση με το Γενικό Διευθυντή του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Κώστα Παπακώστα. Στη συνάντηση θα παρίσταται και ο Διευθυντής του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Δημήτριος Απόκης. Την Τρίτη, 15 Ιουνίου, ο Υφυπουργός Πολιτισμού της Ελλάδας θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Ανδρέα Δημητρίου.

    [04] ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΑΥΞΗΣΗ

    Αύξηση 4,7% σημείωσαν οι αφίξεις τουριστών το Μάιο του 2010 και ανήλθαν σε 258.014 σε σύγκριση με 246.546 το Μάιο του 2009. Για την περίοδο Ιανουαρίου Μαΐου 2010 οι αφίξεις τουριστών ανήλθαν σε 602.678 σε σύγκριση με 622.070 την αντίστοιχη περίοδο του 2009, σημειώνοντας μείωση 3,1%.

    Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, τον Μάιο σημειώθηκε αύξηση 42,5% στις αφίξεις τουριστών από τη Ρωσία (από 19.412 το Μάιο του 2009 σε 27.668 το Μάιο του 2010) και αύξηση 10,6% από τη Σουηδία (από 14.927 σε 16.512 φέτος).


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 12 June 2010 - 13:29:12 UTC