Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-08-11

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ - ΘΕΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
  • [02] ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΔΙΑΚΟΠΕΣ - ΠΡΟΛΗΨΗ ΔΙΑΡΡΗΞΕΩΝ ΚΑΙ ΚΛΟΠΩΝ

  • [01] ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ - ΘΕΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

    Αν και μέχρι σήμερα τα επίπεδα αιμοδοσίας είναι καλά, οι υπόλοιπες ημέρες αυτής της εβδομάδας και η επόμενη εβδομάδα είναι πολύ σημαντικές και έχει μεγάλη σημασία να συνεχίσει αυτή η ροή αιμοδοτών διότι μπορεί πολύ εύκολα να ανατραπεί το σκηνικό εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο υπεύθυνος τομέα αιμοδοσίας του Κέντρου Αίματος Σωκράτης Μενελάου.

    Ο κ. Μενελάου ευχαρίστησε όσους αιμοδότες ανταποκρίθηκαν μέχρι τώρα και προσήλθαν και στις εξωτερικές αιμοδοσίες αλλά και στους μόνιμους σταθμούς αιμοδοσίας, βοηθώντας έτσι στο να υπάρχει μέχρι τώρα επάρκεια με τα ελάχιστα δυνατά προβλήματα. ``Είχαμε κάποια μικρά προβλήματα με κάποιες πολύ λίγες αναβολές μεταγγίσεων κυρίως θαλασσαιμικών αλλά σε πολύ πολύ περιορισμένα επίπεδα``, ανέφερε.

    Πρόσθεσε πως τις ημέρες που ακολουθούν αυτή την εβδομάδα και ολόκληρη την επόμενη εβδομάδα οι αιμοδοσίες είναι πάρα πολύ μικρές σε αριθμό ``οπότε θα στηριχτούμε πάλι στους μόνιμους σταθμούς αιμοδοσίας με προσέλευση αυτών που θα μείνουν στις πόλεις και δεν θα είναι διακοπές. που έχουν πολύ σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν τις ημέρες που ακολουθούν για να καταφέρουμε να συνεχίσουμε αυτό που ξεκίνησαν κάποιοι άλλοι στη θέση τους τις προηγούμενες βδομάδες``.

    Ο κ. Μενελάου απηύθυνε θερμή έκκληση σε αυτούς που θα παραμείνουν στις πόλεις αυτή και την επόμενη βδομάδα να προσέρχονται στους μόνιμους σταθμούς αιμοδοσίας και πρόσθεσε: `` Αυτά τα θέματα κρέμμονται σε μια λεπτή κλωστή. Ενώ μέχρι σήμερα λέμε ότι είμαστε καλά μπορεί να γίνει ένα δυστύχημα. Χθες για παράδειγμα είχαμε ένα περιστατικό με ομάδα αίματος Ο- που κατανάλωσε όλα τα αποθέματα``, ανέφερε.

    ``Αν αυτές οι επόμενες ημέρες δεν πάνε καλά σημαίνει ό,τι κτίσαμε μπορεί να ανατραπεί μέσα σε μια νύκτα``, ανέφερε ο κ. Μενελάου.

    [02] ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΔΙΑΚΟΠΕΣ - ΠΡΟΛΗΨΗ ΔΙΑΡΡΗΞΕΩΝ ΚΑΙ ΚΛΟΠΩΝ

    Η Αστυνομία καλεί το κοινό να λαμβάνει προληπτικά μέτρα για προστασία της περιουσίας του από διαρρήξεις και κλοπές ενόψει και των διακοπών του Δεκαπενταύγουστου.

    Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι η περίοδος που διανύουμε θεωρείται υψηλού κινδύνου και για το λόγο αυτό καλούνται οι πολίτες να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα ενόσω βρίσκονται μακριά από τις οικίες ή τα καταστήματά τους.

    Ενδεικτικά, το κοινό καλείται να μεταφέρει στην παραλία μόνο χρηματικό ποσό το οποίο του είναι απαραίτητο και να έχει την περιουσία του στο οπτικό του πεδίο. Καλείται επίσης το κοινό να μην μεταφέρει αντικείμενα μεγάλης αξίας.

    Για παραθεριστές σε ξενοδοχεία ή άλλα τουριστικά καταλύματα, η Αστυνομία καλεί τους πολίτες να βεβαιώνονται ότι οι πόρτες και τα παράθυρα είναι κλειστά και να μεταφέρουν μαζί τους όλα τα αντικείμενα μεγάλης αξίας. Προτρέπονται επίσης , αν είναι δυνατό, να φυλάττουν αυτά τα αντικείμενα στα χρηματοκιβώτια των ξενοδοχείων.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 11 August 2010 - 11:29:21 UTC