Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-07-03

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΗΠΑ - ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ
  • [02] ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΥΠΕΞ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΕ
  • [03] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

  • [01] ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΗΠΑ - ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ

    Η Αστυνομία έπραξε ότι ήταν δυνατό, στα πλαίσια εκτέλεσης του εντάλματος σύλληψης που εκκρεμούσε εναντίον του 54χρονου Κρίστοφερ Ρόμπερτ Μέτσος, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός.

    Οσον αφορά το αίτημα των αμερικανικών Αρχών για παράδοση των προσωπικών αντικειμένων του 54χρονου που κατασχέθηκαν όταν συνελήφθη στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ο κ. Κατσουνωτός είπε πως ``το αίτημα διαβιβάστηκε (μέσω του Υπουργείου Δικαιοσύνης) στην Αστυνομία και συγκεκριμένα στον Αρχηγό, ο οποίος βρίσκεται σε διαβούλευση και συνεννόηση με τον Γενικό Εισαγγελέα για να διαπιστωθεί κατά πόσο θα ικανοποιηθεί το αίτημα δικαστικής συνδρομής, στη βάση των προνοιών της σύμβασης που αφορά την έκδοση φυγόδικων, αλλά και τη διαχείριση τεκμηρίων που σχετίζονται με την υπόθεση``.

    «Το γεγονός ότι αφέθηκε ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους, είναι ένα ερώτημα εύλογο και βασανιστικό, το οποίο θα πρέπει να τεθεί προς την κατεύθυνση της δικαστικής εξουσίας``, πρόσθεσε.

    Σε δηλώσεις του από τη Λεμεσό, είπε πως ``οι μέχρι σήμερα πληροφορίες δεν κάνουν σαφή λόγο για το αν έχει εγκαταλείψει ή όχι την επικράτεια της Δημοκρατίας``, σημειώνοντας ωστόσο ότι ``είναι αυτονόητο ότι η πάροδος μεγάλου διαστήματος, από τη στιγμή που χάθηκαν τα ίχνη του, αφήνει να εννοηθεί ή φανερώνει ότι ενδεχομένως έχει εγκαταλείψει το έδαφος της Δημοκρατίας, αλλά με ποιο μέσο ή από ποιο σημείο, αυτό δεν είναι ξεκάθαρο``.

    Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο καταζητούμενος χρησιμοποιούσε πλαστή ταυτότητα, ο κ. Κατσουνωτός είπε ``δεν θα σπεύσω να επιβεβαιώσω άλλες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, εκείνο που μπορώ να επιβεβαιώσω είναι ότι από πλευράς των κυπριακών Αρχών καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για εντοπισμό του καταζητούμενου προσώπου και για να διαπιστωθεί κάτω από ποιες συνθήκες έχει διαφύγει ή όχι από το νησί``.

    Ερωτηθείς γιατί η Αστυνομία δεν προχώρησε σε παρακολούθηση του υπόπτου, όταν αυτός αφέθηκε ελεύθερος από το δικαστήριο, ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας είπε ότι ``έστω και διακριτική παρακολούθηση, μπορούσε να ήταν αποτελεσματική μέχρι ενός σημείου. Από εκεί και πέρα δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να παραβιάζει την προσωπική ή την ιδιωτική ζωή οποιουδήποτε προσώπου, για να διασφαλίσει ότι δεν θα διαφύγει από τον έλεγχο των ανακριτικών Αρχών``.

    [02] ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΥΠΕΞ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΕ

    Η Βρετανία είναι ο πιο αποφασιστικός υποστηρικτής της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και θα επιδιώξει την περαιτέρω ενίσχυση των μεταξύ τους δεσμών, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Ουϊλιαμ Χέιγκ, σε ομιλία του, στο Φόρεϊν Οφις για τα κύρια γνωρίσματα της πολιτικής που θα ακολουθήσει.

    Ο κ. Χέιγκ χαρακτήρισε την τουρκική οικονομία σαν τη, με ταχύτερους ρυθμούς, αναδυόμενη οικονομία στην Ευρώπη, επεσήμανε τη δραστηριότητα της Αγκυρας στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή και στην Κεντρική Ασία και είπε ότι η κυβέρνηση του θα καταβάλει μια «ξεχωριστή διπλωματική προσπάθεια να εργασθούμε μαζί με την Τουρκία, κάνοντας αρχή με μια πολύ σημαντική επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών την ερχόμενη βδομάδα με πρόσκλησή μου».

    Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν η Βρετανία στηρίζεται περισσότερο στο ρόλο της Τουρκίας για λύση του Μεσανατολικού, ο κ. Χέιγκ είπε: «Θέλουμε να εργασθούμε στενά με την Τουρκία για μια σειρά θεμάτων εξωτερικής πολιτικής χωρίς να σημαίνει ότι συμπίπτουν οι απόψεις μας σε όλα αυτά τα θέματα. Αφού είμαστε ο πιο ισχυρός υποστηρικτής της ένταξης της στην Ευρωπαϊκή Ενωση, είμαστε σε καλή θέση, εντός της Ενωσης να αναπτύξουμε στενούς δεσμούς με την Τουρκία».

    [03] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

    Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση έχει και την πολιτική βούληση, αλλά και τη διάθεση, παρά την οικονομική κρίση, να δημιουργήσει υποδομές και θεσμούς «που θα δώσουν στον πολιτισμό μια νέα δυναμική και ένα νέο πλατύτερο ορίζοντα», έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

    Σε χαιρετισμό του το βράδυ της Παρασκευής στα εγκαίνια του Δημοτικού Πολιτιστικού Κέντρου «Πάνος Σολομωνίδης» στη Λεμεσό ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ότι ο πολιτισμός βρίσκεται στις προτεραιότητες της κυβέρνησης και επεσήμανε πως ως εκ τούτου προωθείται σειρά μέτρων για την πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου και για την υλοποίηση όλων των προγραμματικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης.

    «Επιδιώκουμε την οικονομική ενίσχυση του τομέα του πολιτισμού μέσα από τους κρατικούς προϋπολογισμούς και τα κοινοτικά και άλλα διεθνή ταμεία» είπε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 3 July 2010 - 13:29:13 UTC