Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-07-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΗΓΕΤΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [02] ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ
  • [03] ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑ - ΑΠΟΚΟΠΗ
  • [04] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΚΤΙΝΟ-ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ

  • [01] ΗΓΕΤΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα συναντηθούν ξανά την Παρασκευή το πρωί για να συνεχίσουν τη συζήτηση επί του περιουσιακού στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για λύση του Κυπριακού.

    Η συνάντηση των δύο ηγετών θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στην προστατευόμενη από τα Ηνωμένα Εθνη περιοχή στο αεροδρόμιο Λευκωσίας.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου αναμένεται να συνεχίσουν τη συζήτηση για το κεφάλαιο των περιουσιών.

    Η προηγούμενη συνάντηση των ηγετών πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουνίου.

    Σε σύντομη δήλωσή του ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Αλεξάντερ Ντάουνερ είπε ότι οι δύο ηγέτες είχαν μια ειλικρινή και φιλική συζήτηση και πρόσθεσε ότι μπήκαν σε μια πιο ουσιώδη συζήτηση του περιουσιακού».

    [02] ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ

    Μετά από μακρά συζήτηση και αντεγκλήσεις σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων καταψήφισε με 26 ψήφους εναντίον και 21 ψήφους υπέρ το νομοσχέδιο για αύξηση του εταιρικού φόρου από 10% σε 11% και με 31 ψήφους εναντίον και 16 υπέρ το νομοσχέδιο για τη φορολογία της ακίνητης περιουσίας.

    Νωρίτερα καταψήφισε τροπολογία του ΚΣ ΕΔΕΚ στο νομοσχέδιο για τον εταιρικό φόρο με 21 ψήφους υπέρ και 26 εναντίον. Η τροπολογία προέβλεπε αύξηση της φορολογίας για κέρδη πέραν των 40.000 ευρώ και την προσθήκη σε ό,τι αφορά προσωρινές διατάξεις με ισχύ κατά τα έτη 2010 και 2011.

    [03] ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑ - ΑΠΟΚΟΠΗ

    Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε ομόφωνα την αποκοπή κατά 10% της αντιμισθίας των βουλευτών, ως μια πράξη υποστήριξης των προσπαθειών για μείωση των κρατικών εξόδων εν μέσω της οικονομικής κρίσης.

    Σύμφωνα με δηλώσεις βουλευτών, η αποκοπή κατά 10% θα γίνεται στο βασικό μισθό των βουλευτών, που αντιστοιχεί σε 341 ευρώ μηνιαίως. Η πρόταση θα έχει ισχύ για δύο χρόνια, μέχρι το τέλος Ιουλίου του 2012.

    [04] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΚΤΙΝΟ-ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ

    Ο Υπουργός Υγείας Χρίστος Πατσαλίδης δήλωσε ότι η βούληση της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας για δημιουργία Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου στη Λεμεσό ``είναι τεράστια``.

    Σε δηλώσεις μετά από συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Λεμεσού και αντιπροσωπεία της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου, ο κ. Πατσαλίδης είπε ότι ``η πολιτική μας βούληση, σημείωσε καταδεικνύεται και από την ένταξη της διαδικασίας για την ανέγερση του Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου στη Λεμεσό στους προϋπολογισμούς``.

    Πρόκειται, πρόσθεσε, για ένα έργο πολυσύνθετο και πολύπλοκο, η δημιουργία του οποίου αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την παρούσα διακυβέρνηση, καθώς θα συμβάλει στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 8 July 2010 - 17:29:13 UTC