Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-07-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ - ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΕΡΟΓΛΟΥ
  • [02] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

  • [01] ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ - ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΕΡΟΓΛΟΥ

    Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο Ντερβίς Ερογλου, συναντώνται εκ νέου την Πέμπτη, στο πλαίσιο των επαφών που καθόρισαν οι ίδιοι κατά την τελευταία τους συνάντηση στις 9 Ιουλίου.

    Η συνάντηση των δύο ηγετών θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στην προστατευόμενη από τα Ηνωμένα Εθνη περιοχή στο αεροδρόμιο Λευκωσίας.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο κ. Ερογλου συζήτησαν κατά την τελευταία τους συνάντηση το περιουσιακό, θέμα που αποτέλεσε αντικείμενο συνάντησης και των συμβούλων τους, Γιώργου Ιακώβου και Κουντρέτ Οζερσάι.

    Οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν επίσης στις 28 Ιουλίου, στις 4 και στις 10 Αυγούστου. Θα υπάρξει μια σύντομη διακοπή και θα ξανασυναντηθούν στις 31 Αυγούστου.

    [02] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Κύπρος και Ελλάδα αποφάσισαν το συντονισμό τόσο σε επίπεδο ηγεσίας όσο και σε διπλωματικό επίπεδο στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο, με σκοπό την ανάδειξη και προώθηση των τριών προτάσεων για το Κυπριακό τις οποίες ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας την περασμένη Πέμπτη, εκτιμώντας ότι οι προτάσεις αυτές, εάν γίνουν αποδεκτές, θα μπορέσουν πραγματικά να ανοίξουν το δρόμο της επίλυσης του Κυπριακού το συντομότερο.

    Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε στην κοινή διάσκεψη Τύπου που έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας με τον Ελληνα Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου πραγματοποίησαν συνάντηση στο πλαίσιο σύντομης ενδιάμεσης στάσης που έκανε ο Ελληνας Πρωθυπουργός στη Λάρνακα, καθοδόν προς το Ισραήλ.

    Στις δηλώσεις τους, υπογράμμισαν τη θέση ότι οι τρεις προτάσεις μπορούν να δώσουν ώθηση στις συνομιλίες για το Κυπριακό και να βελτιώσουν το κλίμα.

    Ο Ελληνας Πρωθυπουργός είπε ότι οι προτάσεις αυτές δείχνουν ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας είναι ένα βήμα μπροστά στις πρωτοβουλίες για την επίλυση του Κυπριακού, ενώ ο Πρόεδρος Χριστόφιας εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι προτάσεις μπορούν πραγματικά να ανοίξουν το δρόμο της επίλυσης του Κυπριακού το συντομότερο και ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό και ολόκληρη την ελληνική Κυβέρνηση για τη στήριξη που προσφέρουν προς την Κύπρο.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 22 July 2010 - 9:29:17 UTC